Ετικέτες

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

Facebook με την άδεια των γονέων


Ο αριθμός των γονέων που θα επέτρεπαν στα παιδιά τους, ηλικίας 10 με 12 ετών, να έχουν λογαριασμό στο Facebook ή στο MySpace έχει διπλασιαστεί μέσα σε έναν χρόνο, παρά τους περιορισμούς που ισχύουν για ορισμένες ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης.
Facebook με την άδεια των γονέων
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα νέας έρευνας το 17% των αμερικανών γονέων απάντησαν ότι δεν τους ενοχλεί το παιδί τους σε προεφηβική ηλικία να χρησιμοποιεί μία τέτοια ιστοσελίδα, σε αντίθεση με 8% που ήταν το αντίστοιχο ποσοστό πριν από έναν χρόνο.
Το 11% των γονέων παραδέχτηκαν ότι χρησιμοποιούν οι ίδιοι αυτές τις ιστοσελίδες για λογαριασμό του μικρού παιδιού τους, σύμφωνα με την διαδικτυακή έρευνα στην οποία συμμετείχαν περίπου 1.000 ενήλικες και διεξήχθη από το Liberty Mutual’s Responsibility Project.
Η Τζάνετ Τέιλορ, καθηγήτρια Ψυχιατρικής στο πανεπιστήμιο Columbia των ΗΠΑ, περιέγραψε τα αποτελέσματα της έρευνας ως σημείο των καιρών.
Οι περισσότεροι γονείς θεωρούν ότι τα παιδιά τους κάτω των 18 ετών δε θα πρέπει να έχουν αποκλειστικά δικό τους λογαριασμό, αλλά να υπάρχει κάποιος τρίτος που θα επιτηρεί τη χρήση του.
Το Facebook, το οποίο διαθέτει 500 εκατ. ενεργούς χρήστες, είναι το πιο δημοφιλές δίκτυο κοινωνικής δικτύωσης, μεταξύ των ενηλίκων που συμμετείχαν στην έρευνα.
Σχεδόν το 90% το χρησιμοποιούν συχνά και ακολουθεί σε κοντινή απόσταση το LinkedIn με 6%, το Twitter και το ΜySpace.

Δεν υπάρχουν σχόλια: