Ετικέτες

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

Όλοι εναντίων όλων


Νέα κόντρα στο ΠΑΣΟΚ μεταξύ του βουλευτή Γ. Φλωρίδη και του υφυπουργού Οικονομίας, Φ. Σαχινίδη με αφορμή τη διάταξη του νομοσχεδίου για την αναμόρφωση του πλαισίου λειτουργίας του ταμείου παρακαταθηκών και δανείων, του ΟΔΔΗΧ, των Δημοσίων Επιχειρήσεων και Οργανισμών για τη σύσταση Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Περιουσίας. 
Όλοι εναντίων όλων
Το δικαίωμα που δίνεται στον ΟΔΔΗΧ να διαχειρίζεται τα διαθέσιμα του κράτους προκάλεσε την αντίδραση του Γ. Φλωρίδη, ο οποίος επιφυλάχτηκε για την στάση που θα κρατήσει όταν η ρύθμιση θα πάει για ψηφοφορία στη Βουλή.
«Η τελική μου στάση θα εξαρτηθεί», είπε χαρακτηριστικά σχολιάζοντας το συγκεκριμένο άρθρο του νομοσχεδίου.
«Μιλάτε για την υπηρεσία Δ23 που είχε τη δυνατότητα να συνάπτει δάνεια;», ρώτησε ο Φ. Σαχινίδης, με τον Γ. Φλωρίδη να απαντά «Για τη Δ49 μιλώ. Ελληνικά μιλώ. Αναφέρομαι στη διαχείριση των διαθεσίμων και θέτω δυο ζητήματα: αυτό της διαφάνειας και αυτό της ωφέλειας». Από την παραπάνω στιχομυθία μπορεί εύκολα κανείς να κατανοήσει τη διάσταση απόψεων που επικρατούν πλέον στο ΠΑΣΟΚ.
Μια ακόμη περίπτωση που αποδεικνύει την άσχημη κατάσταση της κυβέρνησης είναι η κόντρα με αφορμή το νομοσχέδιο για τα τυχερά παιχνίδια. Πιο συγκεκριμένα ένας εκ των επονομαζόμενων «ανταρτών» του ΠΑΣΟΚ, ο βουλευτής Πειραιά Δημήτρης Λιντζέρης, δήλωσε σήμερα στο ΣΚΑΙ ότι «τέθηκε πολιτικό θέμα για τον υπουργό Οικονομικών». Διευκρίνισε πάντως ότι «δεν θέτει θέμα φυσικού προσώπου» για απομάκρυνση του κ. Παπακωνσταντίνου.
Αξίζει να σημειωθεί πως την περασμένη Πέμπτη οι βουλευτές του ΚΤΕ οικονομίας ζήτησαν την απόσυρση του νομοσχεδίου του υπουργού Οικονομικών για τα τυχερά παιχνίδια.
«Έχει τεθεί πολιτικό θέμα για τον υπουργό, και η απάντηση που έδωσε ο υπουργός, και τον τιμά, είναι ότι η απόφαση αυτή με υπερβαίνει και θα παραπέμψω το ν/σ στον πρωθυπουργό» σημείωσε.
Για την έντονη αντίδραση των βουλευτών είπε ότι «αφορά το συγκεκριμένο ν/σ. Το τι έπεται είναι άλλο θέμα», ενώ πρόσθεσε ότι θεωρεί απίθανο το επίμαχο ν/σ να επανέλθει χωρίς τροποποιήσεις στη Βουλή. «Η ΚΟ πρέπει να ακούγεται και να εισακούεται» ανέφερε ακόμη με νόημα ο βουλευτής.
Στα όσα διαδραματίσθηκαν με το ν/σ για τα τυχερά παιχνίδια την Πέμπτη αναφέρθηκε στο ΣΚΑΪ και ο υφυπουργός Εσωτερικών Γιώργος Ντόλιος, ο οποίος υποστήριξε ότι το θέμα διογκώθηκε.
Εξάλλου και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θ Πάγκαλος μιλώντας σήμερα σε ραδιοφωνικό σταθμό ανέφερε για τη σημερινή κυβέρνηση ότι «περνάμε μια πολύ δύσκολη στιγμή» και δέχθηκε ότι «υπάρχει θέμα αρμονίας», το οποίο απέδωσε και στις ατομικές ικανότητες του κάθε υπουργού, αλλά και στις δυνατότητες προσαρμογής και αρμονικής συνεργασίας με τους συναδέλφους του.
Αναφορικά με τις αντιδράσεις βουλευτών του ΠΑΣΟΚ στο νομοσχέδιο για τα τυχερά παιχνίδια, τόνισε ότι η Κ.Ο. επηρεάζεται από την εκλογική της βάση, στην οποία κάποιοι θεωρούν ότι υπάρχει ηθικό θέμα. Πάντως, τόνισε ότι στην Κ.Ο. υπάρχει η τάση κάποιοι να δέχονται πολύ εύκολα τις πιέσεις που τους ασκούνται. Ανέφερε επίσης ότι υπάρχει καθημερινός τζόγος, ακόμα και από το δωμάτιό μας μέσω του υπολογιστή, αλλά και ότι αν η κυβέρνηση είχε 156 υπουργεία, θα αντιμετώπιζε λιγότερα προβλήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: