Ετικέτες

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Τετάρτη 20 Απριλίου 2011

Κάνουν περαίωση για τα αυθαίρετα


Με μείωση προστίμων και «τακτοποίηση» με το παρελθόν θα προσπαθήσει η κυβέρνηση να επιλύσει το πρόβλημα με τα αυθαίρετα. Ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, δήλωσε πως «επιχειρούμε
Κάνουν περαίωση για τα αυθαίρετα
την είσπραξη των προστίμων σε ένα πιο βατό πλαίσιο από σήμερα, που τα πρόστιμα είναι εξοντωτικά, και, παράλληλα, να δούμε στο πλαίσιο του Συντάγματος και της νομολογίας του ΣτΕ πώς θα διασφαλίζεται κάποιος για το οίκημα που έχει».
Σύμφωνα με τον υπουργό, θα είναι «τακτοποίηση» με το παρελθόν και ο σχετικός διάλογος από τα συναρμόδια υπουργεία θα αρχίσει μετά το Πάσχα, για μια λύση, που θα είναι δίκαιη για όσους έχουν αυθαίρετα και, παράλληλα, θα αποφέρει έσοδα στο Δημόσιο.
"Βιώσιμο το χρέος"
"Απολύτως βιώσιμο" χαρακτήρισε ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, το δημόσιο χρέος, απορρίπτοντας, εκ νέου κατηγορηματικά, τη φημολογία περί αναδιάρθρωσής του. Ο υπουργός τόνισε ότι "μια αναδιάρθρωση ενέχει τεράστιους κινδύνους για την οικονομία, το τραπεζικό σύστημα, τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις". Ο κ. Παπακωνσταντίνου πρόσθεσε ότι "εμμένουμε στην υλοποίηση του προγράμματός μας", καθώς, "στο μυαλό των αγορών, η βιωσιμότητα εξαρτάται και από το πώς πηγαίνουμε με το πρόγραμμα". Ο ίδιος απέδωσε, εξάλλου, την αντίδραση των αγορών την περασμένη Παρασκευή (ημέρα που δημοσιοποιήθηκε το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής) με την αύξηση των spreads, στη φημολογία περί αναδιάρθρωσης.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: