Ετικέτες

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Παρασκευή 6 Μαΐου 2011

«Ο Οδυσσέας χρειάστηκε μια δεκαετία»


«Η Ελλάδα θέλει να πουλήσει ακόμη και τα σάπια απομεινάρια των Ολυμπιακών Αγώνων », γράφει το πρακτορείο Reuters. Το πρακτορείο αναφέρεται στην προσπαθεί που κάνει η Ελλάδα να ξεχρεώσει και να εξασφαλίσει την επόμενη δόση της. Κάνει εκτενές ρεπορτάζ στα ακίνητα
«Ο Οδυσσέας χρειάστηκε μια δεκαετία»
που σκοπεύουν να πουλήσουν οι έλληνες και κατά πόσο ενδιαφέρονται οι ξένοι να τα αγοράσουν, καρφώνοντας μας για την αποτυχημένη προσπάθεια να πουλήσουμε το Ελληνικό…
Η Ελλάδα δεν έχει πολύ χρόνο. Υποσχέθηκε στους διεθνείς δανειστές της, τον Φεβρουάριο, ότι θα παρουσιαστεί μία αναλυτική λίστα με το τι κατέχει από τον Ιούνιο. Μόλις προσδιοριστούν τα περιουσιακά στοιχεία θα αποφασίσει πώς να προχωρήσει.
«Ένα μνημείο μπορεί να έχει ανεκτίμητη αξία, αλλά δεν έχει καμία αξία ως ακίνητο, αφού εμείς ψάχνουμε για ανάπτυξη», δήλωσε ο γενικός διευθυντής των real Estate Αριστοτέλης Καρυτινός.
«Πρέπει να δούμε τι έχουμε και τον καλύτερο τρόπο για να επωφεληθούν από αυτό χωρίς να κολλήσει στο νομικό συνονθύλευμα στην Ελλάδα… Φανταστείτε το, ως ελληνική Οδύσσεια. Ο Οδυσσέας έφτασε στην Ιθάκη έχοντας μόνο μια ιδέα. Δεν είχε χάρτη, αλλά έφτασε στο σπίτι.»
Και το Reuters προσθέτει: «Στον Οδυσσέα χρειάστηκε μια δεκαετία να φτάσει σπίτι…».
Η Ελλάδα επιμένει ότι η αναδιάρθρωση θα ήταν ένα μεγάλο λάθος. Ζωτικής σημασίας στην προσπάθειά της να αποτρέψει ότι οι αξιωματούχοι των Βρυξελλών προτιμούν να αποκαλούν «αναπρογραμματισμό του χρέους» είναι ένα φιλόδοξο σχέδιο να εξοικονομήσει 50 δισ. ευρώ μέχρι το 2015, το μεγαλύτερο μέρος του από την ακίνητη περιουσία της, γράφει το παρκτορείο.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: