Ετικέτες

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

Καινοτόμες εφαρμογές βελτιώνουν την εγκεφαλική λειτουργία


Καινοτόμες εφαρμογές της νευροεπιστήμης, όπως η τεχνική της νευρο-ανάδρασης συμβάλουν στην βελτιστοποίηση της αυτορρύθμισης της λειτουργίας του εγκεφάλου και στη θεραπεία διαφόρων παθολογικών καταστάσεων. Η τεχνική της νευρο-ανάδρασης βασίζεται σε ένα σύστημα αποτελούμενο από υπολογιστή, ο οποίος συνδέεται μέσω ηλεκτροδίων με το
Καινοτόμες εφαρμογές βελτιώνουν την εγκεφαλική λειτουργία
κεφάλι του ασθενούς, μετρά τους ρυθμούς του εγκεφάλου και ανάλογα με τα αποτελέσματα των μετρήσεων επιδρά στον εγκέφαλο. Η τεχνική αυτή είναι ανώδυνη και αβλαβής και τα τελευταία χρόνια χρησιμοποιείται για τη θεραπεία της διάσπασης της προσοχής, τη καταπολέμηση του άγχους, την αντιμετώπιση του αυτισμού, τη βελτίωσης της εγκεφαλικής λειτουργίας των ατόμων που πάσχουν από άνοια, αλλά και τη βελτίωση της ευφυίας.
Το συνέδριο διοργανώνεται από το Εργαστήριο Πληροφορικής της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ σε συνεργασία με το Σύλλογο Εφαρμοσμένων Νευροεπιστημών και στοχεύει στη προώθηση των νευροεπιστημονικών γνώσεων και των καινοτόμων εφαρμογών τους για την βελτιστοποίηση των ανθρώπινων λειτουργιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: