Ετικέτες

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Δευτέρα 4 Απριλίου 2011

Μήνυση Θέμου στον υπουργό οικονομίας


Μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση κατ’ εξακολούθηση κατέθεσε στον Άρειο Πάγο ο εκδότης Θ. Αναστασιάδης κατά του υπουργού Οικονομίας Γ. Παπακωνσταντίνου, λόγω της διένεξης που προέκυψε για τα 5,5 εκ. ευρώ του Θ. Αναστασιάδη, για τα οποία διενεργεί έρευνα το ΣΔΟΕ, αλλά και για τις δημοσιεύσεις
Μήνυση Θέμου στον υπουργό οικονομίας
του Πρώτου Θέματος, που αναφέρουν στοιχεία για την χαριστική ρύθμιση στον επιχειρηματία Γ. Ραπτόπουλο.
Ο Θ. Αναστασιάδης αναφέρει:
«Ο κ. Παπακωνσταντίνου με γνώση και δόλο της ανακρίβειας όσων λέει , προσπαθεί να με εμφανίσει ως άνθρωπο που εκφοβίζει υπηρεσίες και παρακωλύει έρευνες τους ώστε να με πλήξει επαγγελματικά αλλά και την αξιοπιστία της εφημερίδας σχετικά με τις σε βάρος του αποκαλύψεις. Τα εξώδικα που έστειλα θεσμικά σε τρείς υπουργούς και το γραφείο του πρωθυπουργού πριν από 40 μέρες εξέφραζαν τις νομικές ενστάσεις μου για την εν εξελίξει έρευνα που με αφορά. Ας έρθει ένας υπάλληλος του ΣΔΟΕ ή δημόσιας Αρχής να πει ότι εγώ προσπάθησα να πιέσω. Αν δε βρεθεί κανείς όμως ο κ. Παπακωνσταντίνου πρέπει να ζητήσει συγνώμη για τη χυδαία, εξακολουθητική συκοφαντική μου δυσφήμιση».
Ο υπουργός Οικονομικών έχει υποβάλλει αγωγή εναντίον της εφημερίδας Πρώτο Θέμα για τα δημοσιεύματα που αφορούν τον ιδιοκτήτη της Express service Γ. Ραπτόπουλου και την άρση δέσμευσης των περιουσιακών στοιχείων.
Σε ανακοίνωση του ο υπουργός Οικονομικών είχε αναφερθεί και σε εξώδικα της πλευράς του εκδότη λέγοντας πώς «αυτά αποτελούν πρωτόγνωρη πρακτική και προφανή προσπάθεια εκφοβισμού και παρακώλυσης της έρευνας των αρμοδίων υπηρεσιών. Στην ίδια λογική εντάσσεται και το δημοσίευμα στο οποίο η εφημερίδα ψευδώς ισχυρίζεται ότι έγινε απόπειρα διαγραφής χρεών, άρση μέτρων σε υπό πτώχευση εταιρεία και χαριστική άρση των μέτρων που έχουν ληφθεί από τις φορολογικές αρχές για εξασφάλιση πληρωμής των φορολογικών υποχρεώσεων της εταιρείας Εξπρές Σέρβις Α.Ε».
Το υπουργείο υποστηρίζει πως η εφημερίδα «δημοσιεύει εσκεμμένα αποσπασματικές πληροφορίες, αποκρύπτοντας ουσιαστικά στοιχεία, παραποιώντας και διαστρεβλώνοντάς τα, παρέχοντας εντέλει ψευδείς πληροφορίες, προκειμένου να συκοφαντήσει και να δημιουργήσει εντυπώσεις».
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: