Ετικέτες

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Κυριακή 10 Απριλίου 2011

Σωτηρία και… αγγαρεία!


Ο Ατρόμητος το ήθελε και το πήρε. Ο Ολυμπιακός πήγε βόλτα στο Περιστέρι και έχασε την μπάλα! Οι γηπεδούχοι κέρδισαν 3-1 και ανανέωσαν την παρουσία τους στην Super League! Ο Ατρόμητος έπαιξε με πάθος για τη σωτηρία του, ο Ολυμπιακός έκανε…
Σωτηρία και… αγγαρεία!
αγγαρεία έχοντας στο μυαλό τη φιέστα της επόμενης εβδομάδας και το τελικό 3-1 κάθισε άσχημα στον Πρωταθλητή Ελλάδας. Η άμυνα των Πειραιωτών ήταν για.. γέλια, ο Ποτουρίδης μοίραζε… ασίστ στους αντιπάλους και ο Ολυμπιακός δέχθηκε για πρώτη φορά φέτος τρία τέρματα!
Έτσι έπαιξαν
Αρκετά νέα πρόσωπα από τον Ερνέστο Βαλβέρδε στην ενδεκάδα του Ολυμπιακού. Ο Μέγερι παρέμεινε για δεύτερο παιχνίδι κάτω από τα δοκάρια, δεξιά στην άμυνα ο Μανιάτης και στα αριστερά ο Χολέμπας. Ο Γιάννης Ποτουρίδης επιστρέφει στο βασικό σχήμα έπειτα από τρεις μήνες (15/1 με Πανσερραϊκό) και θα παίξει δίπλα στον Όλαφ Μέλμπεργκ. Ο Μοντέστο σε ρόλο αμυντικού μέσο και θα πλαισιώνει τον Ουρτάδο. Οι Ρόμενταλ, Φετφατζίδης θα καλύψουν τα δυο άκρα της μεσαίας γραμμής, με τον Μιραλάς να παίζει σε ελεύθερο ρόλο, πίσω Ράφικ Τζιμπούρ.
Στον αντίποδα, ο Ατρόμητος έπαιξε με πορτιέρο τον Ιτάνζ, Σκόνδρας στα δεξιά, Νάστος αριστερά και αμυντικό δίδυμο τους Μπαζίνσκι, Σαμπού. Οι Νεμεπγλέρας, Τάτος και Σφακιανάκης είναι οι τρεις αμυντικοί μέσοι, ο Μπρίτο σε ρόλο αριστερού χαφ, ο Καμαρά δεξιά και στην κορυφή της επίθεσης ο Αναστασάκος.

Λάθη η άμυνα, γκολ ο Ατρόμητος!
Ο Ερνέστο Βαλβέρδε προτίμησε νέα πρόσωπα, ωστόσο δεν λογάριασε στο πάθος των Περιστεριωτών για παραμονή. Ο Ολυμπιακός μπήκε χαλαρός, το μυαλό ήταν στη φιέστα και ο Μέλμπεργκ με τον Μοντέστο προσπαθούσαν να μαζέψουν τα… ασυμμάζευτα. Πολύ καλά στημένος ο Ατρόμητος, πήρε τον έλεγχο από την αρχή και όποτε του δινόταν η ευκαιρία εβγαινε μπροστά για να απειλήσει. «Σύμμαχο» σε αυτή την προσπάθεια είχε την… άμυνα του Ολυμπιακού και ειδικότερα τον νεαρό Ποτουρίδη, ο οποίος ήταν εκτός… γηπέδου! Στο 22’ ο 20χρονος αμυντικός θα κάνει μια απίστευτη… ασίστ στον Σφακιανάκη και ο τελευταίος δεν θα δυσκολευτεί να ανοίξει το σκορ.
Στον αντίποδα, ο Ολυμπιακός ασύνδετος, με τα άκρα του χαμένα, και τη μεσαία γραμμή να μην μπορεί να γίνει συνδετικός κρίκος με τον Τζιμπούρ. Βέβαια, στην πρώτη υποψία φάσης ήρθε και το γκολ! Έπειτα από ατομική ενέργεια του Φετφατζίδη, πολύ καλή εκτέλεση φάουλ του Ρόμενταλ, ο Μοντέστο με κεφαλιά θα ισοφαρίσει σε 1-1. Το γκολ πάντως δεν άλλαξε την εικόνα του Ολυμπιακού, οι γηπεδούχοι είχαν κίνηση, φρεσκάδα και… αντίπαλη άμυνα. Έτσι, στο 36’ και έπειτα από εκτέλεση κόρνερ, όλη η άμυνα των φιλοξενούμενων «κοιμήθηκε», τρεις παίκτες του Ατρομήτου μπροστά από τον Μέγερι, ο Ποτουρίδης σε θέση θεατή και ο Αναστασάκος με κοντινό πλασέ θα δώσει προβάδισμα παραμονής στην ομάδα του!
Συνέχεια στις… ασίστ
Η φετινή αμυντική ταυτότητα του Ολυμπιακού δεν βρέθηκε ούτε στην επανάληψη! Οι «ερυθρόλευκοι» με τον Φουστέρ στην ενδεκάδα (στην θέση του Τζιμπούρ) και τον Μιραλάς στην κορυφή ήταν ξανά… απογοητευτικοί! Καθόλου κίνηση, πρόβλημα στα ανασταλτικά με τον Ουρτάδο να μην κόβει ούτε με… βαλέ και τον Μοντέστο να προσπαθεί μόνος. Ο Μέλμπεργκ δεν μπορούσε να συνεννοηθεί με τον Ποτουρίδη και αυτό είχε ως συνέπεια το τρίτο γκολ! Στο 53’ ο Ποτουρίδης έβγαλε με λάθος κεφαλιά τον Καμαρά σε θέση βολής και το 3-1 έσπασε ακόμα ένα ρεκόρ, αφού πρώτη φορά φέτος ο Ολυμπιακός δέχεται τρία τέρματα!
Ριέρα και Γιάννης Παπαδόπουλος προσπάθησαν να συμμαζέψουν την κατάσταση, ο Ατρόμητος έριξε ρυθμό έχοντας το μυαλό στο… πανηγύρι σωτήριας και ο Ολυμπιακός έφυγε με κατεβασμένο κεφάλι από το Περιστέρι πραγματοποιώντας παράλληλα τη χειρότερη φετινή του εμφάνιση.
Man of the match: Ο Στέλιος Σφακιανάκης συνέχισε τις εξαιρετικές του εμφανίσεις απέναντι στον Ολυμπιακό πετυχαίνοντας τρίτο γκολ με τρεις διαφορετικές ομάδες (Ξάνθη, ΟΦΗ, Ατρόμητος). Ήταν κινητικός, δημιούργησε προβλήματα στην άμυνα των «ερυθρόλευκων» δίνοντας ώθηση στην ομάδα του.
Αδύναμος κρίκος: Το τίτλο παίρνει η άμυνα του Ολυμπιακού, αφού δέχθηκε για πρώτη φορά δυο γκολ σε ένα ημίχρονο και τρία γκολ σε ένα ματς. Ο Γιάννης Ποτουρίδης χάρισε δυο γκολ στον Ατρόμητο, ενώ είχε συμμετοχή και στο τρίτο. Κακή παρουσία και από τους Ουρτάδο, Φετφατζίδη που δεν έγιναν συνδετικοί κρίκοι με την επίθεση
Στο ύψος του: Ο Καμαρά έβαλε τη σφραγίδα του στη μεγάλη νίκη της ομάδας του πετυχαίνοντας το τρίτο γκολ της ομάδας του. Ουσιαστικός, με πάθος και δύναμη προκάλεσε προβλήματα στην άμυνα του Ολυμπιακού.
Η γκάφα: Όχι μία, αλλά δυο γκάφες από τον ίδιο παίκτη. Ο Γιάννης Ποτουρίδης με δυο κεφαλιές έδωσε… ασίστ σε Σφακιανάκη, Καμαρά και ο Ολυμπιακός δέχθηκε δυο πολύ φθηνά τέρματα.
Το στραγάλι: Χωρίς προβλήματα ο Παμπορίδης, αφού δεν του παρουσιάστηκε καμία δύσκολη φάση. Ένα εύκολο απόγευμα χωρίς λάθη, αλλά και σκληρό ματς.
Το ταμείο του gazzetta.gr: Ο Ατρόμητος το ήθελε περισσότερο και το πήρε εξασφαλίζοντας παράλληλα και την παραμονή του στη Σούπερ Λίγκα. Ο Ολυμπιακός πήγε βόλτα στο Περιστέρι και έχοντας άμυνα που θύμιζε παιδική χαρά δέχθηκε τρία γκολ για πρώτη φορά φέτος, ενώ έσπασε και το νικηφόρο σερί επί του Ατρομήτου που κρατούσε από τη σεζόν 2006-07. Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν τραγικοί, ο Ποτουρίδης… μοίρασε γκολ, ενώ δεν έβγαζε φάση ούτε για δείγμα…

Δεν υπάρχουν σχόλια: