Ετικέτες

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Κυριακή, 29 Μαΐου 2011

100.000 «αγανακτισμένοι» στο Σύνταγμα


Αυτό που έγινε στο Σύνταγμα δεν έχει προηγούμενο. Περίπου 100.000 «αγανακτισμένοι» έδωσαν το παρών και εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους για όσα άδικα μέτρα έχουν επιβληθεί στους Έλληνες και έχουν μετατρέψει τη ζωή τους σε κόλαση.
100.000 «αγανακτισμένοι»  στο Σύνταγμα
Είναι γεγονός πως ο κόσμος ήταν πολύ περισσότερος από την πρώτη διαμαρτυρία , ενώ να σημειώσουμε πως οι «αγανακτισμένοι» ένωσαν τις φωνές τους για πέμπτη συνεχόμενη μέρα. Δεν κουράζονται δε σταματούν και κανείς δε μπορεί πλέον να απαξιώσει τη διαμαρτυρία τους.
Πλέον κάτι γίνεται στην Ελλάδα και καλό είναι όλοι αυτοί που αποφασίζουν για την τύχη του λαού να το λάβουν σοβαρά υπόψη τους, αφού το κίνημα γιγαντώνεται.
Χαρακτηριστικό της κοσμοσυρροής είναι πως το Μετρό αδυνατούσε να εξυπηρετήσει τις χιλιάδες κόσμου, με συνέπεια να μην πραγματοποιεί στάση στις αποβάθρες του Συντάγματος. Οι χώροι του σταθμού το απόγευμα είχαν γίνει μέρος της πλατείας, αφού ήταν δύσκολη η είσοδος και η έξοδος .
Για ακόμη μια μέρα έλειψαν οι κομματικές ταμπέλες, τα σωματεία, οι συνδικαλιστές. Μόνο απλός κόσμος και οι περισσότεροι νέοι. Κάποιοι κρατώντας κόκκινες σημαίες, προσπάθησαν να καπηλευτούν τη διαμαρτυρία, αλλά γρήγορα αποχώρησαν από το σημείο μετά τις ευγενικές εκκλήσεις των «αγανακτισμένων».
Στο επίκεντρο ο Θ. Πάγκαλος. Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης με τις χθεσινές του δηλώσεις σε κυριακάτικη εφημερίδα απαξίωσε πλήρως τους «αγανακτισμένους» και τον αγώνα τους, με συνέπια να πάρει τη δική τους απάντηση, που δεν ήταν άλλη από πολλά πανό με την φωτογραφία του και διάφορα συνθήματα τα οποία δεν μπορούμε να αναπαραγάγουμε από εδώ. Πάντως ο Θ . Πάγκαλος θα πρέπει κάποια στιγμή να εξηγήσει πως είναι δυνατόν να απαξιώνεις διαδηλώσεις, οι οποίες φτάνουν τα 100.000 άτομα.
Τα υπόλοιπα συνθήματα αφορούσαν το μνημόνιο, την τρόικα τον Γ. Παπανδρέου και όσα βασανίζουν σήμερα τον κόσμο.
Για πέμπτη ημέρα και στον Λευκό Πύργο
Δεν πτοήθηκαν από τη βροχή οι «Αγανακτισμένοι» πολίτες της Θεσσαλονίκης, οι οποίοι συνέχισαν την κινητοποίηση τους κατά των μέτρων λιτότητας για πέμπτη μέρα στον Λευκό Πύργο.
Η έντονη βροχόπτωση που σημειώθηκε γύρω στις 7 το απόγευμα είχε ως συνέπεια να καθυστερήσει η προγραμματισμένη συγκέντρωση, ωστόσο μόλις η βροχή κόπασε, ο κόσμος άρχισε να πυκνώνει.
Ορισμένοι από τους διαδηλωτές πραγματοποίησαν πορεία στο πλακόστρωτο της Λεωφόρου Νίκης, προσπαθώντας να πείσουν όσους απολάμβαναν τον καφέ τους στην παραλία, να συμμετάσχουν στην λαϊκή συνέλευση που είναι σε εξέλιξη και στην οποία συζητείται η πορεία των κινητοποιήσεων.
Και οι άλλες χώρες στο «κόλπο»
Το κύμα αγανάκτησης, που οργανώθηκε μέσω του Facebook, του Twitter και άλλων ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης, έφτασε σε πολλές πόλεις.. Στο Μιλάνο επίκεντρο της ειρηνικής διαδήλωσης ήταν η πλατεία Duomo. Στο Παρίσι, η λαμπερή Champs-Élysées γέμισε από κόσμο. Στο Λονδίνο μεγάλωσε η «ισπανική παροικία» απέναντι από την πρεσβεία της Ισπανίας στην πλατεία Belgrave. Στη Βουδαπέστη έγινε το ίδιο στην πλατεία Országház. Σε Πορτογαλία, Αυστρία, Γερμανία, ακόμα και Γεωργία και Ουγγαρία επίσης χιλιάδες άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: