Ετικέτες

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

Πιστοί στο ραντεβού τους οι «Αγανακτισμένοι»


Μαζεύτηκαν την Τετάρτη αυθόρμητα, την Πέμπτη έδωσαν παλμό και σήμερα για τρίτη ημέρα οι «Αγανακτισμένοι»  περάσουν και πάλι το μήνυμά τους! Το κίνημα των πολιτών που διοργανώθηκε μέσω facebook και μέσα σε τρεις ημέρες πήρε τρομακτικές διαστάσεις δίνει και αυτή την ώρα τη δική του μάχη, ζητώντας ένα πράγμα: «Πραγματική Δημοκρατία».
Πιστοί στο ραντεβού τους οι «Αγανακτισμένοι»
Η σημερινή ημέρα αποτελεί ένα πραγματικό στοίχημα για τους «Αγανακτισμένους», το οποίο κερδήθηκε! Χθες η βροχή αποτέλεσε ανασταλτικό παράγοντα, ενώ σήμερα τα φυσικά φαινόμενα «αγρίεψαν» περισσότερο, αποτελώντας... τροχοπέδη στην κάθοδο των πολιτών στο Σύνταγμα. Οι «Αγανακτισμένους» δεν πτοήθηκαν και σήμερα έδωσαν δυναμικό παρών για τρίτη ημέρα.
Σήμερα είδαμε ένα ζευγάρι παντρεμένων να κάνει... ταξίδι του μέλιτος στο ελληνικό σημείο μηδέν, ενώ την αποθέωση γνώρισε το κίνημα των ποδηλατών, το οποίο βρέθηκε στο Σύνταγμα στις 20:40 και ξεσήκωσε το πλήθος, που με χειροκροτήματα και επευφυμίες, το αποθέωσε!
Στιγμές χαράς, οικογενειακές και παράλληλα επαναστατικές συνέθεσαν και σήμερα το σκηνικό. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι κατασκηνωτές του Συντάγματος έχουν φτιάξει και μία λίστα με αγαθά τα οποία ζητούν και αποθηκεύουν σε μία αυτοσχέδια αποθήκη. Γάζες, νερά, ηχεία, ξηρά τροφή και ότι άλλο χρήσιμο είναι ευπρόσδεκτο. Παράλληλα, στα σκαριά είναι και διάφορες ομάδες εργασίας, που ή περιφρουρούν, ή ενισχύουν ή βοηθουν το κίνημα πολιτών με οποιοδήποτε τρόπο.


Πάντως, όπως αναφέρει κάθε πολίτης που συμμετέχει στην ενέργεια, μετά το χαρακτηριστικό πανό των Ισπανών περί… ύπνου των Ελλήνων, οι συμπατριώτες απάντησαν «Ξυπνήσαμε» και αφού προσπαθούν να δυναμώσουν, καλούν και άλλες χώρες όπως την Ιταλία και τη Γαλλία να δώσουν και αυτές το δικό τους αγώνα για τα δικαιώματά τους και για μία καλύτερη ζωή.
Το κίνημα των «Αγανακτισμένων» παίρνει ήδη πανευρωπαϊκές διαστάσεις και πλέον το μεγάλο στοίχημα είναι το ραντεβού της Κυριακής. Όλοι οι νέοι σε κάθε πλατεία της Ευρώπης έχουν κληθεί να βγουν στο δρόμο και να διαμαρτυρηθούν ήσυχα, χωρίς εντάσεις και παρατράγουδα, χωρίς κόμματα και χωρίς πολιτική ιδεολογία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: