Ετικέτες

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Δευτέρα 9 Μαΐου 2011

Πώς να «κόψετε» το μπιμπερό


Το να μάθετε σε ένα μικρό παιδάκι να μη χρησιμοποιεί το μπιμπερό του αλλά να πίνει από ποτήρι, είναι μια δύσκολη υπόθεση, που γίνεται ακόμα δυσκολότερη σε περιπτώσεις όπου το παιδί έχει τη συνήθεια να χρησιμοποιεί τη θηλή του μπιμπερό και
Πώς να «κόψετε» το μπιμπερό
σαν ένα είδος πιπίλας που το απασχολεί.
Οι πρώτες προσπάθειες θα είναι δύσκολες και θα απαιτήσουν μεγάλη προσοχή από μέρους σας, αφού θα πρέπει να επιβλέπετε το παιδί, ώστε να μη γυρίσει απότομα το γεμάτο ποτήρι προς το στόμα του και βραχεί ή προσπαθήσει να καταπιεί μεγάλη ποσότητα υγρού. Προσπαθήστε να προσαρμόσετε τις διαδικασίες στο δικό του ρυθμό και μέγεθος.
Δώστε του ένα μικρό, πλαστικό (για αρχή) ποτηράκι, με τυπωμένους τους αγαπημένους του ήρωες επάνω σε αυτό και με χειρολαβές, αλλά προσοχή: γεμίστε το μέχρι τη μέση, όχι παραπάνω, γιατί τότε, σίγουρα, θα τρέχετε να αλλάζετε τα μουσκεμένα ρούχα του παιδιού και να σφουγγαρίζετε το πάτωμα. Θα μπορούσατε να το κάνετε αυτό κάθε φορά, που του βάζετε να φάει φαγητό, σαν να είναι μέρος της διαδικασίας του γεύματος. Με αυτό τον τρόπο θα του γίνει συνήθεια να πίνει από το ποτήρι του και θα μπορέσει σταδιακά να το κάνει και άλλες ώρες, εκτός φαγητού.
Αν πάλι θέλετε να αποφύγετε τις βρεγμένες μπλούζες των πρώτων ημερών, μπορείτε να προμηθευτείτε από το εμπόριο τα ποτηράκια, που έχουν ειδικό στόμιο και ελέγχουν τη ροή του υγρού, που περιέχουν. Είναι ένα καλό βήμα για τη μετάβαση από το μπιμπερό στο ποτήρι.
Βέβαια, κάποιοι οδοντίατροι διαφωνούν με τη χρήση αυτών των παιδικών ποτηριών, καθως, όπως αναφέρουν, ενδεχεται να προκαλέσουν προβλήματα στα δόντια.
Αν λοιπόν, υιοθετήσετε αυτή την άποψη, αλλά, από την άλλη, δεν θέλετε να είναι και το παιδί σας πού και πού μούσκεμα (τουλάχιστον μέχρι να αντιληφθεί τη σωστή χρήση ενός ποτηριού), μπορείτε να καταφύγετε στα καλαμάκια! Αυτά που χρησιμοποιείτε και στον καφέ σας…

Δεν υπάρχουν σχόλια: