Ετικέτες

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Σάββατο 28 Μαΐου 2011

Πάγκαλος κατά «αγανακτισμένων»


Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θ. Πάγκαλος σε συνέντευξή του στο Έθνος της Κυριακής και όσον αφορά τους «αγανακτισμένους» που εδώ και τρεις μέρες δίνουν το παρών στο Σύνταγμα είπε πως η «διαμόρφωση ενός πολιτικού κινήματος δεν εξαρτάται από τα like και τα unlike του facebook».
 
Πάγκαλος κατά  «αγανακτισμένων»

Watch live streaming video from stopcarteltvgr at livestream.com
Ο Θ. Πάγκαλος δε σταματά εκεί και συνεχίζει: «Τα εύκολα όχι πολλές φορές ενώνουν πιο άνετα, απ ότι τα πολύ πιο δύσκολα ναι. Δείτε την Αίγυπτο. Που οδήγησε το κίνημα του Facebook; Στην εδραίωση σκληρού στρατιωτικού ελέγχου στη χώρα. Κινήματα χωρίς ιδεολογία και οργάνωση, δηλαδή κινήματα που βασίζονται σε ένα συναίσθημα σε μια οργή, δύο πράγματα μπορεί να προσφέρουν. Είτε ενός είδους ανώδυνη και αναποτελεσματική τελικά εκτόνωση, που δεν ενδιαφέρει καν την πολιτική αυτή καθ' εαυτήν, είτε ανοίγουν το δρόμο για την κατάληψη της εξουσίας με αντιδημοκρατικές μεθόδους σε οργανωμένες μειοψηφίες», ενώ καταλήγει λέγοντας ότι «πολιτικό κίνημα θα σχηματιστεί όταν στο πανό, δεν βλέπουμε μια διαρκή άρνηση όπου τεράστια όχι δεσπόζουν και καταπίνουν τα πάντα, αλλά όταν δούμε μια ιδέα, για την οποία αξίζει κάποιος να κάνει θυσίες».
Να σημειώσουμε πως ο Θ. Πάγκαλος είναι ο «αγαπημένος» των «αγανακτισμένων» αφού συμπεριλαμβάνεται σε πολλά διόλου κολακευτικά συνθήματα που ακούγονται δυνατά κάθε βράδυ στους δρόμους πολλών Ελληνικών πόλεων.
Το «μαζί τα φάγαμε» έχει εξοργίσει τον κόσμο και δεν είναι καθόλου τυχαίο πως τα συνθήματα εναντίον του αντιπροέδρου της κυβέρνησης είναι πολλά περισσότερα, από αυτά που κατηγορούν την πολιτική του Γ. Παπανδρέου.
Το κίνημα φαίνεται πως όλο και δυναμώνει με το group στο Facebook να αποκτά συνεχώς νέα μέλη. Ο κόσμος που βγαίνει κάθε μέρα στους δρόμους  δεν υπολογίζει ούτε τον καιρό. Μάλιστα την ώρα που βρέχει οι διαδηλωτές δυναμώνουν τον τόνο τις φωνής  τους δείχνοντας την αποφασιστικότητά τους.
Οι «αγανακτισμένοι» για τέταρτη συνεχόμενη μέρα έδωσαν το παρών στο Σύνταγμα και σε άλλες ελληνικές πόλεις όπου χωρίς κομματικές «ταμπέλες»  βροντοφώναξαν συνθήματα κατά του μνημονίου της κυβέρνησης και των πολιτικών.
Οι χιλιάδες διαδηλωτές φώναξαν συνθήματα εναντίον του Θ. Πάγκαλου για όσα είπε στο κυριακάτικο Έθνος. Επίσης έχουν πολλαπλασιαστεί οι σκηνές, αφού αρκετοί το βράδυ θα παραμείνουν εκεί.
Είναι γεγονός πως και μετά την διαδήλωση της Παρασκευής όλοι έχουν αρχίσει να βλέπουν πιο σοβαρά το κίνημα των «αγανακτισμένων», το οποίο όπως αποδεικνύεται περίτρανα δεν είναι μόδα αλλά εμπεριέχει ουσία.
Οι Έλληνες «αγανακτισμένοι» δε θα σταματήσουν σήμερα αφού έχουν δώσει ήδη ραντεβού για το απόγευμα της Κυριακής, με την διαμαρτυρία να παίρνει Ευρωπαϊκό χρώμα, καθώς την ίδια ώρα θα γίνουν παρόμοιες συγκεντρώσεις σε πολλές πλατείες μεγάλων Ευρωπαϊκών πόλεων.
Να σημειώσουμε εδώ πως οι Έλληνες κατάφεραν να ξυπνήσουν τους Ιταλούς με το πανό στο Σύνταγμα στο οποίο αναγράφεται η φράση «Ησυχία, θα ξυπνήσουμε τους Ιταλούς». Ήδη οι Ιταλοί «αγανακτισμένοι» οργανώνονται με group στο Facebook που ξεπερνά τα 20.000 μέλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: