Ετικέτες

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Τετάρτη, 1 Ιουνίου 2011

Φοβούνται τους αγανακτισμένους Προσπάθεια κάποιων «κέντρων» να απαξιωθεί ο αυθόρμητος αγώνας χιλιάδων ανθρώπων, που παλεύουν για τις ζωές μας


«Αγανακτισμένοι» part 8… Θα μπορούσε να είναι ο τίτλος μιας ταινίας στην οποία χιλιάδες νέοι διαδηλώνουν καθημερινά ειρηνικά σε πολλές πόλεις, ζητώντας αξιοπρέπεια και αληθινή Δημοκρατία. Στην δική μας περίπτωση δεν πρόκειται για ταινία, αλλά για τη
Φοβούνται τους  αγανακτισμένους

stopcarteltvgr on livestream.com. Broadcast Live Free
νέα Ελληνική πραγματικότητα, καθώς χιλιάδες νέοι συγκεντρώνονται και σήμερα σε Σύνταγμα, Λευκό Πύργο και αλλού, για να ζητήσουν πίσω την αξιοπρέπειά τους.
Είναι οι «αγανακτισμένοι», άνθρωποι κάθε ηλικίας που σιχάθηκαν τα ελληνικά κόμματα και πλέον διαδηλώνουν αυτόνομα. Είναι οι έλληνες που νιώθουν απέχθεια για τους συνδικαλιστές και τα σωματεία, που τόσα χρόνια ασχολούνται με το πως να «φτιάχνουν» ημετέρους και να γεμίζουν τις τσέπες τους, ενώ στη συνέχεια βρίσκονται υποψήφιοι στα ψηφοδέλτια των μεγάλων κομμάτων.
Αυτοί είναι οι νέοι που θα διαδηλώσουν ακόμη μια μέρα στο Σύνταγμα, μετά και τη χθεσινή, μεγαλειώδη διαδήλωση. Το group στο facebook απ’ όπου ξεκίνησαν όλα, μετράει πλέον περισσότερα από 100.000 μέλη, ενώ όσο περνούν ημέρες η απήχηση του κινήματος γίνεται ολοένα και πιο αισθητή.
Στο Σύνταγμα με τις μηχανές και τα ποδήλατα
Οι Αγανακτισμένοι πιστοί στο ραντεβού τους και πάντα λίγο αργοπορημένοι μαζεύτηκαν έξω από τον Άγνωστο Στρατιώτη λίγη ώρα μετά τις 18:00. Σήμερα στο πλευρό τους είχαν και το... ιππικό. Περίπου 500 μηχανές μαζεύτηκαν στο Λυκαβηττό και ακολούθησαν πορεία μέσω της Λεωφόρου Αλεξάνδρας και της Βασιλίσσης Σοφίας, καταλήγοντας στην Πλατεία Συνάγματος. Λίγη ώρα αργότερα έφτασαν και οι ποδηλάτες, οι οποίοι κάθε Παρασκευή μαζεύονται και κάνουν βόλτα σε όλη την Αθήνα. Έτσι, στις 18:30 στο Σύνταγμα μαζεύτηκε περίπου 2.000 κόσμος, ο οποίος συνέχισε την ειρηνική διαδήλωση.
Προβοκάρουν τους αγανακτισμένους
Από χθες το βράδυ πάντως γίνεται μια τεράστια προσπάθεια από ορισμένα «κέντρα» να αμαυρωθεί ο αγώνας των «αγανακτισμένων», αφού παρουσιάζουν ως σοβαρά επεισόδια την φυγάδευση 3-4 βουλευτών οι οποίοι είχαν ξεμείνει στη Βουλή και φοβόντουσαν να αποχωρήσουν.
Οι συγκεκριμένοι «δουλευταράδες» έφυγαν μέσω του Εθνικού Κήπου, αφού τα άκουσαν από λίγους συγκεντρωμένους και χωρίς κανείς να τους ακουμπήσει ή να κινηθεί απειλητικά εναντίον τους.
Επίσης γίνεται μια προσπάθεια από βουλευτές και υπουργούς της κυβέρνησης, μετά τον αντιπρόεδρο την εβδομάδα που πέρασε, να μειώσουν τις τεράστιες συγκεντρώσεις. Πιο συγκεκριμένα ο πρόεδρος της Βουλής, Φ. Πετσάλνικος σχολίασε καυστικά τα συνθήματα μιλώντας για φασισμό. Πάντως κανείς από τους «αγανακτισμένους» δε φαίνεται να επιζητά τον φασισμό, παρά αληθινή δημοκρατία. Κάτι που τα κόμματα της Βουλής έχουν ξεχάσει τι σημαίνει ακολουθώντας συστηματικά το «αποφασίζομεν και διατάζομεν».
Επικριτικός ήταν και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χ. Παπουτσής λέγοντας «Να καταδικάσουν άμεσα και να απομονώσουν όσους, επιμένουν με συστηματικό τρόπο να δημιουργούν επεισόδια και να προκαλούν βίαιες αντιδράσεις εις βάρος της αξιοπιστίας των θεσμών και τις αξιοπρέπειας των προσώπων». Μάλλον ο υπουργός θεωρεί επεισόδια να χτυπά κανείς ένα άδειο τηγάνι και να φωνάζει «κλέφτες-κλέφτες».
«Οι εκδηλώσεις ισοπέδωσης των πάντων, συστηματικού ευτελισμού των θεσμών, αγνόησης των νόμων, απαξίωσης της Βουλής και προπηλακισμού Βουλευτών δεν τιμούν το Δημοκρατικό Πολίτευμα.
Ε, όχι. Αυτό δεν είναι δημοκρατία. Ε, όχι, δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Ούτε στην ζωή ούτε στην πολιτική. Οι νόμοι ισχύουν για όλους και θα εφαρμόζονται με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον», συμπλήρωσε ο υπουργός χωρίς να γίνεται ιδιαίτερα κατανοητός και δείχνοντας την ενόχλησή του για τα συνθήματα που ακούγονται καθημερινά.

Το συμπέρασμα που βγάζουμε είναι πως πλέον οι «αγανακτισμένοι» θεωρούνται «αγκάθι» στα σχέδια πείνας και ξεπουλήματος της κυβέρνησης και κάποιοι προσπαθούν να τους εξοντώσουν. Μακάρι να μην τα καταφέρουν. Στην Ελλάδα για όγδοη συνεχόμενη μέρα «κάτι γίνεται», εμείς το λέμε ελπίδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: