Ετικέτες

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Τρίτη, 21 Ιουνίου 2011

Σήμερα δίνουν ψήφο «μη εμπιστοσύνης»


Σήμερα το βράδυ ολοκληρώνεται η διαδικασία παροχής ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, τη οποία ζήτησε ο πρωθυπουργός αμέσως μετά τον ανασχηματισμό της περασμένης εβδομάδας.
Σήμερα δίνουν ψήφο «μη εμπιστοσύνης»
Watch live streaming video from stopcarteltvgr at livestream.com
Έτσι τα μεσάνυχτα οι βουλευτές θα πρέπει να ψηφίσουν ονομαστικά υπέρ ή κατά των κυβερνητικών επιλογών, την ίδια στιγμή που πλήθος κόσμου βρίσκεται συγκεντρωμένο στην πλατεία Συντάγματος απέναντι από το κτίριο του κοινοβουλίου, προκειμένου να εκφράσει ξανά την αποδοκιμασία του στη διαδικασία της ψήφου εμπιστοσύνης.
Η συγκέντρωση είναι μαζική, ενώ το επόμενο ραντεβού έχει ήδη κλειστεί για μια εβδομάδα αργότερα, όταν η Βουλή θα κληθεί να ψηφίσει, τα νέα μέτρα που προβλέπει το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα.
Παρά την «αναμπουμπούλα» που χαρακτήρισε τις προηγούμενες μέρες την κατάσταση στο ΠΑΣΟΚ, στην σημερινή διαδικασία δεν περιμένουμε σημαντικές εκπλήξεις, που θα επηρέαζαν το θετικό, σύμφωνα με τις ενδείξεις, αποτέλεσμα για τη νέα κυβέρνηση.
Στο επόμενο επίπεδο όμως οι προβλέψεις είναι λιγότερο ασφαλείς σχετικά με την έκβαση της ψηφοφορίας για το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, και με αυτό το δεδομένο, το κυβερνητικό επιτελείο βρίσκεται επί ποδός για να προλάβει πιθανές διαρροές που θα οδηγούσαν σε ακόμη μία πολιτική κρίση.
Τα εσωκομματικά βλέμματα είναι στραμμένα σε ορισμένους που συμμετείχαν στην πρωτοβουλία των «16».
Και στις δύο περιπτώσεις, θεωρείται βέβαιο ότι οι αγανακτισμένοι θα επιχειρήσουν με την παρουσία τους να ασκήσουν πίεση στους «300» και να περάσουν ξεκάθαρο μήνυμα αποδοκιμασίας.
Το κάλεσμα των «αγανακτισμένων» αναφέρει:
«Την Τρίτη 21 Ιουνίου ο Πρωθυπουργός ζητάει ψήφο εμπιστοσύνης για την “νέα” του κυβέρνηση. Χθες ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης είπε ότι “φυλλοροούμε”, αλλά εμείς κάθε Κυριακή γινόμαστε περισσότεροι.

Την Τρίτη στις 19:00 δίνουμε και εμείς στην δική μας κάλπη του Συντάγματος ψήφο “ΜΗ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ”. Αυτοί που δημιούργησαν το πρόβλημα δεν μπορούν να το λύσουν, όσους ανασχηματισμούς και αν κάνουν. Όσες καρέκλες και αν αλλάξουν, δεν μας αφορά.

Το μεσοπρόθεσμο δεν θα περάσει.
Καλούμε όλους τους φίλους και συναγωνιστές να γεμίσουν τις πλατείες σε όλη την Ελλάδα.

Καλούμε τα πρωτοβάθμια σωματεία να βρεθούν μαζί μας στο Σύνταγμα.

Καλούμε τους αγρότες, τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους μικρομεσαίους επαγγελματίες, Έλληνες ή μετανάστες, μανάδες και παιδιά, γιαγιάδες και παππούδες.

Στην βία τους απαντάμε: το όπλο μας είναι η αλληλεγγύη μας και η ψυχή μας και τους λέμε ότι “σιμά στις μπαλωθιές τους υπάρχει και ο λυράρης”.

Όλοι και όλες στο Σύνταγμα την Τρίτη 21-6 από τις 19:00 να φωνάξουμε δυνατά:
δεν φεύγουμε αν δεν φύγουν κυβέρνηση – τρόικα – χρέος.»

Δεν υπάρχουν σχόλια: