Ετικέτες

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Τρίτη 12 Απριλίου 2011

Θρίλερ με υπόθεση παιδικής πορνογραφίας στο Διαδίκτυο


Στα «δίχτυα» της αστυνομίας πιάστηκαν τέσσερις Έλληνες που κατηγορούνται για μεγάλη επιχείρηση παιδικής πορνογραφίας στο διαδίκτυο σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία. Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έχει ήδη συλλάβει τους τρεις δράστες ενώ αναζητείται ο τέταρτος κατηγορούμενος.
Θρίλερ με υπόθεση παιδικής πορνογραφίας στο Διαδίκτυο
Μετά από παγκόσμια ψηφιακή έρευνα στο Διαδίκτυο τους τελευταίους δύο μήνες διαπιστώθηκε η ύπαρξη ηλεκτρονικών ιχνών ελλήνων χρηστών Ίντερνετ, σε on line διακίνηση υλικού παιδικής πορνογραφίας.
Από την ψηφιακή ανάλυση ταυτοποιήθηκαν ψηφιακά τέσσερις χρήστες Ίντερνετ, από τις πόλεις της Αθήνας και των Χανίων, να διακινούν στο Διαδίκτυο, υλικό παιδικής πορνογραφίας. Οι εμπλεκόμενοι χρήστες είχαν ενεργοποιήσει ειδικό πρόγραμμα ανταλλαγής αρχείων ( peer-to-peer) και «κατέβαζαν» υλικό παιδικής πορνογραφίας, από άλλους παιδόφιλους που βρίσκονταν σε διάφορα χώρες.
Κατασχέθηκαν οκτώ σκληροί δίσκοι Η/Υ, τέσσερις φορητοί Η/Υ, που περιείχαν υλικό παιδικής πορνογραφίας, οι οποίοι θα εξετασθούν ψηφιακά από τα εργαστήρια της Δ.Ε.Ε. για να διαπιστωθεί εάν οι εμπλεκόμενοι συνεργάζονταν μεταξύ τους ή με άλλους χρήστες του Ίντερνετ με σκοπό την ανταλλαγή και την διακίνηση αρχείων πορνογραφίας ανηλίκων. Ο συνολικός αποθηκευτικός χώρος των δίσκων των κατασχεμένων ηλεκτρονικών συσκευών ανέρχεται στα 3.000 GB.
Σε βάρος του κατηγορουμένου από τα Χανιά είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψής από το 27ο Τακτικό Ανακριτικό Τμήμα Αθηνών, για «Αποπλάνηση ανηλίκων κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση».
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν ενώπιον των Εισαγγελικών Αρχών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: