Ετικέτες

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

Απίστευτος ο «όγκος» των αγανακτισμένων στο Σύνταγμα

Η αγανακτισμένη Ελλάδα διαδικτυόθηκε μέσω Facebook και έκανε διπλό κλικ από τη Θεσσαλονίκη μέχρι την Κρήτη, στέλνοντας ένα σαφές Email σε όλους τους πολιτικούς αποδέκτες.
Απίστευτος ο «όγκος» των αγανακτισμένων στο Σύνταγμα

stopcarteltvgr on livestream.com. Broadcast Live Free
Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτήν την ώρα στην πλατεία Συντάγματος η συγκέντρωση διαμαρτυρίας που οργανώθηκε μέσω του facebook. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, το ειρηνικό πλήθος διαμαρτύρεται ειρηνικά χωρίς οποιαδήποτε παρέμβαση από τα ΜΑΤ.
Το πλήθος κόσμου που έχει συγκεντρωθεί μπροστά στη Βουλή κρατά πανό με συνθήματα εμπνευσμένα από τους Ισπανούς «Estamos despiertos! Qué hora es? Ya es hora de que se vayan!» δηλαδή «Ξυπνήσαμε! Τι ώρα είναι; Είναι ώρα να φύγουν!»
Η αστυνομία δίνει επίσημα πως ο κόσμος που συγκεντρώθηκε στο Σύνταγμα είναι περίπου 20.000.
Χιλιάδες κόσμου όλων των ηλικιών φτάνουν στο Σύνταγμα με το Μετρό και γίνονται ένα με το μεγάλο πλήθος, που διαδηλώνουν ειρηνικά.
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας "Aγανακτισμένων στο Λευκό Πύργο"
Ειρηνική συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά στο Λευκό Πύργο πραγματοποιούν από τις έξι το απόγευμα «Αγανακτισμένοι στο Λευκό Πύργο», που συντόνισαν την κινητοποίηση τους, κατά το παράδειγμα των Ισπανών «Ιndignados», μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Οι διαδηλωτές είχαν προειδοποιήσει ότι η κινητοποίηση θα είναι ειρηνική, χωρίς πανό και πλακάτ που να υποδηλώνουν κάποια οργανωμένη συλλογική ταυτότητα και οποιοδήποτε διακριτικό και προειδοποίησαν ότι δε θα δεχτούν «κομματικές συμμετοχές και παρεμβάσεις».
Στις επτά, οι διαδηλωτές κατέλαβαν και το οδόστρωμα της παραλιακής, πραγματοποιώντας καθιστική διαμαρτυρία. Η κινητοποίηση θα συνεχιστεί μέχρι τις έντεκα το βράδυ.
Απόψε στις εννιά προγραμματίζεται σιωπηλή διαμαρτυρία «Αγανακτισμένων» και στην κεντρική πλατεία της Κατερίνης. Ανάλογες συγκεντρώσεις προγραμματίζονται και σε άλλες πόλεις.

Ειρηνική συγκέντρωση στο Βόλο
Εκατοντάδες πολίτες του Βόλου συγκεντρώθηκαν σήμερα το απόγευμα στην παραλία της πόλης, έξω από το κτήριο "Παπαστράτου", στο πλαίσιο των διαδηλώσεων των «Αγανακτισμένων πολιτών». Οι πολίτες διαδηλώνουν αυτή την ώρα ειρηνικά κατά της κρίσης, αυθόρμητα, χωρίς κόμματα, ομάδες και ιδεολογίες.
Παρόμοιες συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν, στην πλατεία Αγ. Γεωργίου στην Πάτρα, στην Πλατεία Ελευθερίας στο Ηράκλειο, τα Χανιά, τα Γιάννινα, τη Λάρισα, στην Πλατεία Πάρκου στη Λαµία, την Κέρκυρα και άλλες πόλεις. Η πρόσκληση  απευθύνθηκε μέσω του Facebook, στα πρότυπα της οργάνωσης των Ισπανών στην πλατεία του Ήλιου.
Έτσι ξεκίνησαν όλα...
Στην οργάνωση των κινητοποιήσεων, ανταποκρίθηκαν πολύ γρήγορα χιλιάδες πολίτες με ηλεκτρονικά µηνύµατα υποστήριξης στα γκρουπάκια που δηµιουργήθηκαν ή δήλωναν ότι θα συµµετάσχουν στις εκδηλώσεις διαµαρτυρίας.
Χθες το απόγευµα πάντως το γκρουπ «Αγανακτισµένοι στο Σύνταγµα» σβήστηκε προσωρινά από το facebook µε τους υποστηρικτές εκείνη την ώρα να φτάνουν τις 9.000. Αρχικά δηµιουργήθηκε σύγχυση και κάποιοι έκαναν λόγο για λογοκρισία, ενώ κυκλοφόρησε η φήµη ότι η εκδήλωση στο Σύνταγµα θα ακυρωθεί.
Η αντίδραση όμως ήταν άμεση με την δημιουργία νέου γκρουπ που συγκέντρωσε ξανά χιλιάδες υποστηρικτές. Μάλιστα, οι αναρτήσεις στο ∆ιαδίκτυο για ανάλογες εκδηλώσεις σε άλλες πόλεις ήταν διαδοχικές.
Σηµειώνεται πως οι δηµιουργοί των γκρουπ διευκρίνιζαν πως µε τις εκδηλώσεις επιθυµούν να δηλώσουν ειρηνικά την αγανάκτησή τους κατά της κρίσης. «Κατά όλων αυτών που µας οδήγησαν σε αυτό το σηµείο.
«Αυθόρµητα, χωρίς κόµµατα, οµάδες και ιδεολογίες» ανέφερε το γκρουπ «Αγανακτισµένοι στον Λευκό Πύργο». Από την πλευρά τους οι δηµιουργοί του γκρουπ στην Πάτρα έλεγαν: «Ας αρχίσουµε την ειρηνική επανάσταση στην πόλη µας. Εξω από κόµµατα, χωρίς φασαρίες, χωρίς κουκούλες, χωρίς βία, στα χνάρια των ισπανών αδελφών µας!».

Δεν υπάρχουν σχόλια: