Ετικέτες

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

«Έτοιμη η λύση για την Ελλάδα»


Οι περικοπές δαπανών στην Ελλάδα δεν είναι αρκετές για να ξεπεράσει την κρίση καθώς πρέπει επίσης να ενισχυθεί η ανάπτυξη και η καινοτομία, δήλωσε σήμερα ο Γάλλος πρόεδρος Nicolas Sarkozy.
«Έτοιμη η λύση για την Ελλάδα»
Όπως μεταδίδουν ξένα πρακτορεία, τα σχόλια του Sarkozy πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της παρουσίασης του επενδυτικού προγράμματος της Γαλλίας ύψους 35 δισ. ευρώ.

«Βλέπουμε τι συμβαίνει στην Ελλάδα – με τις περικοπές των δαπανών δεν μπορεί να ξεπεράσει την κρίση», σημείωσε ο Sarkozy. Πρέπει επίσης να ενισχυθεί η ανάπτυξη και δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να γίνει αυτό απ’ ότι μέσω της καινοτομίας, πρόσθεσε.

Η Γαλλία εκτιμά ότι θα έχει χρησιμοποιήσει έως και 20 δις. ευρώ μέχρι το τέλος του έτους, από το πρόγραμμα των 35 δισ. ευρώ που παρουσιάστηκε το Δεκέμβριο του 2009, δήλωσε ο Sarkozy.
Ως παρανοϊκό, το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη, για τον Ν. Σαρκοζί
Ως « τρέλλα », χαρακτήρισε ο Νικολά Σαρκοζί την ιδέα πιθανής εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, με την ευκαιρία συνέντευξης τύπου, επιβεβαιώνοντας παράλληλα τη γαλλική πρόταση για επανεπενδύσεις μεγάλης διάρκειας από τις γαλλικές τράπεζες και ασφαλιστικές εταιρίες σε ελληνικά δάνεια (ομόλογα).
Εξήγησε ότι δουλεύει εντατικά με την υπουργό Οικονομίας Κριστίν Λαγκάρντ, ώστε να περάσει σε εφαρμογή η απόφαση εθελοντικής συμμετοχής ιδιωτών για την αντιμετώπιση της ελληνικής κρίσης, που πήρε μαζί με τη Γερμανίδα Καγκελάριο στο Βερολίνο.
« Καταλήξαμε » είπε, « ότι διευρύνοντας τη διάρκεια στα 30 χρόνια, θέτοντας τα δάνεια αυτά (ομόλογα) στο ίδιο επίπεδο με τα ευρωπαϊκά και προσθέτοντας μια πριμοδότηση με βάση την ανάπτυξη της Ελλάδας, έχουμε φτιάξει ένα σύστημα που πολλές χώρες θα μπορούσαν να το βρούν ενδιαφέρον ».
Είναι το συμφέρον όλων, πρόσθεσε, να μην εγκαταλείψουμε την Ελλάδα « και αυτοί που προτείνουν αυτήν την τρέλλα για την έξοδο από το ευρώ, πρόκειται για παραφροσύνη», αφού το χρέος θα παραμένει πάντα σε ευρώ και θα μεγαλώσει αυτόματα σε σχέση με το εθνικό υποτιμημένο εθνικό νόμισμα.
Η γαλλική πρόταση που αποσκοπεί στο να εμφανίσει ελκυστικότερη προς τους δανειστές της Ελλάδας την ανακύκλωση του χρέους, έχει ως εξής : Επανεπένδυση από τις τράπεζες και τις ασφαλιστικές εταιρείες του 70% των ομολόγων που θα αποπληρωθούν από την Αθήνα όταν φθάσουν στην ωρίμανσή τους. Εξ αυτών το 50% θα επανεπενδύεται σε ομόλογα διαρκείας 30 ετών αντί για πενταετία που ισχύει μέχρι σήμερα. Το υπόλοιπο 20% θα επενδύεται σε ένα ταμείο μετοχών υψηλής ποιότητας "μηδενικού όμως τοκομεριδίου", μηδενικής απόδοσης δηλαδή, το οποίο θα ανατροφοδοτείται από την υπεραξία των μετοχών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: