Ετικέτες

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Κυριακή 10 Απριλίου 2011

Αθώα εξανθήματα που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης


Ένα παιδί μπορεί να παρουσιάζει εξάνθημα από κάποια λοίμωξη που έχει προσβάλλει τον οργανισμό του, όπως η ιλαρά, η ανεμοβλογιά, η οστρακιά, το ροδόχρουν εξάνθημα, η πέμπτη νόσος (έτσι ονομάζεται η λοίμωξη που οφείλεται σε μία ομάδα
Αθώα εξανθήματα που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης
ιών, που είναι γνωστοί ως παρβοϊοί, οι οποίοι προσβάλουν ανθρώπους και ζώα).
Όλες αυτές οι ασθένειες είναι ιδιαίτερα μεταδοτικές και μάλιστα οι παρβοϊοί μπορεί να μεταφέρονται από άτομα που δεν έχουν εμφανή συμπτώματα.
Ηπιότερης μορφής εξανθήματα προκαλούνται από τη λοίμωξη που παρουσιάζεται σε χέρι, πόδι και στόμα, η οποία προσβάλλει τα παιδιά κάτω των 10 ετών, και για την οποία δεν υπάρχει εμβόλιο.
Οι γονείς όποτε παρατηρήσουν μία αλλοίωση στο δερματάκι του παιδιού τους, είτε αυτή είναι τοπικά σε συγκεκριμένα σημείο, είτε εξαπλώνεται και επιμένει, είναι απαραίτητο να επικοινωνήσουν με το παιδίατρό τους, ώστε να αξιολογήσει την κάθε περίπτωση, να κάνει διάγνωση και να δώσει θεραπεία.
Καλό θα ήταν πάντως να μην αφήνετε να περάσει χρόνος, από τη στιγμή που θα παρατηρήσετε κάποιο εξάνθημα, μια και όλες οι λοιμώξεις που προαναφέραμε, αντιμετωπίζονται με την κατάλληλη αγωγη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: