Ετικέτες

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Σάββατο 16 Απριλίου 2011

Μετά δεν φταίνε οι πολίτες…


Τελικά η κατάχρηση εξουσίας από τους ανθρώπους υπηρετούν τον Νόμο είναι παγκόσμιο φαινόμενο. Αν δηλαδή στην Ελλάδα γκρινιάζουμε για καμιά κλήση παραπάνω, τότε τι να πει και ο άνθρωπος στο βίντεο που ακολουθεί, όπως καταγράφηκε από κινητό τηλέφωνο κατοίκου στην συμβολή των οδών Claver Place και Putnam Avenue στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης.
Μετά δεν φταίνε οι πολίτες…
Τα γεγονότα καταγράφει ένας νεαρός, που βλέπει από το παράθυρό του την αστυνομία να σταματάει και να κόβει κλήση 150 δολαρίων σε έναν φίλο του, επειδή άκουσον-άκουσον οδηγούσε με το ποδήλατό του επάνω στο άδειο από κόσμο πεζοδρόμιο.
Ένας περαστικός απόρησε με την αιτία της κλήσης και εξέφρασε σε ήπιο γενικά τόνο τις… αντιρρήσεις του. Αλλά όπως σε κάθε χώρα, έτσι και στις ΗΠΑ, οι βαρύμαγκες αστυνομικοί δεν σηκώνουν ούτε μια κουβέντα και σπεύδουν να τον… συνετίσουν.
Κουβέντα στην κουβέντα ο καημένος ο περαστικός βρέθηκε με χειροπέδες στα χέρια να τον πηγαίνουν στο τμήμα, τη στιγμή που όλη η γειτονιά είχε κατέβει στο δρόμο και διαμαρτυρόταν για όσα συνέβαιναν. Επίσης οι αστυνομικοί κάλεσαν και βοήθεια και τελικά για μία κλήση σε ποδηλάτη (!) έφτασαν στο σημείο τρία περιπολικά!

Δεν υπάρχουν σχόλια: