Ετικέτες

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Κυριακή 26 Ιουνίου 2011

Η 5η Κυριακή της αγανάκτησης


Στις κεντρικές πλατείες των μεγάλων πόλεων συγκεντρώθηκαν και σήμερα όπως κάθε Κυριακή οι «αγανακτισμένοι» όλης της Ευρώπης για να διαμαρτυρηθούν κατά της λιτότητας και της ανεργίας. Στην πλατεία Συντάγματος επικεντρώθηκε στη χώρα
Η 5η Κυριακή της αγανάκτησης
μας το ενδιαφέρον, ενόψει και της συγκέντρωσης της Τετάρτης.
Οι εβδομάδες περνούν αλλά η «αγανάκτηση» γεμίζει την πλατεία καθημερινά, ενώ οι Έλληνες πολιτικοί συμπεριφέρονται λες και η πλατεία κάθε βράδυ είναι άδεια.
Για την Τρίτη και την Τετάρτη η κινητοποίηση μέσω του διαδικτύου είναι μεγάλη και σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις ο κόσμος που θα συγκεντρωθεί θα είναι περισσότερος από κάθε άλλη φορά, αφού το κίνημα των «αγανακτισμένων», στην κυριολεξία θα φουντώσει και αναμένονται πολίτες από κάθε μεριά της χώρας, από τη Σπάρτη ως την Αλεξανδρούπολη και από την Κρήτη μέχρι την Κέρκυρα, προκειμένου να περικυκλώσουν το Κοινοβούλιο, όπως έχουν προαναγγείλει.
Μάλιστα οι διοργανωτές καλούν τον κόσμο όχι μόνο να πάει στην πλατεία αλλά να παραμείνει εκεί για 48 ώρες, όσο δηλαδή θα ψηφίζεται μέσα στη Βουλή Μεσοπρόθεσμο και Εφαρμοστικός.
Οι «αγανακτισμένοι» ξέρουν πως αυτές οι δυο μέρες θα αλλάξουν την ζωή τους καθώς το ζωνάρι θα σφίξει όσο ποτέ. Η φοροκαταιγίδα και οι περικοπές σε μισθούς και συντάξεις που θα αποφασιστούν εντός του κοινοβουλίου θα φέρουν τον Έλληνα πολίτη στην πλέον δύσκολή θέση και αυτό έχει γίνει κατανοητό απ’ όλους.

Το κάλεσμα των «αγανακτισμένων» αναφέρει:
«Εδώ κι ένα μήνα, έχουμε κατακλύσει τις πλατείες όλης της χώρας διεκδικώντας να πάρουμε τις ζωές μας στα χέρια μας. Στις 28-29/6, ο αγώνας μας φτάνει σε σημείο καμπής. Η κυβέρνηση της μηδενικής κοινωνικής νομιμοποίησης επιχειρεί την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου. Αυτό το σχέδιο δεν πρέπει να περάσει. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε τη λεηλασία του κοινωνικού πλούτου, δεν πρόκειται να ανεχτούμε την εξαθλίωση των πολλών για να την εξασφάλιση των κερδών των λίγων.
Οι επικοινωνιακοί ελιγμοί, οι κάλπικοι ανασχηματισμοί και οι εκβιασμοί κυβέρνησης, ΔΝΤ, ΕΕ, δεν μάς ξεγελάνε. Τώρα πια ξέρουμε ότι το δίλημμα δεν είναι Μνημόνια ή χρεοκοπία γιατί τα Μνημόνια οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στη χρεοκοπία της κοινωνίας. Τρίτη και Τετάρτη 28-29/6, που είναι το διήμερο της συζήτησης και ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου στη Βουλή τα συνδικάτα έχουν καλέσει 48ωρη Γενική Απεργία.
Αυτό το διήμερο δεν πρέπει κανείς να δουλέψει, να καταναλώσει, να στηρίξει το παραμικρό σπάσιμο της απεργίας. Από το πρωί της πρώτης μέρας της απεργίας μαζευόμαστε στο Σύνταγμα μαζί με τις λαϊκές συνελεύσεις απ' όλη τη χώρα και όλες τις γειτονιές της Αθήνας.
Την Τετάρτη 29/6 ημέρα ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου περικυκλώνουμε τη Βουλή-στέλνουμε το μήνυμα ότι ο λαός το απορρίπτει!
Εδώ κι ένα μήνα αποδεικνύουμε ότι δεν υπάρχουν μονόδρομοι, ότι έχουμε τη δύναμη να χαράξουμε νέα πορεία για την κοινωνία.
Τώρα είναι η ώρα να κάνουμε το επόμενο μεγάλο βήμα. Τώρα είναι η δικιά μας ώρα, τώρα μιλάμε εμείς!
Ή εμείς ή αυτοί - Άμεση δημοκρατία τώρα!»

Δεν υπάρχουν σχόλια: