Ετικέτες

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

Ο ΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΝΟΥΜΕΡΑ ...!!!


Ο ΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΝΟΥΜΕΡΑ…

Στο όνομα του δημόσιου ελλείμματος και του χρέους της χώρας (300 δις ευρώ), η κυβέρνηση μας ζητά θυσίες. Αλλιώς, λέει, θα χρεοκοπήσει η χώρα! Καλύτερα, μας λένε, να χάσουμε τον 14ο μισθό παρά να μην έχουμε ούτε τον 4ο! Ε λοιπόν, δεν είμαστε και κοροΐδα!! Γνωρίζουμε ότι:
·        1,2 δις ευρώ θα υφαρπάξουν από τους δημοσίους υπαλλήλους μειώνοντας τα επιδόματα κατά 20%. 2,5 δις ευρώ θα κοστίσουν το 2010 μόνο οι 6 γαλλικές φρεγάτες που θα προμηθευτεί η χώρα (αυτό, όμως, δεν το είδαν οι «επιτηρητές» της Ε.Ε…).
·         Υπάρχουν 10.000 υπεράκτιες (offshore) εταιρείες ελληνικών συμφερόντων που διακινούν γύρω στα 500 δις ευρώ και το δημόσιο χάνει ετησίως από φόρους 6 δις. Όμως, ο «πολύς» κος Όλι Ρεν μας ζητά το αντίστοιχο ποσό να περικοπεί από μισθούς, συντάξεις, κοινωνικές δαπάνες!
·         0 ευρώ προβλέπει ο προϋπολογισμός από τη φορολόγηση της εκκλησιαστικής περιουσίας, 16 εκατομμύρια ευρώ από τη φορολόγηση των εφοπλιστών. 45 εκατομμύρια ευρώ προβλέπει ο προϋπολογισμός ως έσοδο από τις πράσινες κάρτες των μεταναστών (είναι που θα πληρώσουν οι πλούσιοι!)
·        Φέτος οι μισθωτοί (για ετήσιο εισόδημα κάτω από 30.000 ευρώ) θα φορολογηθούμε με 25%. Με 25% φορολογούνται και τα καθαρά κέρδη των Ανώνυμων Εταιρειών (πριν το 1996 φορολογούνταν με 45%).
·        Οι επιχειρήσεις οφείλουν 31 δις ευρώ στο δημόσιο και 12 δις χρωστούν στο ΙΚΑ από εισφορές. Και γιατί να τα δώσουν; Αφού το ίδιο το δημόσιο από το 1993 δεν έχει καταβάλει στο Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων ούτε 1 ευρώ από τις εισφορές που παρακρατά κάθε μήνα από το μισθό μας!
·        710 εκατομμύρια ευρώ χρειάζονται για να δοθεί το εφάπαξ στους 17.300 συναδέλφους που το περιμένουν (στο μεταξύ 300 από αυτούς απεβίωσαν χωρίς να προλάβουν να το δουν).
·         Οι ρυθμοί ανάπτυξης της χώρας την τελευταία πενταετία ήταν 4% ετησίως. Οι εργαζόμενοι όμως πήραν αυξήσεις το πολύ 2%. Το υπόλοιπο 2% ποιοι το πήραν; (οι εργοδότες, για τη… σκληρή τους δουλειά!).
·        Τον περασμένο Οκτώβριο ο πρόεδρος του ΣΕΒ κος Δασκαλόπουλος βρέθηκε σε έκθεση στο Λονδίνο και αγόρασε έναν πίνακα αξίας 1,5 εκατ. $. Όσα θα βγάλει ένας υπάλληλος του ΥΠΠΟΤ δουλεύοντας για 60 χρόνια!
·        30.000 ελληνικές οικογένειες διαθέτουν στα τμήματα private banking των τραπεζών περίπου 50 δις ευρώ ενώ άλλα 40 δις έχουν καταθέσει Έλληνες πολίτες στο εξωτερικό. (Λέτε να είναι δημόσιοι υπάλληλοι;)
·        Σε 14.000 ευρώ, μόνο, το μήνα θα περιοριστεί η αμοιβή του κ. Τάσου Γιαννίτση (γνωστού εγκέφαλου της ασφαλιστικής αποδόμησης) από την εταιρία Ελληνικά Πετρέλαια, μετά την εθελοντική μείωση του μισθού του, για το καλό της πατρίδας. Κάτι λιγότερο από 300.000 ευρώ το χρόνο θα εισπράττει ο νέος μάνατζερ της ΔΕΗ, Αρθούρος Ζερβός. «Δεν δέχτηκα αυτή τη θέση για τα χρήματα» δήλωσε συγκινημένος...
·        Δεν γνωρίζουμε ακριβώς το ποσό των δις ευρώ από τα σκάνδαλα του Βατοπεδίου, της SIEMENS κλπ κλπ. Το μόνο που γνωρίζουμε, σχετικά με το θέμα, είναι ότι οι επιπλέον αμοιβές των πολιτικών προσώπων που συμμετέχουν στην εξεταστική επιτροπή (!!) για το Βατοπέδι ανέρχονται σε 1,7 εκατομμύρια ευρώ.
·        300 δις ευρώ (όσο το έλλειμμα της χώρας) αυξήθηκε το ενεργητικό των ελληνικών Τραπεζών από το 2004 ως σήμερα. Εν μέσω κρίσης (2009) κατέγραψαν δις κέρδη. Άλλωστε, τα επιτόκια πιστωτικών καρτών και δανείων στην Ελλάδα είναι τα υψηλότερα της ευρωζώνης (σε αντίθεση, βέβαια, με τους μισθούς…).
·        Οι Τράπεζες δανείζονται από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα με επιτόκιο 1% και μετά δανείζουν το ελληνικό δημόσιο (αγοράζοντας ομόλογα) με επιτόκιο 6%. Γιατί το ελληνικό δημόσιο δεν δανείζεται απευθείας από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα με χαμηλό επιτόκιο; Μα, το απαγορεύουν οι κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης!
·        Έχει παρατηρηθεί ότι όταν αυξάνεται ο ΦΠΑ, τα έσοδα του κράτους μειώνονται. Δεν πρόκειται για κάποιο μαγικό τρικ, αλλά για την απλή αλήθεια ότι κάθε φορά που οι μισθοί μειώνονται και τα προϊόντα ακριβαίνουν, όλοι μας ξοδεύουμε λιγότερα! Με τις περικοπές στις αποδοχές και τα δικαιώματά μας δεν θα βελτιώσουν κανένα δημόσιο έλλειμμα, ΘΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΑΥΤΟΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΟΥ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ!


Δεν υπάρχουν σχόλια: