Ετικέτες

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Παρασκευή 22 Απριλίου 2011

Επιδράσεις της εγκυμοσύνης στα μαλλιά και το δέρμα


Οι επιπτώσεις που έχει η εγκυμοσύνη στο δέρμα μπορεί να είναι αντιληπτές από τις 20 εβδομάδες της κύησης και μετά. Όσο πιο σκούρο είναι το δέρμα σας, τόσο πιο πιθανό είναι να έχει και
Επιδράσεις της εγκυμοσύνης στα μαλλιά και το δέρμα
αλλαγές. Εάν είστε φυσική ξανθιά ή κοκκινομάλλα μάλλον είστε τυχερή γιατί δεν θα παρατηρήσετε καμία αλλαγή.
Οι μελαχρωματικές αλλαγές που παρατηρούνται στις περισσότερες εγκύους, μπορεί να έχουν τα παρακάτω αποτελέσματα:
* Να αλλάξουν χρώμα οι θηλές, δηλαδή να γίνουν πιο σκούρες, πιο μεγάλες και εμφανείς. Η θηλαία άλως γύρω από τη θηλή, μπορεί να διευρυνθεί αρκετά.
* Μια σκούρα γραμμή μπορεί να εμφανιστεί κάτω από τη μέση γραμμή του θώρακα και της κοιλιάς.
* Μερικές γυναίκες εμφανίζουν χρωματικές αλλαγές στο πρόσωπο, όπως είναι οι κηλίδες και οι πανάδες.
* Η έκθεση στον ήλιο μπορεί να μην έχει τα θεμιτά αποτελέσματα αλλά να προκληθούν διάφορα δερματικά προβλήματα (ακόμα και αν κάθεστε κάτω από ξαπλώστρα επάνω σε ξαπλώστρα!).
* Εάν το δέρμα σας είναι ξηρό και με φαγούρα, ένα ενυδατικό μπάνιο με αντίστοιχα προϊόντα, θα βοηθήσουν, ενώ εάν κάνουν δειλά δειλά την παρουσία τους ραγάδες στην κοιλιά, το στήθος ή τους μηρούς, δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε τα διάφορα φαρμακευτικά προϊόντα του εμπορίου.
* Τα μαλλιά κατά την κύηση, συνήθως, είναι πιο σκληρά και γυαλιστερά, πιθανώς επειδή η καθημερινή απώλειά τους επιβραδύνεται. Μετά τη γέννα μπορεί να αρχίσει έντονη τριχόπτωση, η οποία τις περισσότερες φορές είναι φυσιολογική, αλλά εάν ανησυχήσετε μιλήστε με το γιατρό σας.
* Τέλος, πρέπει να γνωρίζετε πως είναι πολύ πιθανό –έως σίγουρο- ότι η βαφή μαλλιών που χρησιμοποιούσατε μέχρι σήμερα δεν θα έχει την ίδια χρωματική απόδοση με αυτή προ εγκυμοσύνης. Αυτό οφείλεται στο ότι τα μαλλιά είναι πιο πορώδη και από αυτό επηρεάζεται ο τρόπος που αντιδρούν σε αυτά τα προϊόντα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: