Ετικέτες

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

«Αληθινή Δημοκρατία» είναι και δικό μας αίτημα!»


Την δική τους άποψη για τα όσα συμβαίνουν στην Ισπανία κατέθεσαν οι Οικολόγοι Πράσινοι: «Τις τελευταίες μέρες - και παρά την προσπάθεια αποσιώπησης από τα κυρίαρχα ΜΜΕ στην Ελλάδα και αλλού - η Ισπανία συγκλονίζεται από ειρηνικές διαδηλώσεις με κύριο αίτημα καταστατικές αλλαγές για μια ‘’Αληθινή Δημοκρατία’’, όπως την αποκαλούν.
 «Η «Αληθινή Δημοκρατία» είναι και δικό μας αίτημα!»
Τα αιτήματα των Ισπανών φίλων μας δε διαφέρουν από όλα όσα κουβεντιάζουμε κι εμείς στην Ελλάδα, ιδιαίτερα μετά τη 'σωτήρια' κίνηση της κυβέρνησης του "λεφτά υπάρχουν" να επιφέρει την οικονομική κηδεμονία της χώρας από την ΕΚΤ και το ΔΝΤ με τις δυσβάσταχτες συνέπειες που σχεδόν όλοι πια βιώνουμε.
Η 'Αληθινή Δημοκρατία' είναι παραπλήσια με τη δικιά μας Άμεση Δημοκρατία. Η αναλογική εκπροσώπηση της ψήφου των πολιτών, η κατοχύρωση της αποχής ως πολιτικής στάσης με αντανάκλαση στη μείωση των εκλεγόμενων βουλευτών, ο πραγματικός διαχωρισμός των εξουσιών, η κατοχύρωση της ισονομίας, ώστε να μην εξαιρούνται οι πολιτικοί, η προστασία των δημόσιων αγαθών ως κοινού μας πλούτου, η διενέργεια δημοψηφισμάτων για καίρια ζητήματα που αφορούν τη ζωή μας είναι μερικά από όσα προβάλουν οι Ισπανοί φίλοι μας και τα οποία προσυπογράφουμε.
Η αυθόρμητη αυτή κινητοποίηση, πέρα από κόμματα, συσχετισμούς και πολιτικά τερτίπια, δείχνει το δρόμο σε όλους όσοι ασφυκτιούν και δυστυχώς συχνά νομίζουν ότι η λύση βρίσκεται σε προτάσεις που είναι αυταρχικές και ουσιαστικά αναιρούν τη δημοκρατία. Οι πολίτες που αγωνιούμε σιγά-σιγά βλέπουμε ότι η δική μας συμμετοχή είναι η αναγκαία και ικανή συνθήκη για την αλλαγή της ζωής μας.
Το παλιό σύνθημα είναι πια πιο επίκαιρο παρά ποτέ: «Η Πολιτική είναι αρκετά σοβαρή υπόθεση για να βρίσκεται στα χέρια των πολιτικών»...».

Δεν υπάρχουν σχόλια: