Ετικέτες

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Πέμπτη 7 Απριλίου 2011

Ένοχος ο Ψωμιάδης


Ο Εισαγγελέας του πενταμελούς εφετείου Θεσσαλονίκης εισηγήθηκε την ενοχή του περιφερειάρχη, Παναγιώτη Ψωμιάδη, και το δικαστήριο την έκανε δεκτή κατά την εκδίκαση της υπόθεσης της μείωσης προστίμων σε πρατηριούχο υγρών καυσίμων.
Ένοχος ο Ψωμιάδης
Ο περιφερειάρχης λοιπόν καταδικάστηκε σε φυλάκιση ενός έτους με τριετή αναστολή.
Τον λόγο πλέον έχει ο γενικός γραμματέας της περιφέρειας κεντρικής Μακεδονίας Θ. Σώκος που έχει διοριστεί από την κυβέρνηση και θα αποφασίσει για την αντικατάσταση ή μη του Π.Ψωμιάδη. Από αυτόν εξαρτάται αν ο περιφερειάρχης κεντρικής Μακεδονίας θα παραμείνει στην θέση του περιμένοντας την απόφαση του Αρείου Πάγου, όπου θεωρείται βέβαιο ότι θα προσφύγει ο Π.Ψωμιάδης. Αν όχι τότε ο περιφερειάρχης κεντρικής Μακεδονίας εκπίπτει από το αξίωμά του και την θέση του αναμένεται να πάρει αυτός που θα υποδείξει η παράταξη του Π.Ψωμιάδη.
Στην απολογία του ο Π. Ψωμιάδης είπε πως «Έδρασα καθ’ όλα νόμιμα», αρνούμενος τα όσα του καταλογίζονται. Στη δίκη που ξεκίνησε στις 9 το πρωί κατέθεσαν οι μάρτυρες και των δύο πλευρών.
Ο τότε νοµάρχης Θεσσαλονίκης είχε παραπεµφθεί σε δίκη πριν από περίπου έξι χρόνια, κατηγορούµενος ότι µείωσε πρόστιµα που είχαν επιβληθεί σε πρατηριούχο υγρών καυσίµων, από 89.000 σε 5.000 ευρώ. Κατά τους ελέγχους που είχαν γίνει από τη ∆ιεύθυνση Εµπορίου της νοµαρχίας διαπιστώθηκε ότι ο εν λόγω πρατηριούχος νόθευε συστηµατικά πετρέλαιο µε τη µέθοδο του αποχρωµατισµού.
Οι έλεγχοι στο συγκεκριµένο πρατήριο καυσίµων είχαν γίνει από τον Μάρτιο του 2000 µέχρι τον Απρίλιο του 2001 και τα πρόστιµα είχαν επικυρωθεί από τον προηγούµενο νοµάρχη Κώστα Παπαδόπουλο. Ο νοµάρχης Θεσσαλονίκης αποφάσισε στις 11 Ιανουαρίου 2005 να µειώσει τα πέντε πρόστιµα που είχαν επιβληθεί στον πρατηριούχο, συνολικού ύψους 89.000 ευρώ, και του επέβαλε πρόστιµο 5.000.

Δεν υπάρχουν σχόλια: