Ετικέτες

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Τρίτη 19 Απριλίου 2011

Windows 8 σε USB sticks


Η Microsoft θα επιτρέπει εγκαταστάσεις και λειτουργία των επερχόμενων Windows 8 από USB stick.
Μια πρώιμη έκδοση beta των επερχόμενων Windows 8 build 7850.0.winmain_win8m1.100922-1508 που διέρρευσε την
Windows 8 σε USB sticks
περασμένη εβδομάδα, επιτρέπει στους χρήστες να ρίξουν μια ματιά σε μερικά νέα χαρακτηριστικά. Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα είναι ο Microsoft's Portable Workspace Creator ή Δημιουργός Φορητού Χώρου εργασίας της Microsoft, η λειτουργία αυτή επιτρέπει τα Windows 8 να εγκαθίστανται και να λειτουργούν από μια συσκευή αποθήκευσης USB.
Η Microsoft προωθεί αυτό το χαρακτηριστικό για τους εταιρικούς τις πελάτες, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να έχουν μια ενιαία εμπειρία των Windows σε πολλαπλούς διαφορετικούς υπολογιστές. Η ελάχιστη χωρητικότητα αποθήκευσης που απαιτείται για μια φορητή εγκατάσταση των Windows 8 είναι 16GB, γεγονός που επίσης υποδηλώνει ότι το λειτουργικό σύστημα θα απαιτεί τουλάχιστον τόση χωρητικότητα για μια τυπική εγκατάσταση.
Η δυνατότητα μετακίνησης της εγκατάστασης των Windows με αυτό τον τρόπο έχει πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα για τις επιχειρήσεις. Η ικανότητα της Microsoft να δημιουργήσει φορητή εγκατάσταση των Windows 8 δείχνει ότι έχει σημειώσει πρόοδο στην ελαχιστοποίηση της εξάρτησης του λειτουργικού από κάθε συγκεκριμένη σύνθεση Η/Υ. Με τον τρόπο αυτό θα μπορούν να χρησιμοποιούνται εγκαταστάσεις του λειτουργικού με μεγαλύτερη ασφάλεια για εταιρική εργασία, καθαρές από κακόβουλο λογισμικό. Από την άλλη όψη του νομίσματος, το να μπορεί κανείς να μεταφέρει λειτουργικές εγκαταστάσεις του λειτουργικού συστήματος γύρω, γύρω μέσα σε ένα USB stick σημαίνει όλο και λιγότερο έλεγχο από τους εταιρικούς διαχειριστές όπως επίσης πιθανές απώλειες λειτουργικών εγκαταστάσεων από τους τελικούς χρήστες.
Η ικανότητα να τρέξει ένα πλήρες λειτουργικό σύστημα από ένα USB drive δεν είναι καθόλου νέα. Οι χρήστες του Linux έχουν αυτή τη δυνατότητα εδώ και χρόνια.
Είναι σημαντικό να έχουμε κατά νου ότι η Microsoft δείχνει συχνά χαρακτηριστικά του νέου της λειτουργικού συστήματος στα πρώιμα beta στάδια, τα οποία δεν υπάρχουν σε κάποιες ή δεν υπάρχουν καθόλου σε κάποιες άλλες τελικές εκδόσεις. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι ο Portable Workspace Creator είναι ένα πολύ πρακτικό χαρακτηριστικό, αλλά αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει επιβεβαίωση για το αν θα διατίθεται μόνο για τα Windows 8 Enterprise.

Δεν υπάρχουν σχόλια: