Ετικέτες

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

10 λόγοι που θα πάμε το Πάσχα στα χωριά μας


Οι καιροί είναι δύσκολοι. Κουράστηκα να το λέω και κυρίως, κουράστηκα να το σκέφτομαι. Ο Απρίλιος όμως, εκτός από μήνας που μπήκε και η Πορτογαλία στον μηχανισμό στήριξης -διαβάζω μάλιστα ότι θα πρέπει από αυτά που δανειζόμαστε, να της δώσουμε και κάτι- είναι και ο μήνας που γιορτάζουμε το Πάσχα. Την Ανάσταση του Κυρίου. Θα το γιορτάσουμε δεόντως, ακόμα κι αν δεν τον βλέπω τον Θεάνθρωπο εδώ γύρω να μας βοηθάει. Δεν πειράζει. Κομμάτια να γίνει. Δεν κρατάμε κακία. Ευκαιρία για γιορτή! Και επειδή τα οικονομικά μας δεν προβλέπονται ιδιαίτερα ανθηρά, η παλιά, καλή, δοκιμασμένη λύση ακούει στο όνομα...χωριό! Υπάρχουν πολλοί λόγοι που το Πάσχα του 2011 στο χωριό σου, θα σου μείνει αξέχαστο. Ορίστε κάποιοι από αυτούς:
1) Με περισσή...ανιδιοτέλεια θα προσφερθείς να συνταξιδέψεις με κάποιον εξάδελφο και έτσι θα μοιραστείς τη βενζίνη.
2) Ο επιτάφιος θα είναι στολισμένος με αγριολούλουδα. Υπάρχουν άφθονα στους αγρούς, κοστίζουν...τίποτα και ταιριάζουν με τη φυσική ομορφιά του τοπίου.
3) Ο παπάς θα βιάζεται όσο κι εσύ να φάει μαγειρίτσα και δεν θα μακρυγορεί. Χριστός Ανέστη σε πιο χορευτικούς ρυθμούς και γρήγορα στα σπίτια μας.
4) Με τα ίδια λεφτά πίνεις το διπλάσιο στα τοπικά bar και τα ποτά δεν είναι νοθευμένα. Επιπλέον, ο ιδιοκτήτης του bar από τη χαρά του που ήρθαν οι πρωτευουσιάνοι, θα στα κεράσει όλα από τον δεύτερο γύρο και μετά. (πού να’ξερε...)
5) Θα έχει μαζευτεί όλο το σόι και δεν θα χρειαστεί να γυρνάς το αρνί πολλή ώρα. Μπορείς να παραπονιέσαι και για το πόσο έχεις κουραστεί τελευταία στη δουλειά και να πλησιάζεις τον οβελία μόνο όταν θέλεις να γευτείς ένα κομματάκι για να απολαύσεις καλύτερα το κρασί σου.
6) Το Πάσχα είναι οικογενειακή γιορτή που επιβάλλεται να γιορτάζεται στην ελληνική ύπαιθρο. Θα το λες και θα το ξαναλές στον εαυτό σου κάθε φορά που θα τολμάς να ταξιδεύεις με τη φαντασία σου στο ανοιξιάτικο Παρίσι.
7) Τα αβγά που θα τσουγκρίσεις θα είναι πιο φρέσκα καθότι από αλανιάρες κότες.
8) ) Θα μπορέσεις να λανσάρεις τα περσινά και προπέρσινά σου ρούχα ώς ολοκαίνουργια. Μήπως σε έχουν δει που τα φοράς και όλο τον υπόλοιπο χρόνο?
9) Θα έρθεις πιο κοντά με την οικογένειά σου και...ίσως τελικά πείσεις την γιαγιά, να σου γράψει αυτό το κτηματάκι με τις 200 ρίζες ελιές που γλυκοκοιτάς τόσα χρόνια.
Αλλά το πιο σημαντικό...
10) Δεν θα φυσάει τόσο πολύ όπως στη Μύκονο!

Δεν υπάρχουν σχόλια: