Ετικέτες

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011

Η μεγάλη νύχτα του ανασχηματισμού


Μεγάλη ήταν η νύχτα που πέρασε και επιφύλασσε εκπλήξεις , ευχάριστες και δυσάρεστες, για πολλά μέλη της κυβέρνησης. Κάποιοι γλύτωσαν στο παρά πέντε την έξοδό τους από το κυβερνητικό σχήμα, ενώ κάποιοι απογοητεύτηκαν
Η μεγάλη νύχτα του ανασχηματισμού
αφού τα σενάρια που τους ήθελαν να παίρνουν χαρτοφυλάκιο δεν επαληθευτήκαν.
Ο Θεόδωρος Πάγκαλος τον οποίο δεν υπολόγιζε κανείς για την νέα κυβέρνηση τελικά σώθηκε την τελευταία στιγμή, έχοντας όμως συγκάτοικο στην αντιπροεδρία τον υπουργό Οικονομικών Ευ. Βενιζέλο. Συνέπεια αυτού ήταν ο Δημήτρης Ρέππας που ήταν και ένα εκ των φαβορί, να μην πάρει θέση αντιπροέδρου.
Ο τέως «Τσάρος» ήταν μέχρι χθες το βράδυ κάτι παραπάνω από σίγουρο πως θα έπαιρνε το υπουργείο Εξωτερικών ή Άμυνας, αλλά τελικά έγινε ο αντικαταστάτης της Τίνας Μπιρμπίλη στο υπουργείο Περιβάλλοντος.
Απογοητευμένος έκλεισε το τηλέφωνο ο Γ. Ραγκούσης όταν άκουσε από τον πρωθυπουργό οτι χάνει το υπουργείο Εσωτερικών. Στενοί του συνεργάτες ανέφεραν πως στο συγκεκριμένο υπουργείο είχε παραχθεί έργο και θεωρήθηκε άδικη η μετακίνησή του στο υπουργείο Υποδομών.
Το όνομα έκπληξη, ήταν εκείνο του Ηλία Μόσιαλου, στη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου, αφού το όνομά του δεν «έπαιζε» δυνατά στα σενάρια που έδιναν και έπαιρναν από χθες το μεσημέρι.
Η Λούκα Κατσέλη έμεινε εκτός κυβερνητικού σχήματος, καθώς οι πληροφορίες αναφέρουν πως αρνήθηκε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, ενώ ο Κώστας Σκανδαλίδης φέρεται απογοητευμένος με την μη αναβάθμισή του.
Σοκ και για τον Γιώργο Πεταλωτή που περίμενε το υπουργείο Δικαιοσύνης το οποίο δεν πήρε ποτέ. Απογοητευμένοι είναι σήμερα οι Πρωτόπαπας, Ευθυμίου, Καρτάλης και Παναρίτη που περίμεναν να υπουργοποιηθούν και εν τέλει έμειναν με τη χαρά.
Εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως οι τραπεζίτες σνόμπαραν τον Γ. Παπανδρέου. Ο Λουκάς Παπαδήμος αρνήθηκε κάθε σχέση με το νέο κυβερνητικό σχήμα, ενώ οι Ταμβακάκης και Ράπανος δεν το συζήτησαν καν. Μάλιστα ο Λουκάς Παπαδήμος από ένα σημείο και έπειτα έκλεισε το τηλέφωνό του. Μάταια προσπαθούσε για ώρες το επιτελείο του πρωθυπουργού να τ

Δεν υπάρχουν σχόλια: