Ετικέτες

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Τρίτη 19 Απριλίου 2011

Πώς να προστατεύθειτε από την τοξοπλάσμωση


Σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC), ο καλύτερος τρόπος για να προστατεύσετε το αγέννητο παιδί σας από την επικίνδυνη τοξοπλάσμωση (Διαβάστε: Λοιμώξεις κατά την κύηση) είναι να παίρνετε πάντα τα κατάλληλα μέτρα,
Πώς να προστατεύθειτε από την τοξοπλάσμωση
όπως:
- Εφόσον έχετε γάτα, προτιμήστε να βάλετε κάποιον άλλον από την οικογένεια να καθαρίζει τα περιττώματά της και αποφύγετε τη δική σας απευθείας επαφή με τα σωματικά υγρά της γάτας σας. Αν αυτό δεν είναι δυνατόν, τηρήστε στο έπακρο τους κανόνες υγιεινής, όπως να φοράτε γάντια κάθε φορά που καθαρίζετε το χώρο των απορριμάτων της και να πλένετε μετά ενδελεχώς τα χέρια σας.
- Το πλύσιμο των χεριών πρέπει να σας γίνει η… συνήθεια που έγινε λατρεία, αν θέλετε να ελαχιστοποιήσετε τις πιθανότητες προσβολής σας από το επικίνδυνο τοξόπλασμα. Πλύντε τα χέρια σας, λοιπόν, μετά την επαφή σας από το χώμα, την άμμο, το ωμό κρέας, τα λαχανικά ή τα χορταρικά που καθαρίσατε.
- Να φοράτε πάντα γάντια όταν ασχολείστε με τις κηπουρικές εργασίες και με ο,τιδήποτε γενικά έχει να κάνει με την επαφή σας με το χώμα.
- Μαγειρεύετε πολύ καλά όλα τα κρέατα! Για τους μήνες που είστε έγκυος ξεχάστε το «ζωντανό» φιλέτο σας και επιλέξτε το καλοψημένο!
- Είναι προτιμότερο το κρέας που καταναλώνετε να μην είναι φρέσκο, αλλά να έχει παγώσει για λίγες ημέρες, ούτως ώστε να μειώσετε την πιθανότητα μόλυνσης.
- Μετά την κοπή του κρέατος ή την παρασκευή οποιουδήποτε φαγητού με κιμά, πλύντε καλά όλες τις επιφάνειες και τα μαχαίρια που χρησιμοποιήθηκαν.
- Γίνεται ακόμα πιο σχολαστική με το καθάρισμα των φρούτων και των λαχανικών σας! Αποφεύγετε να καταναλώνετε ωμά λαχανικά όπου πιστεύετε ότι μπορεί να μην τα έχουν πλύνει επαρκώς

Δεν υπάρχουν σχόλια: