Ετικέτες

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

Ολική επαναφορά για την Wall


Σε ανοδικό έδαφος και κοντά στα υψηλά της ημέρας ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές της Τρίτης οι βασικοί δείκτες της Wall Street παρά το αρνητικό ξεκίνημα και τα απογοητευτικά μάκρο καθώς οι επιχειρηματικές ειδήσεις συνεχίζουν να τροφοδοτούν το αγοραστικό ενδιαφέρον.
Ολική επαναφορά για την Wall
Στο ταμπλό ο τίτλος της Home Depot σημείωσε άλμα σχεδόν 3% μετά την ανακοίνωση της εταιρείας ότι θα προχωρήσει στην επιτάχυνση του προγράμματος αγοράς ιδίων μετοχών ύψους 1 δισ. δολ.
Από τον κλάδο των τηλεπικοινωνιών ξεχώρισαν οι Verizon και AT&T καθώς η πρόταση της τελευταίας για την εξαγορά της T-Mobile εντείνει τις προσδοκίες για νέο γύρο εξαγορών και συγχωνεύσεων στον κλάδο. Ανοδικά κινήθηκε και ο κλάδος της ενέργειας καθώς το αργό πλησίασε σήμερα το επίπεδο των 105 δολ. το βαρέλι στη Νέα Υόρκη.
Στα μάκρο της ημέρας, υποχώρησε αισθητά τον Μάρτιο η καταναλωτική εμπιστοσύνη στις ΗΠΑ σύμφωνα με την έκθεση του ιδιωτικού ερευνητικού ινστιτούτου Conference Board, ωστόσο τα στοιχεία δεν ήταν όσο άσχημα φοβόντουσαν οι αναλυτές. Ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης διαμορφώθηκε στις 63,4 μονάδες το Μάρτιο από το αναθεωρημένο μέγεθος των 72,0 μονάδων το Φεβρουάριο.
Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires έκαναν λόγο για μεγαλύτερη υποχώρηση του δείκτη στις 63,0 μονάδες. Η τελευταία φορά που ο δείκτης ήταν στις 63,4 μονάδες ήταν το Δεκέμβριο του 2010.
Δείκτες – Στατιστικά
Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κέρδισε 81,13 μονάδες (0,67%) κλείνοντας στις 12.279,01 μονάδες. Ο δείκτης Nasdaq κατέγραψε άνοδο 26,21 μονάδων (0,96%) και έκλεισε στις 2.756,89 μονάδες. O S&P 500 σημείωσε άνοδο 9,25 μονάδων (0,71%) κλείνοντας στις 1.319,44 μονάδες.
Από τις 30 μετοχές που απαρτίζουν το δείκτη Dow Jones 24 έκλεισαν με θετικό πρόσημο και 6 με αρνητικό. Εξ αυτών τα μεγαλύτερα ποσοστιαία κέρδη κατέγραψε η Home Depot κλείνοντας στα 37,70 δολ. με άνοδο 1,05 δολ. ή σε ποσοστό 2,86%. Ακολούθησαν η AT & T με κέρδη 2,35% και κλείσιμο στα 30,05 δολ. και η Cisco Systems η οποία έκλεισε στα 17,44 δολ. με άνοδο 1,81%.
Στον αντίποδα, οι τρεις μετοχές με τη χειρότερη επίδοση σήμερα ήταν η Hewlett-Packard (-2,44%), η Intel (-0,29%) και η Exxon Mobil (-0,26%). Οι πρωταγωνιστές της ημέρας.
Η Εθνική Τράπεζα ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση υποχωρώντας κατά 0,04 δολ. ή σε ποσοστό 2,15% και έκλεισε στα 1,82 δολ.
Αρνητικά ήταν τα τελευταία στοιχεία για την αμερικανική στεγαστική αγορά που έδειξαν και νέα υποχώρηση των τιμών των κατοικιών.
Οι τιμές συνέχισαν και τον Ιανουάριο στο καθοδικό κανάλι που ξεκίνησε τον περασμένο Αύγουστο, με τις μέσες τιμές κατοικιών να υποχωρούν στα χαμηλότερα επίπεδα από το καλοκαίρι του 2003, σύμφωνα με τους δείκτες για τις τιμές των κατοικιών του S&P Case-Shiller.
Ειδικότερα, ο δείκτης Case-Shiller για τις 10 μεγαλύτερες μητροπολιτικές περιοχές υποχώρησε 0,9% σε μηνιαία βάση, ενώ ο δείκτης για τις 20 μεγαλύτερες μητροπολιτικές περιοχές σημείωσε πτώση 1%. Σε εποχικά προσαρμοσμένη βάση οι δείκτες υποχώρησαν 0,2%.
Σε ετήσια βάση ο δείκτης για τις 10 μεγαλύτερες μητροπολιτικές περιοχές υποχώρησε 2%, ενώ ο δείκτης για τις 20 περιοχές υποχώρησε 3,1%.
"Η ύφεση στη στεγαστικά αγορά δεν έχει τελειώσει ακόμα και κανένα από τα στοιχεία δεν δείχνει διατηρήσιμη ανάκαμψη", δήλωσε ο David Blitzer, πρόεδρος της επιτροπής της S&P για τους δείκτες.
Στις επιχειρηματικές εξελίξεις η Halliburton προειδοποίησε το βράδυ της Δευτέρας ότι οι αναταραχές στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική αναμένεται να οδηγήσουν σε μείωση των κερδών της για το πρώτο τρίμηνο κατά 3 ή 4 cents ανά μετοχή.
Στα αποτελέσματα της ημέρας, αύξηση κερδών και πωλήσεων ανακοίνωσε για το τέταρτο τρίμηνο η εταιρεία ρούχων Phillips-Van Heusen. Ειδικότερα, τα κέρδη της μητρικής των Tommy Hilfiger και Calvin Klein ανήλθαν σε 52,2 εκατ. δολ., ή 72 cents ανά μετοχή, από 27 εκατ. δολ., ή 51 cents ανά μετοχή, ενώ σε προσαρμοσμένη βάση τα ανά μετοχή κέρδη διαμορφώθηκαν σε 93 cents. Τα έσοδα της εταιρείας αυξήθηκαν στα 1,4 δισ. δολ. από 614,6 εκατ. δολ.
Σημειώνεται πως αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της FactSet Research ανέμεναν κέρδη 82 cents ανά μετοχή και έσοδα 1,36 δισ. δολ.
Στην κερδοφορία επέστρεψε παράλληλα στο α΄ τρίμηνο της χρήσης η Lennar Corp. με την κατασκευαστική να ανακοινώνει κέρδη 27,4 εκατ. δολ. ή 14 cents ανά μετοχή από ζημιές 6,5 εκατ. δολ. ένα χρόνο νωρίτερα. Τα έσοδα για το τρίμηνο που έληξε στις 28 Φεβρουαρίου, υποχώρησαν 2,9% στα 558 εκατ. δολ.
Στα 76,8 εκατ. δολάρια ή 57 cents ανά μετοχή ενισχύθηκαν τα καθαρά κέρδη α΄ τριμήνου χρήσης της McCormick, από 67,9 εκατ. δολάρια ή 51 cents ανά μετοχή την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.
Στο ίδιο διάστημα τα έσοδα της εταιρείας πικάντικων τροφίμων, ανήλθαν στα 782,8 εκατ. δολάρια από 764,5 εκατ. δολάρια.
Την εξαγορά του 90% της εταιρείας εξοπλισμού ηλεκτρισμού και αυτοματισμού Converteam έναντι 3,2 δισ. δολ. ανακοίνωσε εξάλλου η General Electric.

Δεν υπάρχουν σχόλια: