Ετικέτες

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

Πρόσβαση σε 77 εκατ. πιστωτικές κάρτες ο χάκερ της Sony;


Παγκόσμιος συναγερμός από την επίθεση χάκερ στο δίκτυο της Sony για την γνωστή κονσόλα παιχνιδιών PlayStation. Σύμφωνα μα τα διεθνή ΜΜΕ η ιαπωνική εταιρεία ενημέρωσε τους χρήστες της κονσόλας ότι οι προσωπικές τους πληροφορίες, συμπεριλαμβανομένων και των αριθμών και κωδικών των πιστωτικών καρτών που έχουν χρησιμοποιήσει
Πρόσβαση σε 77 εκατ. πιστωτικές κάρτες ο χάκερ της Sony;
μέσω του δικτύου του PlayStation, μπορεί να βρίσκονται πλέον στη διάθεση των χάκερ που έριξαν το σύστημα πριν από μερικές ημέρες.
Η πρόσβαση στο δίκτυο έχει παγώσει από την προηγούμενη Τετάρτη, αλλά μόλις χθες η Sony γνωστοποίησε το παραπάνω σημαντικό στοιχείο. Το Al Jazeera αναφέρει ότι περίπου 77 εκατομμύρια χρήστες πρέπει να προσέχουν πολύ τις κινήσεις των τραπεζικών τους λογαριασμών καθώς οι πιστωτικές τους κάρτες και τα στοιχεία τους ίσως είναι στο… έλεος των δραστών της επίθεσης.
Διαβάστε εδώ τη σχετική ανακοίνωση της Sony προς τους χρήστες του PlayStaionΗ εταιρεία παραδέχτηκε ότι οι αριθμοί πιστωτικών καρτών που μπορεί να χρησιμοποίησαν οι χρήστες για να αγοράσουν παιχνίδια, ταινίες και μουσική ίσως να έχουν κλαπεί.
 Μεταξύ των προσωπικών δεδομένων τρων χρηστών που έχουν στα χέρια τους οι χάκερ είναι:
-Όνομα
-Διεύθυνση (πόλη, πολιτεία/επαρχία, ταχ. κώδικας)
-Χώρα
-Διεύθυνση e-mail
-Ημερομηνία γέννησης
-Συνθηματικά και κώδικες πρόσβασης στο δίκτυο της PlayStation

Δεν υπάρχουν σχόλια: