Ετικέτες

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Κυριακή 27 Μαρτίου 2011

100.000 φορές πάνω από το επιτρεπτό η ραδιενέργεια στον αντιδραστήρα Νο.2


Με νέα ανακοίνωσή της λίγες ώρες αργότερα η διαχειρίστρια εταιρία του αντιδραστήρα Νο.2, δηλώνει διά μέσω του εκπροσώπου της ότι η ραδιενέργεια στο σημείο ξεπερνά τα φυσιολογικά όρια κατά 100.000 φορές και όχι κατά 1.000.000 φορές.
100.000 φορές πάνω από το επιτρεπτό η ραδιενέργεια στον αντιδραστήρα Νο.2
Τονίζει ωστόσο ότι παρά το λάθος της αρχικής εκτίμησης η ραδιενέργεια στο σημείο βρίσκεται σε μεγάλη συγκέντρωση και είναι εξαιρετικά επικίνδυνη.
"Συγνώμη λάθος", λέει η TEPCO
"Οι αριθμοί δεν είναι σωστοί και αξιόπιστοι" δήλωσε με περισσή άνεση ο εκπρόσωπος της TEPCo, Τακάσι Κουρίτα, "Σας ζητάμε συγγνώμη". Η κυβέρνηση λίγες ώρες νωρίτερα έκανε λόγο για μία πυρηνική καταστροφή.
Οι ειδικοί πήραν και άλλο δείγμα από το σημείο προκειμένου να πραγματοποιήσουν νέες μετρήσεις και να έχουν τα ακριβή αποτελέσματα.
Προσπαθώντας να δικαιολογήσει τη στάση της εταιρίας ο εκπρόσωπος ανέφερε ότι μετά την πρώτη μέτρηση σήμανε συναγερμός και εγκαταλείφθηκε ο χώρος, χωρίς να ληφθεί και άλλο δείγμα, ώστε να βεβαιωθούν.
Πάντως, αξιωματούχοι παραδέχονται ότι δεν γνωρίζουν με βεβαιότητα ακόμα από πού προέρχεται το νερό μολυσμένο με ραδιενέργεια αλλά εικάζουν ότι προέρχεται από κάποιον ραγισμένο πυρήνα.
Εκτός ελέγχου ο αντιδραστήρας Νο.2;
Δεν αποκλείεται ο κίνδυνος μιας πυρηνικής καταστροφής. Η Ιαπωνία προειδοποίησε σήμερα ότι δεν μπορεί να αποκλειστεί ο κίνδυνος μιας πυρηνικής καταστροφής στο εργοστάσιο της Φουκουσίμα απ’ όπου οι διαρροές ραδιενέργειας έχουν σήμερα υψηλότερα επίπεδα σε σχέση με χθες.
Ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Γιούκιο Εντάνο παραδέχτηκε ότι οι επιχειρήσεις στις πυρηνικές εγκαταστάσεις είναι ιδιαίτερα επίπονες και ότι η απουσία προόδου είναι απογοητευτική απέναντι σε αυτή την καταστροφή, τη χειρότερη που βιώνει η χώρα μετά τον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο.
"Θα θέλαμε να δώσουμε ένα σαφές χρονοδιάγραμμα για το πότε θα επιλυθεί το πρόβλημα. Όσοι εργάζονται στο εργοστάσιο το ίδιο σκέφτονται. Ωστόσο δεν μπορώ να είμαι περισσότερο αισιόδοξος από την πραγματικότητα", τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σε δηλώσεις του στο δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο ΝΗΚ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: