Ετικέτες

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

Μπορεί εσείς να ενθαρρύνετε το άγχος του αποχωρισμού!


Το άγχος του αποχωρισμού είναι μία συνήθης διαταραχή στα μικρά παιδιά, η οποία, ωστόσο, όπως λένε οι επιστήμονες, είναι πολύ πιθανό να καλλιεργείται από τους ίδιους τους
Μπορεί εσείς να ενθαρρύνετε το άγχος του αποχωρισμού!
γονείς, με ή παρά τη θέλησή τους!
Αυτά, λοιπόν, που πρέπει να κάνουν όλοι οι γονείς, για να αποφύγουν το άγχος του αποχωρισμού, όταν έρθει ο καιρός για κάποιο λόγο να αποχωριστούν για λίγες ώρες το μωρό τους (επιστροφή στη δουλειά, ή έναρξη παιδικού σταθμού) είναι:
1. Κοινωνικοποιήστε το μωρό σας από νωρίς, με διάφορες δραστηριότητες ή, αν δεν έχετε χρόνο, φέρνοντας το σε επαφή με ξένο κόσμο, χωρίς να φοβάστε να… γυρίσει από αγκαλιά σε αγκαλιά!
2. Αν διακρίνετε μια επιφυλακτικότητα στο να συναναστραφεί ανθρώπους, που δεν τους γνωρίζει, ενθαρρύνετέ το με θερμά λόγια και αποφύγετε να δείχνετε και τη δική σας διστακτικότητα.
3. Δημιουργήστε ένα ασφαλές δωμάτιο για το μωρό σας και αφήστε το λίγη ώρα μόνο του να εξερευνήσει το χώρο και τις ίδιες του τις δυνατότητες, χωρίς να είστε συνέχεια σε απόσταση αναπνοής!
4. Μην μεταδίδετε στο μωρό σας το δικό σας άγχος για το πώς θα τα καταφέρει με ό,τι καταπιάνεται! Θυμηθείτε ότι τα μωρά έχουν διαίσθηση και νιώθουν τι αισθάνεστε.
5. Μην αποκλείετε τον μπαμπά, τη θεία, ή τη γιαγιά από το μεγάλωμά του, ή από συγκεκριμένες δραστηριότητες, όπως το τάισμά του ή το μπάνιο του. Όσα περισσότερα άτομα βρίσκονται κοντά στο μωρό σας, τόσο πιο μεγάλη ασφάλεια θα νιώθει εκείνο για το περιβάλλον του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: