Ετικέτες

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Τρίτη 14 Ιουνίου 2011

21 μήνες κοροϊδίας


Εδώ και ενάμιση και πλέον χρόνο μας έχουν φλομώσει στο «ψέμα». Και ενώ ο κόσμος τους έχει πάρει είδηση με αποτέλεσμα να μην εμπιστεύεται λέξη από όλα όσα λένε, οι κύριοι σφυρίζουν αδιάφορα και συνεχίζουν αυτήν την σκληρή οικονομική πολιτική η οποία έχει βυθίσει σε κυριολεκτική κατάθλιψη τα ¾ του ελληνικού λαού.
21 μήνες κοροϊδίας
Διανύουμε μια περίοδο που οι πλατείες της χώρας αποτελούν σημαντική είδηση όχι μόνο για τα εγχώρια ΜΜΕ αλλά και για τα διεθνή. Στο εσωτερικό πολιτικό σκηνικό, οι κυβερνητικοί βουλευτές αντιδρούν γιατί πλέον δεν έχουν το πρόσωπο να κοιτάξουν την κοινωνία κατάματα, και ο υπουργός Οικονομικών αποτελεί τον νούμερο 1 στόχο των βολών τους.
Το αν όλοι μας αντιδρούμε δικαίως ή αδίκως θα μπορέσετε να το συμπεράνετε από μόνοι σας αφότου δείτε τι δήλωναν και τι τελικά έκαναν.
Γιώργος Παπανδρέου
Αν μειώσουμε τους μισθούς θα παγώσουμε την αγορά, αν αυξήσουμε τους φόρους στη μεσαία τάξη, θα μειώσουμε την αγοραστική της δύναμη. Αξίζει να θυμηθούμε πως μέσα στους πρώτους έξι μήνες μείωσαν μισθούς και συντάξεις.
Γιώργος Παπακωνσταντίνου
Δεν θα κερδίσει η ελληνική οικονομία από μια αύξηση του ΦΠΑ, άρα δεν είναι κάτι που σκοπεύουμε να κάνουμε.
Το ΦΠΑ πήρε κατά σειρά αυτήν την ανηφόρα: από 4,5 σε 5, από 9 σε 10, από 19 σε 21 και συνεχίζει.
 
Γιώργος Παπανδρέου
Τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης δεν είναι το πρόβλημα για την εξυγίανση και τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος. Μήπως το νέο ασφαλιστικό αυξησε τα όρια ηλικίας;
Γιώργος Παπακωνσταντίνου
Αν χρειαστεί να πάρουμε νέα μέτρα, θα σημαίνει ότι εγώ έχω αποτύχει. Μάλλον ο υπουργός είναι αποτυχημένος, αλλά δεν είναι παραιτημένος.
Γιώργος Παπακωνσταντίνου
Είναι εξασφαλισμένες όλες οι δόσεις. Δεν φανταζόμαστε να ξεχάσατε το θρίλερ γύρω από το αν θα πάρουμε την Πέμπτη δόση ή όχι.
Γιώργος Παπακωνσταντίνου
Οι φήμες προέρχονται από αυτούς που δεν καταλαβαίνουν πώς λειτουργεί η Ευρωζώνη. Υπάρχουν και αυτοί που έχουν επενδύσει σε αυτή την κατεύθυνση. Η κ. Δαμανάκη δεν είναι ελληνίδα επίτροπος; Μήπως δεν καταλαβαίνει πως λειτουργεί η ευρωζώνη;
Γιώργος Παπακωνσταντίνου
Θα βγούμε στις αγορές μέχρι το τέλος του 2011. Ένα όνειρο τρελό, όνειρο απάτηλο, όπως λέει και το άσμα. Μάλλον έχουμε εισέλθει βαθύτερα στο τούνελ της ύφεσης, τα spread κάνουν παγκόσμια ρεκόρ, και η κυβέρνηση δεν διαθέτει Αγγελική Νικολούλη να ρίξει «Φως στο Τούνελ».
 
Γιώργος Παπακωνσταντίνου
«Δεν θα πάμε στο ΔΝΤ, μας στηρίζει η Ε.Ε.». Αν πήγαμε λέει, πήγαμε και δεν γυρίσαμε. Και όχι μόνο πήγαμε, αλλά όταν μας έλεγαν ότι δεν θα πάμε η κυβέρνηση διαπραγματευόταν ήδη το πώς θα πάμε.
 
Γιώργος Παπακωνσταντίνου
«Πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι δεν υπάρχει νέο μνημόνιο. Δεν υπάρχουν νέα μέτρα». Την Παρασκευή τι μας ανακοίνωσαν; Μήπως είμασταν αλλού; Μήπως δεν καταλάβαμε καλά;
Γιώργος Παπακωνσταντίνου
«Πιστεύουμε ότι δεν είναι δυνατόν να συνεχίσουμε να μειώνουμε μισθούς και συντάξεις ή να αυξάνουμε τη φορολογία». Το μέσοπρόθεσμο το μόνο που περιέχει, είναι μειώσεις, μειώσεις, μειώσεις… α και μειώσεις.
Καταπληκτική ατάκα του υπουργού «Το καλαμπούρι με τα νέα μέτρα θα πρέπει να το σταματήσουμε». Αυτό λέμε και εμείς αλλά ποιος μας ακούει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: