Ετικέτες

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Παρασκευή 6 Μαΐου 2011

Μέγα σκάνδαλο με επαναγορά ομολόγων "Χάρισαν" ένα δις ευρώ σε κερδοσκόπους


Με εντολή του «τζιτζιφιόγκου» Υπουργού Οικονομικών, κατά Ρέππα, και με υπογραφή του Σαχινίδη η χώρα προσέφερε τουλάχιστον ένα δισ. ευρώ στους εκλεκτούς της κερδοσκόπους.
Μέγα σκάνδαλο με επαναγορά ομολόγων
Η κυβέρνηση, λειτουργώντας ως μεσάζοντας των τοκογλύφων, χάρισε ένα δισ. ευρώ σε ορισμένους εκλεκτούς της, όπως αναφέρει ο κ Καζάζης στο χθεσινό «Ποντίκι».
Πιο συγκεκριμένα, με εντολή Παπακωνσταντίνου και υπογραφή Σαχινίδη, ο ΟΔΔΗΧ, (οργανισμός διαχείρισης δημοσίου χρέους) πρόεδρος του οποίου είναι ο Χριστοδούλου, πρώην στέλεχος της Goldman Sachs, μέσα στο Φεβρουάριο έκανε επιλεκτικές επαναγορές ομολόγων, συνολικά 2,3 δις ευρώ.
Σύμφωνα με τη «Ναυτεμπορική (2/5)» «Ελάχιστα έως ανύπαρκτα είναι τα οφέλη του Ελληνικού Δημοσίου, από τις προαγορές ομολόγων και εντόκων γραμματίων, που πραγματοποίησε ο ΟΔΔΗΧ, από τα μέσα του περασμένου Δεκεμβρίου, δεδομένου ότι οι τιμές στις οποίες επαναγοράστηκαν κρατικοί τίτλοι είναι πάνω από το 97, όταν οι τιμές τους στη δευτερογενή αγορά, κυμαίνονται στην ίδια περίοδο από το 50 έως το 75».
Με απλά λόγια, κάποιοι στην κυβέρνηση αποφάσισαν να επαναγοράσουν ελληνικά ομόλογα από τη δευτερογενή αγορά κρυφά και επιλεκτικά σε τιμή σχεδόν ίση με την ονομαστική αξία των ομολόγων. Για κάθε ομόλογο που κόστιζε 100 ευρώ το ελληνικό δημόσιο πλήρωσε 97 ευρώ. Την ίδια στιγμή που η τιμή στη δευτερογενή αγορά δεν ξεπερνούσε τα 65 ευρώ για κάθε ομόλογο αξίας 100 ευρώ.
Η καραμπινάτη παρανομία όμως έχει και συνέχεια, καθώς για τα ομόλογα που αγοράστηκαν δεν έγινε δημοπρασία αλλά αγοράστηκαν ομόλογα επιλεκτικά από ημέτερους και εκλεκτούς της κυβέρνησης.
Δηλαδή οι κερδοσκόποι με μια υπουργική απόφαση έβγαλαν ένα δισ. ευρώ στην υγεία των κορόιδων, των Ελλήνων πολιτών. Τόσο μας κόστισε μόνο μία από τις αποφάσεις του Υπουργείου Οικονομικών.
Τα ερωτήματα που τίθενται είναι πολλά. Γιατί αγοράστηκαν ομόλογα με καπέλο σχεδόν 50% από την τρέχουσα αξία τους; Από ποιους αγοράστηκαν και ποιες οι σχέσεις τους με πολιτικά στελέχη του Υπουργείου Οικονομικών; Με ποιο τρόπο έγινε η επιλογή των ομολογιούχων και γιατί έγινε κρυφά;
Όχι μόνο υπάρχει οσμή σκανδάλου αλλά βρωμά και ζέχνει η υπόθεση. Είναι αναγκαία η παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για να δοθεί άμεσα απάντηση σε ένα καραμπινάτο σκάνδαλο ύψους τουλάχιστον ενός δισ. ευρώ, που βλέπει το φως της δημοσιότητας και που περιλαμβάνει διεθνείς κερδοσκόπους και Υπουργούς σε αγαστή συνεργασία με κρυφές διεργασίες, μυστικές διαδικασίες και βρώμικες διαδρομές.
Τελικά η οικονομική μαφία κάνει καλά τη δουλειά της σε τούτη τη χώρα συνεργαζόμενη με τις αρχές.
του Στάθη Διομήδη

Δεν υπάρχουν σχόλια: