Ετικέτες

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Κυριακή 17 Απριλίου 2011

Ομολογία ήττας στην μάχη με την εγκληματικότητα Οδηγίες «άλλης εποχής» από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη - Κάθε χωριό και security για να γλιτώσουν από τους ληστές


Είναι πλέον επίσημο: Η ελληνική αστυνομία αδυνατεί να αντιμετωπίσει την αυξανόμενη εγκληματικότητα και κατ’ επέκταση να προστατεύσει τους πολίτες αυτής της χώρας και τους συμβουλεύει να κλείνουν κουρτίνες τα βράδια, να μην κυκλοφορούν μετά τη δύση του ηλίου και να μην κάνουν «ηρωισμούς» σε περίπτωση που οι σφαίρες σφυρίζουν πάνω από τα κεφάλια τους!
Ομολογία ήττας στην μάχη με την εγκληματικότητα
Η έλλειψη προσωπικού και υλικοτεχνικής υποδομής φαίνεται πως δημιουργούν ανυπέρβλητα προβλήματα στην αστυνομία στον αγώνα για την πάταξη της εγκληματικότητας και δημιουργούν συνθήκες ανασφάλειας και τρομοκράτησης του κοινωνικού συνόλου επισημαίνεται σε σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» και όπως φαίνεται από τον «Οδηγό του Πολίτη» που είναι διαθέσιμος στην ιστοσελίδα της ΕΛ.ΑΣ. αυτά τα συμπεράσματα είναι απολύτως ακριβή.
Πρόκειται για το εγχειρίδιο αυτοπροστασίας του πολίτη, το οποίο φιλοδοξεί να δώσει όλα εκείνα τα ψυχικά, σωματικά, αλλά κυρίως «επιχειρησιακά» εφόδια στους πολίτες αυτής της χώρας, για να αντεπεξέλθουν επιτυχώς στις παρούσες συνθήκες. Στόχος, όπως τουλάχιστον αναφέρεται, είναι η διαμόρφωση και εμπέδωση ενός περιβάλλοντος απόλυτης ασφάλειας. Αυτό όμως που καταλαβαίνει και νιώθει ο κάθε Έλληνας που διαβάζει τις οδηγίες της Πολιτείας προς εκείνον είναι ότι είναι πλέον και επίσημα ανυπεράσπιστος απέναντι στα κακοποιά στοιχεία που κυκλοφορούν ανάμεσά μας.
Στα χωριά η κατάσταση θα περίμενε κανείς να είναι καλύτερη, αλλά στην πραγματικότητα είναι ακόμα χειρότερη αφού από πλευράς προστασίας των πολιτών είναι εντελώς ανοχύρωτα, χωρίς βέβαια αυτό να είναι ευθύνη των ίδιων των αστυνομικών. Και πώς να είναι άλλωστε όταν, για παράδειγμα, σε πολλά χωριά της Βοιωτίας και της Φθιώτιδας, τα οποία είναι όμοροι δήμοι της Αττικής, αντιστοιχούν 20 αστυνομικοί σε συνολικά 30.000 κατοίκους! Οι κάτοικοι μέσα στη απελπισία τους πληρώνουν από την (ήδη άδεια) τσέπη τους ιδιωτικές εταιρείες security για να προστατέψουν τις ζωές τους και τις περιουσίες τους.
Ακόμα, όμως, και αν δεχτούμε ότι η ραγδαία αύξηση όλων των δεικτών της εγκληματικότητας, αλλά κυρίως η εντυπωσιακή επιχειρησιακή αναβάθμιση του οργανωμένου εγκλήματος, δεν αντιμετωπίζονται από την ΕΛ.ΑΣ, και άρα είναι αναγκαίο να δοθούν οδηγίες αυτοπροστασίας στους πολίτες, ούτε καν αυτό δεν φαίνεται να γίνεται με σωστό τρόπο. Βλέπετε, ο «Οδηγός» πάσχει από σημαντική έλλειψη ενημέρωσης, καθώς δεν αναφέρεται ο ενδεδειγμένος τρόπος κάλυψης και δεν διευκρινίζεται αν κάποιο συγκεκριμένο αντικείμενο μπορεί να μας προσφέρει καλύτερη προστασία όταν «οι σφαίρες θα σφυρίζουν πάνω από τα κεφάλια μας». Βγάλτε τα δικά σας συμπεράσματα διαβάζοντας…
Τι συμβουλεύει η ΕΛ.ΑΣ σε περίπτωση που…
…βρεθείτε σε ένοπλη ληστεία: Πέστε κάτω και προφυλαχθείτε από τις σφαίρες που σφυρίζουν πάνω από τα κεφάλια σας, ενώ ταυτόχρονα παρατηρήστε τους δράστες, πως είναι, τι φορούν, έτσι ώστε να είστε σε θέση να καταθέσετε περισσότερα από το «άκουσα ένα μπαμ» και μην επιχειρήσετε «ηρωισμούς».
…σας βάλουν ένα πιστόλι στον κρόταφο: Δώστε τους ό,τι ζητούν γιατί η ζωή σας αξίζει περισσότερο από ένα κινητό τηλέφωνο
…είστε μια γυναίκα σε κάποιο μπαρ: Το ποτό και τα μάτια σας
…είστε γυναίκα μόνη στο σπίτι: Να έχετε κλειστές τις κουρτίνες, ώστε να μη βλέπουν μέσα στο σπίτι σας τη νύχτα
…οδηγείτε μόνη: Να έχετε πάντα το κλειδί του αυτοκινήτου στο χέρι, όταν κατευθύνεστε προς αυτό για να μη χάνετε χρόνο, στην περίπτωση που ο χρόνος είναι πολύτιμος
…είστε μόνη γενικώς: Πάντα να δίνετε το στίγμα σας για να ξέρουν πού να σας ψάξουν

Δεν υπάρχουν σχόλια: