Ετικέτες

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Τρίτη 19 Απριλίου 2011

Προτιμήστε τη μαύρη σοκολάτα και όχι του γάλακτος


Το Πάσχα έχει συνδυαστεί στο μυαλό των παιδιών με τα σοκολατένια πασχαλινά αυγά. Αυγά σε κάθε μέγεθος, σε κάθε χρώμα… παντού! Συνήθως, βρίσκουμε σοκολατένια αυγά στα σούπερ μάρκετ από γνωστές μάρκες σοκολάτας, ενώ στα ζαχαροπλαστεία, είναι ακόμα πιο περίτεχνα και συνήθως με καλύτερη ποιότητα σοκολάτας.
Προτιμήστε τη μαύρη σοκολάτα και όχι του γάλακτος
Όσοι από εμάς έχουν βαφτιστήρια, ένα από τα βασικά κριτήριά μας είναι το σοκολατένιο αυγό, που θα προσφέρουμε, να έχει και ένα δωράκι έκπληξη, το οποίο πάντα ψάχνουν τα πιτσιρίκια. Φτάνει όμως αυτό;
Η μαύρη σοκολάτα θεωρείται πιο θρεπτική σε σύγκριση με εκείνη που περιέχει γάλα, και ας πλασάρεται η προσθήκη γάλακτος ως προτέρημα για μία σοκολάτα!
Σύμφωνα, λοιπόν, με τις έως τώρα μελέτες, που έχουν δει το φως της δημοσιότητας σχετικά με την κατανάλωση σοκολάτας, έχει αποδειχθεί ότι το γάλα αποτρέπει την απορρόφηση των αντι-οξειδωτικών ουσιών από τη σοκολάτα.
Οι ερευνητές τονίζουν ότι η κατανάλωση της σοκολάτας είναι ευεργετική, όταν γίνεται σε μέτριες ποσότητες και προτιμότερο να είναι σοκολάτα σκούρου χρώματος και χωρίς γάλα, δηλαδή η λεγόμενη πικρή μαύρη σοκολάτα.
Επίσης, είναι πιο υγιεινό για τον ανθρώπινο οργανισμό να πίνει κακάο παρά να τρώει σοκολάτα, διότι αυτό περιέχει λιγότερες λιπαρές ουσίες και περισσότερες κατεχίνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: