Ετικέτες

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Τετάρτη, 18 Μαΐου 2011

Φορέας του AIDS η καμαριέρα;


Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση Στρος Καν, αφού σημερινό δημοσίευμα της New York Post αναφέρει πως η 32χρονη καμαριέρα είναι φορέας του AIDS και έμενε σε διαμέρισμα το οποίο ενοικιάζεται αποκλειστικά σε φορείς του AIDS και τις οικογένειές τους.
Φορέας του AIDS η καμαριέρα;
Ο Ντομινίκ Στρος Καν έχει περισσότερα προβλήματα να σκεφτεί και να λύσει, εκτός από την πιθανή ποινή φυλάκισης.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της New Υork Post, το φερόμενο ως θύμα της σεξουαλικής επίθεσης ζει σε ένα διαμέρισμα στην περιοχή του Bronx, που ενοικιάζεται αποκλειστικά σε ενήλικες με HIV ή ΑIDS.
Η καμαριέρα του ξενοδοχείου, η οποία είναι μετανάστης από τη Δυτική Αφρική, ζει στον τέταρτο όροφο του High Bridge pad με τη 15χρονη κόρη της από τον Ιανουάριο, ενώ πριν διέμεναν σε ένα άλλο διαμέρισμα στο Bronx , νοικιασμένο από την Κοινότητα Οροθετικών του Harlem.
Η Post δεν μπόρεσε να εξακριβώσει αν η καμαριέρα έχει AIDS, λόγω των νόμων περί ιατρικού απορρήτου.
Από την πλευρά της, όμως, η υπηρεσία ανέφερε πως τα οικήματα ενοικιάζονται μόνο σε ενήλικες με την ασθένεια. Ένας εργαζόμενος στο σύλλογο οροθετικών του Harlem ανέφερε πως τουλάχιστον ένας ενήλικας πρέπει να είναι φορέας του ιού, προκειμένου να έχει δικαίωμα να μείνει σε ένα από αυτά. Ένας υγιής ενήλικoς με ένα παιδί με AIDS δεν πληροί τις προϋποθέσεις, αναφέρει χαρακτηριστικά.
Το εν λόγω διαμέρισμα, πάντως, στο ενοικιαστήριο συμβόλαιο δεν αναφέρει το όνομά της, όπως εξήγησε ένας υπάλληλος – διαχειριστής της κοινότητας.
Ο δικηγόρος της, κ. Jeffrey Shapiro, ο οποίος είναι και στενός οικογενειακός φίλος, είπε ότι η καμαριέρα είναι χήρα, που ζει μόνη με την κόρη της. Πάντως, στις δημόσιες εγγραφές και τις λίστες, είναι εγγεγραμμένη ως ο μόνος ενήλικος στο διαμέρισμα και ως ο μόνος ενήλικoς και στο προηγούμενο διαμέρισμά της.
Η εφημερίδα επικαλείται μαρτυρίες γειτόνων, οι οποίοι έδωσαν ακριβείς περιγραφές τόσο για την ίδια όσο και για το παιδί, μαρτυρίες που σχετίζονται και με τους δύο τόπους διαμονής.
Πάντως, οι εργαζόμενοι στην κοινότητα των οροθετικών, οι οποίοι μίλησαν στους ρεπόρτερ της NYP δεν έδωσαν στοιχεία για την ίδια, παρά μόνο για τον οργανισμό και τις κατοικίες, ενώ ένα από τα υψηλά στελέχη αρνήθηκε να σχολιάσει για λόγους εμπιστευτικότητας.
Γεγονός είναι πως η καμαριέρα κατηγόρησε τον επικεφαλής του ΔΝΤ και κορυφαίο υποψήφιο για την Προεδρία της Γαλλίας ότι προσπάθησε να τη βιάσει, καθώς επίσης και να την υποχρεώσει σε στοματικό έρωτα δύο φορές.
Επίσης, σύμφωνα με μαρτυρία αξιωματικού της αστυνομίας, την οποία επικαλείται η εφημερίδα, αφού πρώτα την σοδόμισε, την ανάγκασε να φτύσει το προϊόν του στοματικού σεξ στο πάτωμα, γεγονός που αποτελεί και κομμάτι της έρευνας για το δείγμα DNA.
H εφημερίδα επικοινώνησε και με το Ομοσπονδιακό Κέντρο Ελέγχου Ασθενειών και ένας υπεύθυνος δήλωσε: "Είναι πιθανό για τον έναν εκ των δύο συνουσιαζόμενων να μολυνθεί με τον ιό HIV μέσω εκτέλεσης ή λήψης στοματικού σεξ, όταν ό άλλος είναι φορέας".
Πάντως, οι δικηγόροι του Στρος-Καν αρνήθηκαν να σχολιάσουν το θέμα, χθες το βράδυ.
Το φερόμενο ως θύμα, το όνομα του οποίου προσπαθούν να κρατήσουν κρυφό οι αρχές, παραμένει υπό την προστατευτική επιτήρηση του Γραφείου του Εισαγγελέα του Μανχάταν.
Παρακολουθούν ακόμη και το τηλέφωνό της, προκειμένου να κρατήσουν μακριά ενδεχόμενες προσπάθειες επικοινωνίας από το περιβάλλον του Στρος Καν, σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν αστυνομικές πηγές στην The Post.
Η εφημερίδα συνεχίζει, αναφέροντας πως ένας πολύ ισχυρός δικηγόρος ήταν μεταξύ εκείνων που προσπάθησαν να την πλησιάσουν για να της προσφέρουν χρήματα. «Θα μπορούσε να βγάλει 6 εκατομμύρια δολάρια, ίσως και περισσότερα, απλά κλείνοντας το στόμα της.»
Στενός φίλος της οικογένειας της καμαριέρας είπε ότι έλαβε μια κλήση από τη γυναίκα, η οποία ήταν σε έξαλλη κατάσταση, περίπου μία ώρα μετά την επίθεση, και ενώ οι ντετέκτιβ την είχαν πάει στα επείγοντα του νοσοκομείου St. Luke.
«Μου τηλεφώνησε και είπε, κάποιος έχει κάνει κάτι πραγματικά κακό σε μένα. Μου επιτέθηκαν», δήλωσε στην Daily Mail. «Έκλαιγε όλη την ώρα.»
Μικρό ιστορικό καταγγελίας και σύλληψης
Βιντεοκάμερες του ξενοδοχείου δείχνουν την υπηρέτρια να βγαίνει τρέχοντας από το δωμάτιό του, μετά την υποτιθέμενη επίθεση, και να κατευθύνεται στο χώρο υπηρεσίας για τις καμαριέρες, σύμφωνα με πηγή που επικαλείται η NYP. Από εκεί, κάλεσε το αφεντικό της, το οποίο έφτασε 10 έως 15 λεπτά αργότερα, και στη συνέχεια κάλεσαν ακόμη έναν προϊστάμενο.
Περίπου 10 με 15 λεπτά αργότερα, ένας άλλος εργαζόμενος της ασφάλειας έφτασε επί τόπου. Εν τω μεταξύ, ο Στρος Καν είχε προφανώς φύγει από το δωμάτιο, πριν καν φτάσει ο πρώτος προϊστάμενος. Δεν είναι σαφές πότε κλήθηκε η αστυνομία. Μια πηγή ανέφερε ότι αυτό συνέβη μετά τις 3:30 μ.μ. τοπική ώρα, όταν ο ίδιος ο Στρος-Καν κάλεσε το ξενοδοχείο, ψάχνοντας για το κινητό του τηλέφωνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: