Ετικέτες

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

«Το κάναμε υπόγεια» Το κομμένο βίντεο του Στρος Καν που αποκαλύπτει ότι μαζί με τον πρωθυπουργό λειτούργησαν υπόγεια.


Μια εντυπωσιακή αποκάλυψη μεγάλου δημοσιογραφικού ενδιαφέροντος έγινε χθες το βράδυ στην σατυρική εκπομπή του Λάκη Λαζόπουλου, μια εκπομπή στην οποία παρουσιάστηκε το «κομμένο», στο μοντάζ βίντεο, από την περιβόητη συνέντευξη του Ντομινίκ Στρος Καν στην Γαλλική τηλεόραση.
«Το κάναμε υπόγεια»
Όπως θα δείτε και εσείς στο εν λόγο βίντεο ο κ. Στρος Καν ευθέως δηλώνει, πρώτον, ότι ήταν σε επαφή με τον πρωθυπουργό από τον Νοέμβριο – Δεκέμβριο του 2009, και δεύτερον ότι δούλεψε με τον πρωθυπουργό «υπογείως» προκειμένου να οδηγηθούμε στον δανεισμό από το ΔΝΤ.
Το σίγουρο, πάντως, είναι ότι οι αριθμοί, απ' όποια πλευρά κι αν τους δει κανείς, δεν «βγαίνουν». Παράδειγμα; Θεσπίστηκαν μέτρα αξίας 38 δισ. ευρώ, που μείωσαν το έλλειμμα μόλις κατά 12 δισ. ευρώ. Και έπονται νέα μέτρα 26 δισ. ευρώ για να περιοριστεί το έλλειμμα κατά... 20 δισ. ευρώ. Η ανεργία εκτοξεύθηκε σε πρωτόγνωρα επίπεδα, ο πληθωρισμός καλπάζει, ενώ το κατά κεφαλήν διαθέσιμο εισόδημα βαίνει μειούμενο.Αυτό που πραγματικά προκαλεί εντύπωση, είναι πως το συγκεκριμένο βίντεο δεν έχει προβληθεί από κανένα τηλεοπτικό δελτίο ειδήσεων και ούτε είχαμε κάποια γνώση για την ύπαρξη του πλην της χθεσινής παρουσίασης του στο «Αλ Τσαντίρι».
Έχοντας συμπληρώσει ένα χρόνο υπό την δαμόκλεια σπάθη του Μνημονίου, έχοντας κυριολεκτικά γκρεμίσει όσα χτίστηκαν επί δεκαετίες, όταν τα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης διαδέχονται το ένα το άλλο, χωρίς ουσιαστικά αποτελέσματα και πισωγυρίζουν την χώρα δεκάδες χρόνια, μαθαίνουμε πως όλα έγιναν «υπογείως».
Γιατί κ. Παπανδρέου δεν μας είπατε την αλήθεια από την αρχή, ενώ προφανώς και την γνωρίζατε; Γιατί από το «λεφτά υπάρχουν», έχουμε φτάσει στο «τα ταμεία είναι άδεια»; Μήπως το περιβόητο πιστόλι αντί να το βγάλετε πάνω στο τραπέζι, το στρέψατε τελικά στο κεφάλι μας ; Αυτά τα ερωτήματα μας γεννιούνται και απ’ ότι φαίνεται θα μας μείνουν αναπάντητα.
Και όπως είχε γράψει και ο μεγάλος Μανώλης Ρασούλης:
Αχ Ελλάδα σ' αγαπώ
και βαθιά σ' ευχαριστώ
γιατί μ' έμαθες και ξέρω
ν' ανασαίνω όπου βρεθώ
να πεθαίνω όπου πατώ
και να μην σε υποφέρω
Αχ Ελλάδα θα στο πω
πριν λαλήσεις πετεινό
δεκατρείς φορές μ' αρνιέσαι
μ' εκβιάζεις μου κολλάς
σαν το νόθο με πετάς
μα κι απάνω μου κρεμιέσαι
Μιχελάκης:Δούλεψαν μυστικά και υπόγεια
Σε ανακοίνωσή του, ο εκπρόσωπος του κόμματος Γιάννης Μιχελάκης τονίζει πως "αποκαλύπτεται ότι μαζί με τον κ. Παπανδρέου δούλεψαν για πολλούς μήνες, ότι το έκαναν υπόγεια και ότι είχαν συστηματική επικοινωνία για το θέμα αυτό. Και όλα αυτά γιατί όπως λέει ο κ. Στρος Καν, ο κ. Παπανδρέου ήθελε να κρύψει από το λαό τις μεθοδεύσεις του για την υπαγωγή της χώρας στο ΔΝΤ".
Ο κ. Μιχελάκης ζητά από την κυβέρνηση να απαντήσει χωρίς υπεκφυγές καθώς ο λαός πρέπει να μάθει τί κρύβεται πίσω από την απόφαση εκείνη.
"Την ώρα που ο κ. Παπανδρέου έλεγε ότι λεφτά υπάρχουν και ότι δεν υπάρχει περίπτωση να προσφύγουμε στο ΔΝΤ μυστικά και υπόγεια σχεδίαζαν το ακριβώς αντίθετο, εξαπατώντας τον ελληνικό λαό.
Όπως επεσήμανε ο κ. Μιχελάκης, στη συνέντευξή του ο κ. Στρος Καν επεσήμανε χαρακτηριστικά: «Όταν λέω υπερβάλλοντας ότι όταν ήρθε το ΔΝΤ (σ.σ.: στην Ελλάδα) κλείσαμε το θέμα σε 15 ημέρες, το κλείσαμε σε 15 ημέρες διότι δουλέψαμε επί μήνες πριν με τις ελληνικές αρχές και το κάναμε υπόγεια. Γιατί αυτό; Γιατί οι ελληνικές αρχές επιθυμούσαν την παρέμβαση του ΔΝΤ, αν και ο Παπανδρέου για πολιτικούς λόγους δεν το έλεγε στο λαό. Αλλά από την αρχή με είχε πάρει πολλές φορές τηλέφωνο".
Πεταλωτής: Ανακαλύπτουν την Αμερική
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής χαρακτήρισε ως «συστηματική παραπληροφόρηση και διαστρέβλωση της αλήθειας» τον τρόπο που η ΝΔ και τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης έσπευσαν να επικρίνουν τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, με αφορμή την προβολή, από τηλεοπτική σατιρική εκπομπή, παλιότερων δηλώσεων του επικεφαλής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος Καν, σύμφωνα με τις οποίες γίνονταν συζητήσεις προεργασίας με την ελληνική κυβέρνηση, για να επιτευχθεί η συμφωνία για τη λήψη του δανείου των 110 δισ. ευρώ από την τρόικα.
Επιπλέον μίλησε για «ανακάλυψη μιας δήθεν μεγάλης είδησης» και κατηγόρησε τη ΝΔ και τα κόμματα της Αριστεράς ότι ισχυρίζονται πως ο πρωθυπουργός είχε ως στόχο, με την εκλογή του, να βάλει τη χώρα στο ΔΝΤ. «Με γκεμπελικό τρόπο δεν λένε ότι μετά την λιποταξία της ΝΔ από την κυβέρνηση ήμασταν ένα βήμα από την χρεοκοπία και δεν θα μπορούσαν να λειτουργήσουν οι υπηρεσίες και να καταβληθούν οι μισθοί του κράτους».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι ο πρωθυπουργός, ως όφειλε, διερευνούσε όλες τις δυνατότητες για να μπορέσει να δανειστεί η χώρα, αφού δεν υπήρχε ο μηχανισμός στήριξης και τα εργαλεία της Ε.Ε. «Έτσι προέκυψε η συμφωνία με την τρόικα», υπογράμμισε.
Ο κ. Πεταλωτής αντέκρουσε την κριτική "υποκρισίας" της ΝΔ για «υπόγειες διαδρομές της κυβέρνησης», λέγοντας ότι « θα μας πουν ότι ο Γιώργος Παπανδρέου έβαλε την Πορτογαλία και την Ιρλανδία στο μηχανισμό». Και συμπλήρωσε: « Το μνημόνιο το έφερε η ΝΔ» και την κατηγόρησε ότι με "γκεμπελικό τρόπο απέκρυπτε τί γινόταν στη χώρα".
«Ας έπαιρναν τις αποφάσεις όταν έπρεπε. Ας μην κυβερνούσαν με την λογική Καραμανλή «ασ’ το για αργότερα». Ας μην βούλιαζαν την χώρα και το κράτος».
Όσο για τον προσωπικό χαρακτηρισμό "Κλουζό" που του αποδόθηκε από τη ΝΔ, ο κ. Πεταλωτής απάντησε ότι « Κλουζό είναι αυτοί που σήμερα... ανακαλύπτουν την Αμερική».
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: