Ετικέτες

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

«Λάδι» βγαίνει ο Καβαλιέρε


Η βουλή της Ρώμης, με 314 ψήφους υπέρ και 296 κατά, ενέκρινε το σχέδιο νόμου για την λεγόμενη "σύντομη δίκη". Το συγκεκριμένο μέτρο, προβλέπει, μεταξύ των άλλων, ανώτατο χρόνο διάρκειας κάθε δικαστικής υπόθεσης, που, συμπεριλαμβανομένης και της ετυμηγορίας του Αρείου Πάγου, δεν θα μπορεί, σε ότι αφορά τα αδικήματα διαφθοράς,
«Λάδι» βγαίνει ο Καβαλιέρε
να ξεπερνά τα 6,5 χρόνια. Εξαιρούνται τα βαρύτερα αδικήματα, όπως μαφιόζικη δράση, συμμετοχή σε οργανωμένο έγκλημα και ανθρωποκτονίες.
Η κεντροαριστερή αντιπολίτευση υποστήριξε και πάλι ότι " πρόκειται για μια νέα πρωτοβουλία που ευνοεί προσωπικά τον μεγιστάνα-πρωθυπουργό και την επίλυση των προβλημάτων του".
Εκτός από την "σύντομη δίκη", η βουλή της Ρώμης ενέκρινε και την λεγόμενη "σύντομη παραγραφή": με τον τρόπο αυτό, τα άτομα με καθαρό ποινικό μητρώο, θα μπορούν να ευνοούνται, αφού η παραγραφή των αδικημάτων που συνδέονται, πάντα, με διαφθορά, θα γίνεται, έξι μήνες νωρίτερα απ' ότι συνέβαινε μέχρι σήμερα.
Θεωρείται σχεδόν βέβαιο, κατά συνέπεια, ότι η δίκη στην οποία ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι κατηγορείται για δωροδοκία του βρετανού δικηγόρου Ντέϊβιντ Μίλς, θα "λήξει δια νόμου", πριν μπορέσει να εκδοθεί οποιαδήποτε καταδικαστική ή αθωωτική απόφαση.
Πριν την οριστική έγκριση του νόμου, πάντως, θα χρειασθεί ένα επιπλέον "ελεύθερο" της γερουσίας, τις επόμενες εβδομάδες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: