Ετικέτες

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Τρίτη 10 Μαΐου 2011

Άγριο ξύλο στην Αθήνα για την εν ψυχρώ δολοφονία


Σε πεδίο μάχης είχε μετατραπεί η Αθήνα αργά το απόγευμα της Τρίτης. Μετά τη στυγερή δολοφονία του 44χρονου το κέντρο της πόλης είχε χωριστεί σε δύο ομάδες. Τους κατοίκους, με τους ακροδεξιούς που είναι κατά των μεταναστών και των αλλοδαπών μαζί με όσους υπερασπίζονται τα δικαιώματα τους.
Άγριο ξύλο στην Αθήνα για την εν ψυχρώ δολοφονία
Στην Πλατεία Βικτωρίας κάτοικοι μέλη της Χρυσής Αυγής, αριστεριστές, αντιεξουσιάστες, μέλη ΜΚΟ που υπερασπίζονται τα δικαιώματα των αλλοδαπών δημιούργησαν επεισόδια. Να σημειωθεί ότι όταν μια ομάδα Αφγανών διερχόμενη από τη συμβολή των οδών Γ’ Σεπτεμβρίου και Ηπείρου είχε λεκτικό φραστικά με κατοίκους που διαμαρτύρονται για την παρουσία μεγάλου όγκου αλλοδαπών στη γειτονιά τους.
Οι αλλοδαποί επί της Πατησίων μπήκαν σε κτίριο στο οποίο έχουν κάνει κατάληψη αναρχικοί και έτσι τα ΜΑΤ έκαναν χρήση κρότου λάμψης και χημικών. Οι αναρχικοί σχημάτισαν ανθρώπινο τοίχος έξω από το κτίριο για να προστατεύουν την κατάληψη και έτσι όλοι οι πόλοι έχουν μπλεχτεί στα επεισόδια που διαδραματίζονταν σε πολλά σημεία του κέντρου της Αθήνας.
Στην οδό Αλίτση σύμφωνα με επίσημες καταγγελίες αλλοδαποί συμπλέκονταν με Έλληνες με επιθέσεις και από τις δύο πλευρές. Στόχος έγιναν και δημοσιογράφοι, με βαν του τηλεοπτικού σταθμού Alpha που είχε πάει εκεί για να καλύψει το θέμα. Και στην Ομόνοια υπήρχαν επίσης επεισόδια με τα ΜΑΤ, τα οποία προσπαθούν να μην αφήσουν τις δύο ομάδες να φτάσουν στο σημείο.
Έγιναν προσαγωγές
Εικοσιτέσσερα άτομα προσήχθησαν, συνολικά, από τις αστυνομικές δυνάμεις κατά τη διάρκεια επεισοδίων που σημειώθηκαν σε βάρος αλλοδαπών το απόγευμα στους δρόμους γύρω από την Πλατεία Βικτωρίας, όπου το πρωί δολοφονήθηκε ένας 44χρονος.
Οι δύο από τους προσαχθέντες συνελήφθησαν και θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα, ενώ οι υπόλοιποι αφέθησαν ελεύθεροι.
Από τους δύο συλληφθέντες ο ένας κατηγορείται για παράβαση του νόμου περί όπλων, γιατί επάνω του βρέθηκε ένα πτυσσόμενο γκλοπ, και ο δεύτερος για φθορά σε κατάστημα και συγκεκριμένα για τη θραύση τζαμαρίας στην οδό Χέυδεν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: