Ετικέτες

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

Η Ελλάδα έχει ζήτηση παρά την κρίση


 Στη διατήρηση της Ελλάδας, παρά την κρίση, στις πρώτες θέσεις των προτιμήσεων των Αυστριακών ως τουριστικό προορισμό τους, αναφέρονται δύο δημοσιεύματα στην ευρείας κυκλοφορίας αυστριακή εφημερίδα «Κουρίρ», με τους τίτλους «Ζήτηση για την Ελλάδα παρά την πολιτική κρίση» και «Περισσότεροι τουρίστες στην Ελλάδα, αλλά η Τουρκία κερδίζει συνεχώς έδαφος», αντίστοιχα.
Η Ελλάδα έχει ζήτηση παρά την κρίση
Όπως αναφέρεται στο πρώτο δημοσίευμα, για πολλούς η Ελλάδα αποτελεί τον ιδανικό προορισμό διακοπών, καθώς ετησίως επισκέπτονται τη χώρα περίπου 15 εκατομμύρια τουρίστες, στην πλειοψηφία τους Βρετανοί, Γάλλοι και Γερμανοί, ενώ ο αριθμός των Αυστριακών τουριστών ανέρχεται σε 600.000, που, αναγόμενος στον πληθυσμό της χώρας των 8,4 εκατομμυρίων κατοίκων, φέρει την Αυστρία στην πρώτη θέση από πλευράς αφίξεων στην Ελλάδα.
Σύμφωνα με δηλώσεις στην εφημερίδα, του Γιάννη Ραφαλιά, από το γραφείο Αυστρίας του ΕΟΤ, για φέτος αναμένεται αύξηση των τουριστών σε σχέση με το 2010, καθώς η μείωση του ΦΠΑ στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις καθώς και των φόρων αεροδρομίου είχε θετικό αντίκτυπο στην τουριστική κίνηση, ενώ από τον Ιούνιο είναι χαμηλότερες και οι τιμές στα φέρι μποτ. Όσο για τις απεργίες και τις ταραχές, ο κ. Ραφαλιάς εμφανίζεται καθησυχαστικός, λέγοντας ότι περιορίζονται στο κέντρο της Αθήνας και δεν φτάνουν στην περιφέρεια ή τα νησιά.
Στο δεύτερο δημοσίευμα της «Κουρίρ», παρατίθενται δηλώσεις του νέου, ελληνικής καταγωγής, επικεφαλής του τουριστικού οργανισμού «Thomas Cook» στην Αυστρία, Ιωάννη Αφουκατούδη, ο οποίος αναφέρει ότι μετά την περσινή, αρνητική για τον τουρισμό χρονιά, φέτος προβλέπεται στην Ελλάδα αύξηση της τουριστικής κίνησης, καθώς οι τιμές των ξενοδοχείων είναι κατά 10% έως 20% χαμηλότερες.
Σημαντικό για τον κ. Αφουκατούδη, ο οποίος αναμένει για φέτος μια επιστροφή στα επίπεδα του 2009, είναι να μην υπάρξουν τις επόμενες εβδομάδες απεργίες των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας ή των εργαζόμενων στη ΔΕΗ, που θα ζημίωναν τον τουριστικό κλάδο.
 Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, στον τουριστικό οργανισμό «Thomas Cook», τον τρίτο σε μέγεθος στην Αυστρία, η Ελλάδα κατατάσσεται ως δεύτερος τουριστικός προορισμός μετά την Ισπανία, ενώ τρίτη έρχεται η Τουρκία, αν και υπάρχει πιθανότητα η Τουρκία φέτος να ξεπεράσει την Ελλάδα.
Η Ελλάδα βρίσκεται εδώ και πολλά χρόνια στις πρώτες θέσεις, ή ακόμη και στην πρώτη θέση, των προτιμήσεων των Αυστριακών τουριστών ως χώρα προορισμού, η δε Αυστρία, σε αναλογία με τον πληθυσμό της - 8,4 εκατομμύρια -, καταλαμβάνει την πρώτη θέση από πλευράς αφίξεων ξένων τουριστών στην Ελλάδα, ενώ οι Αυστριακοί είναι σε αναλογία οι πλέον «πιστοί» επανεπισκέπτες της χώρας μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: