Ετικέτες

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

ΜΕΤΑΤΑΞΕΙΣ

Ολοκληρώνεται η καταγραφή κενών θέσεων στο Δημόσιο
ΕΛΛΑΔΑ
(0)
Τετάρτη, 16 Μαρτίου 2011, 06:15

Σχετικά Tags
Δημόσιο, μετατάξεις

share
Περίπου 1.500 εργαζόμενοι του ΟΑΣΑ θα μετακινηθούν σε άλλες υπηρεσίες

Αύριο ολοκληρώνονται οι διαδικασίες καταγραφής των κενών θέσεων σε φορείς και υπηρεσίες του δημοσίου τομέα, στους οποίους αναμένεται να μετακινηθούν οι περίπου 1500 εργαζόμενοι του ΟΑΣΑ.

Με εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών, ζητείται από όλες τις δημόσιες υπηρεσίες, αλλά και νομικά πρόσωπα εποπτευόμενα από το δημόσιο, αυτοτελείς ή ανεξάρτητες αρχές και ΟΤΑ α’ και β΄ βαθμού, να καταγράψουν τις κενές οργανικές θέσεις ιδιωτικού δικαίου - αορίστου χρόνου, στις οποίες θα μπορούν να αιτηθούν τη μετάταξή τους οι 1500 εργαζόμενοι του ΟΑΣΑ, σύμφωνα με τον πρόσφατο νόμο για την αναδιοργάνωση των αστικών συγκοινωνιών.

Ακολούθως, μετά την αποστολή των κενών οργανικών θέσεων θα ακολουθήσει η διαδικασία προκήρυξης των θέσεων που θα καλυφθούν με μετατάξεις. Στις θέσεις αυτές θα μεταφερθεί με την ίδια σχέση εργασίας, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, το τακτικό προσωπικό και το προσωπικό με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου που πλεονάζει των εταιρειών: ΕΘΕΛ, ΗΣΑΠ, ΗΛΠΑΠ, ΟΑΣΑ, ΑΜΕΛ-ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ, ΤΡΑΜ.

Σημειώνεται ότι το προσωπικό που θα μεταταγεί θα αμείβεται με τις αποδοχές των εργαζομένων στην υπηρεσία που θα τοποθετηθούν και πως οι μετατάξεις αυτές, μετά από απαίτηση και της «τρόικας», θα προσμετρηθούν ως νέες προσλήψεις στο δημόσιο τομέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: