Ετικέτες

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Παρασκευή 25 Μαρτίου 2011

Βουλή το μεγαλείο σου!


Κουστουμαρισμένοι, κυριολεκτικά και μεταφορικά με όλη τη σοβαροφάνεια που τους διακατέχει. Ηγέτες! Ανεβαίνουν στο βήμα, παίρνουν θέση και ύφος. Είναι έτοιμοι να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους και να βρουν λύσεις δραστικές για να βγάλουν από το μαύρο αυτό αδιέξοδο τη χώρα, που κανείς από αυτούς δεν οδήγησε.
Οι σύγχρονοι supermen με τα κουστούμια είναι έτοιμοι να λάβουν δράση. Τοποθετούν μπροστά τους ένα μάτσο χαρτιά που αποτελούν τη βίβλο της σωτηρίας μας. Βαθιά φωνή που πατάει γερά και αυστηρά στις φωνητικές χορδές και δίνει κύρος. Και οι σελίδες περνούν και η κατάσταση εντείνεται. Σελίδα με τη σελίδα, όλο και περισσότερο. Ενστάσεις και φωνές. Φωνές και διαφωνίες. Πόσες πτυχές μπορεί αλήθεια να κρύβει το κοινό καλό? Όσα είναι και τα κόμματα μάλλον και λίγο περισσότερες.
Σε χρόνο dt το κλίμα έχει πάρει άλλες διαστάσεις. Πλέον ο ομιλητής δεν ακούγεται. Τα χαρτιά του δεν είναι πλέον μπροστά του, άρα συνάμα δεν υπάρχει και συνέχεια στην ομιλία του. Όλοι φωνάζουν, όλοι λένε γνώμες και απόψεις. Ο πύργος της Βαβέλ αποτελεί κατανυκτικό μοναστήρι μπροστά στην τραγελαφική αυτή εικόνα. Μιλάνε και φωνάζουν. Αν έμπαινε μέσα ο οποιοσδήποτε τυχαία, την ώρα εκείνη που βράζουν τα αίματα στα έδρανα και κατάφερνε να ακούσει έστω κάτι από αυτά που λένε, σίγουρα δεν θα καταλάβαινε περί τίνος πρόκειται. Ούτε σε ποια χώρα αναφέρονται οι κύριοι, ούτε σε ποιες κοινωνικό-πολιτικές συνθήκες, ούτε καν την εποχή στην οποία αναφέρονται. Αυτό θέλει μεγάλο ταλέντο για να το πετύχεις.
Πρέπει να το παραδεχτώ. Μια κακοκουρδισμένη ορχήστρα που ο μαέστρος έχει πάει προς νερού του και οι μουσικοί έχουν πάρει κατά λάθος, λάθος όργανα στα χέρια τους. Και ο θεατής που έχει πάει να απολαύσει την παράσταση, κάθεται σε ένα ετοιμόρροπο σκαμπό στο βάθος του εξώστη, δίπλα στις τουαλέτες. Και αφού το θέαμα διαλύεται, στην έξοδο, αντί να πάρει τα λεφτά του πίσω, του ζητάνε και παραπάνω, γιατί κατηγορείται ότι έσπασε το σκαμπό του, ότι μπέρδεψε τους μουσικούς και ‘πιάσαν λάθος όργανα και ότι κέρασε ένα ποτό τον μαέστρο και πήγε προς νερού του την πιο ακατάλληλη ώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: