Ετικέτες

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

Οι πορείες πριν τα επεισόδια


Μεγάλες ήταν οι πορείες διαμαρτυρίας που έλαβαν χώρα από το πρωί στους δρόμους της Αθήνας με επίκεντρο την πλατεία Συντάγματος.
Οι πορείες πριν τα επεισόδια
Η συγκέντρωση του Πανελλήνιου Αγωνιστικού Μετώπου Ελλάδος. Οι διαδηλωτές του ΠΑΜΕ άρχισαν να συγκεντρώνονται περίπου στις 10.20 πμ στους δρόμους γύρω από την πλατεία Ομόνοιας, κρατώντας κόκκινες σημαίες και πανό με συνθήματα κατά του μεσοπρόθεσμου προγράμματος, των κυβερνητικών μέτρων και της τρόικας.
Η κεφαλή της σχηματιζόμενης πορείας άρχισε να ανηφορίζει την οδό Σταδίου, ενώ όταν έφτασε στο Σύνταγμα παρατάχθηκε μπροστά ακριβώς από το ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία.

Στην πορεία του ΠΑΜΕ συμμετείχε και η Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ. «Η ελεγχόμενη χρεωκοπία έχει προαποφασιστεί. Αυτό που ζητούν είναι 50 χρόνια το κεφάλι κάτω για να περάσουν τα χειρότερα. Ο αγώνας θα κριθεί στα σπίτια, στα γραφεία στα εργοστάσια και όπου αλλού απαιτείται και θα είναι νικηφόρος» είπε η κ. Παπαρήγα.

Περικύκλωση και απεργία
Περικύκλωση της Βουλής σχεδιάζουν και σήμερα οι Αγανακτισμένοι, που διοργανώνουν συγκέντρωση στις 9 στην πλατεία Συντάγματος.
Ιδιωτικός και δημόσιος τομέας κατεβάζουν ρολά: στην κινητοποίηση συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση, στον ΟΤΕ, στις τράπεζες, τις εφορίες, τη ΔΕΗ- που βρίσκονταν ήδη σε απεργιακές κινητοποιήσεις- γιατροί, νοσηλευτές και εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, δάσκαλοι και καθηγητές, ταχυδρομικοί υπάλληλοι και εργαζόμενοι στα λιμάνια.Στην απεργία συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης με στάση εργασίας από τις 11 έως τις 3.
Οι προσκλήσεις
Οι λαϊκές συνελεύσεις των βορείων προαστίων δίνουν ραντεβο στο μετρό Ευαγγελισμός με ενδεικτικούς συμμετέχοντες από τις περιοχές της Αγίας Παρασκευής, Χαλανδρίου, Χολαργού, Παπάγου, Ζωγράφου, Γλυκών Νερών, Παλλήνης, Γαλατσίου, Αμαρουσίου, Ηρακλείου, Νέας Ιωνίας, Πατησίων, Ν. Φιλαδέλφειας, Γκύζη, Πειραιά, Αμπελοκήπων-Ερυθρού Σταυρού- Πολυγώνου.
Οι λαϊκές συνελεύσεις των νοτίων και ανατολικών προαστίων αναμένεται να συγκεντρωθούν στο Καλλιμάρμαρο, με συμμετέχοντες από την Ν. Σμύρνη, Βύρωνα, Αγ. Δημήτριο, Βούλα-Βάρη, Νέο Κόσμο, Πετράλωνα-Θησείο-Κουκάκι, Ελληνικό.
Οι δυτικές συνοικίες καλούνται να συγκεντρωθούν στο Σύνταγμα (Αμαλίας και Β. Σοφίας) όπου και αναμένεται να εκπροσωπηθούν η Πετρούπολη, το Αιγάλεω, το Περιστέρι, το Χαϊδάρι, οι Άγιοι Ανάργυροι και το Καματερό. Τα πρωτοβάθμια σωματεία και οι λαϊκές συνελεύσεις από όλη την Ελλάδα, συμμετέχουν επίσης στα διάφορα σημεία συγκέντρωσης.
ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ
Με μεγάλη συμμετοχή -σύμφωνα με τους συνδικαλιστές- άρχισε σήμερα η 48ωρη γενική πανελλαδική απεργία, που έχουν κηρύξει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, αντιδρώντας στην ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος και την κυβερνητική πολιτική.
Κατά τη ΓΣΕΕ, η συμμετοχή στην απεργία έφτασε στο 100% σε εργατικούς χώρους όπως τα Διυλιστήρια, τα Ναυπηγεία, τις μεταφορές, λιμάνια και πλοία, τη χαλυβουργία, κλπ. Στις Τράπεζες, τις ΔΕΚΟ, στην Οικοδομή, η ΓΣΕΕ εκτιμά ότι η απεργία προσέγγισε το 80%.
Πάντως η απεργιακή συγκέντρωση και το συλλαλητήριο που ξεκίνησε από το Πεδίον του Άρεως προς το Σύνταγμα, είχε περιορισμένη συμμετοχή. Γεγονός που κατά τους συνδικαλιστές ερμηνεύεται από το ότι πολλοί διαδηλωτές προτίμησαν τελικά τα καλέσματα των "Αγανακτισμένων" κατ' ευθείαν στο Σύνταγμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: