Ετικέτες

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Τρίτη 10 Μαΐου 2011

Να δώσω χαμομήλι στο νεογέννητό μου;


Πολλά μωράκια ταλαιπωρούνται από κολικούς, με αποτέλεσμα να κλαίνε για πολλές ώρες καθημερινά. Ως αποτέλεσμα αυτού, όλοι οι γονείς -και κυρίως οι μαμάδες που είναι όλη την ημέρα μαζί τους άυπνες- να ψάχνουν να βρουν λύσεις για
Να δώσω χαμομήλι στο νεογέννητό μου;
να ηρεμήσουν το μονάκριβό τους.
Μερικές φορές μάλιστα, η συμβουλή μιας φίλης, μιας γειτόνισσας ή και της γιαγιάς του μικρού, οδηγούν τους. απελπισμένους πια, νέους γονείς να χρησιμοποιούν ακόμα και «μαντζούνια»! μη φανταστείτε τίποτα περίεργα πράγματα. Απλά ανακατεύουν διάφορα βότανα, όπως είναι το χαμομήλι, το τσάι, η λουίζα ή ακόμα και άλλα, δημιουργώντας ένα νέο, ευφάνταστο ρόφημα, τα οποίο και δίνουν στο νεογέννητο να πιεί.
Αν το σκεφτεί κανείς επιπόλαια θα πει ότι δεν είναι και τόσο τραγικό να πιεί κανείς ένα χαμομηλάκι όταν πονάει η κοιλιά του. Αλλά εδώ πρόκειται για ένα μωρό. Για την ακρίβεια, ένα βρέφος που δεν τρέφεται με τίποτε άλλο παρά μόνο από το γάλα της μαμάς του ή από αυτό που έχει συστήσει ο παιδίατρος. Οπότε τα πράγματα δεν είναι και τόσο απλά.
Είναι λοιπόν απαραίτητο να ερωτηθεί ο γιατρός του παιδιού, εάν ένας γονιός έχει τέτοιου είδους ιδέες, και αναλόγως να πράξει. Δεν πρέπει άλλωστε να ξεχνάμε ότι, δεν υπάρχουν μαγικά που διώχνουν τους πόνους, και κυρίως τους κολικούς ενός μωρού. Δυστυχώς το μόνο που μπορεί να κάνει κανείς σε τέτοιες περιπτώσεις είναι υπομονή και να δώσει όλη του την αγάπη και στοργή στο πονεμένο και ταλαιπωρημένο παιδάκι του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: