Ετικέτες

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

Αστρονομικό ποσό από το ΙΚΑ για την ιστοσελίδα του


Το... παγκόσμιο ρεκόρ κατασκευής ιστοσελίδας κατέχει και επίσημα το Ίδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων, αφού όσο κι αν ψάξουμε, πουθενά στον κόσμο δεν έχει κοστίσει ηλεκτρονική εφημερίδα, 2,2 εκ. ευρώ! Ναι, καλά διαβάσατε. Η κατασκευή της ιστοσελίδας του ΙΚΑ, είναι πολύ ανώτερη της ΝΑΣΑ, του CNN και εκατοντάδων άλλων κολοσσών.
Αστρονομικό ποσό από το ΙΚΑ για την ιστοσελίδα του
Σύμφωνα με την καταγγελία του βουλευτή του ΛΑΟΣ Κωστή Αϊβαλιώτη, το αστρονομικό αυτό ποσό δαπανήθηκε πριν από μερικά χρόνια, επί κυβερνήσεως Κώστα Σημίτη.
Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή...
Την ώρα που το ΔΝΤ αλωνίζει , την ώρα που η κυβέρνηση κόβει μισθούς, συντάξεις και θέσεις εργασίας, την ώρα που η Ελλάδα βυθίζεται από τα χρέη και οδεύει προς τη χρεοκοπία το ΙΚΑ έδωσε 2,2 εκατομμύρια ευρώ για να φτιάξει την ηλεκτρονική του ιστοσελίδα!
Την αποκάλυψη-βόμβα έκανε ο εκπρόσωπος Τύπου του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού Κωστής Αϊβαλιώτης ο οποίος μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό της Καστοριάς, Alpha 94,7 και στην εκπομπή του Αντώνη Παραρά.
Όπως τόνισε ο Κωστής Αϊβαλιώτης ρώτησε τη Γενική Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων του υπουργείου Εργασίας, το οποίο παραδέχθηκε το υπέρογκο ποσό. Μάλιστα το έργο είχε ενταχθεί στο Γ' Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης με επιλέξιμο προϋπολογισμό 1.957.594 ευρώ και είχε συγχρηματοδοτηθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ε.Τ.Π.Α) κατά 80% και από Εθνικούς πόρους κατά 20%. Να σημειωθεί ότι ο ιστότοπος του ΙΚΑ λειτουργεί από το 2002, όταν στην κυβέρνηση ήταν το ΠΑΣΟΚ, με πρωθυπουργό τον Κώστα Σημίτη.
900.000 ευρώ η ιστοσελίδα του ΝΑΤ
Όπως τόνισε ο Κωστής Αϊβαλιώτης κατέθεσε 17 ερωτήσεις στη Βουλή, προς του υπουργούς και τον υπουργό επικρατείας για να μάθει για το κόστος όλων των ηλεκτρονικών ιστοσελίδων!
Έτσι, ανακάλυψε ότι 900.000 ευρώ κόστισε η ιστοσελίδα του ΝΑΤ, ενώ 1.800 ευρώ ήταν η τιμή για την ιστοσελίδα του Ταμείου Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων και 547,40 ευρώ η αντίστοιχη του ΤΕΑΙΤ. Όπως τόνισε και ο Κωστής Αϊβαλιώτης η δική του προσωπική ιστοσελίδα κόστισε μόλις 500 ευρώ!
Η ιστοσελίδα
Το ika.gr από τεχνικής απόψεως δεν δικαιολογεί σε καμία περίπτωση το τεράστιο κόστος κατασκευής της, όπως δεν μπορεί κανένα site στον κόσμο να δικαιολογήσει αυτό το αστρονομικό ποσό για την κατασκευή του.
Να σημειωθεί ότι ούτε live tv, ούτε live radio έχει και το μόνο έξτρα (αν μπορεί να θεωρηθεί έτσι) είναι το ότι παρουσιάζει στην αρχική του σελίδα επιλογή μετάφρασης σε επτά γλώσσες. Αυτές είναι τα αγγλικά, τα γερμανικά, τα γαλλικά, τα αλβανικά, τα ρώσικα, τα βουλγάρικα και τα ρουμανικά. Και μη φανταστείτε για καμία ιδιαίτερη εφαρμογή, ένα αρχείο τύπουpdf με οδηγίες εμφανίζεται. Κατά τα άλλα πρόκειται για μία από τις πιο απλοϊκές μορφές ιστοσελίδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: