Ετικέτες

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Δευτέρα, 6 Ιουνίου 2011

Το ΠΑΣΟΚ παραπέμπει τον Άκη


Πρόταση για άσκηση ποινικής δίωξης για τα αδικήματα της παθητικής δωροδοκίας και τη νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες πράξεις καταθέτει σε βάρος του πρώην υπουργού, Α. Τσοχατζόπουλου το ΠΑΣΟΚ ενώ προτείνει παράλληλα και την δέσμευση της περιουσίας του.
Το ΠΑΣΟΚ παραπέμπει τον Άκη
Tο πόρισμα της πλειοψηφίας αναμένεται να υπογράψει και η ΝΔ, η οποία θέτει ένα επιπλέον αδίκημα, της «παραβίασης μυστικών της πολιτείας».
Σύμφωνα με την αξιωματική αντιπολίτευση θέμα παραγραφής δεν τίθεται σε καμία περίπτωση και για κανένα αδίκημα, ενώ για τα φυσικά πρόσωπα για τα οποία διαπιστώθηκαν ενδείξεις ενοχής, θα προτείνει να παραπεμφθούν στην εισαγγελία.
Η πρόταση του ΠΑΣΟΚ αναφέρει:
Α. Πρόταση για άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του πρώην Υπουργού Αθανάσιου – Απόστολου Τσοχατζόπουλου.
Α.1 Για το αδίκημα της παθητικής δωροδοκίας του άρθρου 235 Π.Κ. με τις επιβαρυντικές περιπτώσεις του Ν. 1680/1950.
Την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του πρώην Υπουργού, Αθανασίου – Αποστόλου Τζοχατζόπουλου, για το έγκλημα της παθητικής δωροδοκίας, σε βαθμό κακουργήματος, το οποίο διέπραξε κατά το χρονικό διάστημα από 1/11/1999 μέχρι 27-9-2010 κατά το όποιο έλαβε το συνολικό ποσό τουλάχιστον των 7.777.373 δολαρίων Η.Π.Α.( ή όποιο μεγαλύτερο τυχόν προκύψει κατά την τακτική ανάκριση με το άνοιγμα και την διερεύνηση όλων των λογαριασμών της Torcaso και των λοιπών συνδεομένων φυσικών και νομικών προσώπων) λαμβάνοντας για τον εαυτό του παράνομα περιουσιακά ωφελήματα.
Α.2 Για τα αδικήματα νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα
Την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του Αθανασίου – Αποστόλου Τζοχατζόπουλου, για φυσική αυτουργία σε μια πράξη και ηθική αυτουργία σε όλες τις λοιπές επιμέρους πράξεις που συγκροτούν την κατ εξακολούθηση παραβίαση της νομοθεσίας για την νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, κατά την χρονική περίοδο από 17-11-1999 μέχρι 16-4-2010.
Β. Η Επιτροπή εκτός από την υποβολή της πρότασης για άσκηση ποινικής δίωξης θα ζητήσει από τον κ. Πρόεδρο της Βουλής, την διαβίβαση του πορίσματος, προς τον Υπουργό Οικονομικών, κατά νόμο εκπρόσωπο του Ελληνικού Δημοσίου, προκειμένου να δοθεί εντολή στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους για :
Β.1. Να παρασταθεί το ελληνικό δημόσιο ως πολιτική αγωγή στις ποινικές δίκες που θα διεξαχθούν στην Ελλάδα και την Γερμανία σε βάρος των ενεχομένων στην εκτεταμένη επιχείρηση δωροδοκίας καθώς και σε βάρος της εταιρείας Ferrostaal
Β.2. Να ασκήσει σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις αγωγές προς ικανοποίηση των πάσης φύσεως αξιώσεων του Ελληνικού Δημοσίου προς αποζημίωση σε βάρος κάθε ενεχομένου προσώπου στην Ελλάδα και στην Γερμανία και ιδίως κατά της εταιρείας Ferrostaal δράστη εκτεταμένης δωροδοκίας στην Ελλάδα.
Β.3. Να ασκηθεί αυτοτελώς αγωγή σε βάρος του πρώην Υπουργού προς επιδίκαση αποζημίωσης και χρηματικής ικανοποίησης υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου.
Β.4. Να ληφθεί κάθε ενδεικνυόμενο ασφαλιστικό μέτρο (ενδεικτικά συντηρητική κατάσχεση ακινήτων και κινητών περιουσιακών στοιχείων (τραπεζικών λογαριασμών μετοχών, άυλων τιτλων θυρίδων κ.λ.π που θα βρεθούν στην κατοχή των υπόπτων) καθώς και σε εγγραφή προσημειώσεων υποθήκης επί ακινήτων κ.λ.π. προκειμένου να διασφαλιστούν τα οικονομικά συμφέροντα και οι νόμιμες αξιώσεις του Δημοσίου
Β. 5. Να γίνει από τις αρμόδιες φορολογικές αρχές, καταλογισμός προστίμων για τυχόν φορολογικές παραβάσεις
Γ. Η Επιτροπή ζητάει από τον κ. Πρόεδρο της Βουλής, την διαβίβαση του πορίσματος, των πρακτικών και των εγγράφων καθώς και του αποδεικτικού υλικού που συγκεντρώθηκε προς την λειτουργούσα Επιτροπή Εξοπλισμών, για διευκόλυνση των εργασιών της επειδή προέκυψαν αναφορές στις συμβάσεις Α.Ω. και στην εκτέλεση τους, τις οποίες αυτή ερευνά.
Η επιτροπή συνεδριάζει από τις πέντε και στη συνέχεια ο πρόεδρός, Μάρκος Μπόλαρης θα παραδώσει το πόρισμα στον πρόεδρο της Βουλής Φίλιππο Πετσάλνικο. Η συνέχεια θα δοθεί στην Ολομέλεια, όπου το πόρισμα θα τεθεί σε μυστική ψηφοφορία.
Με γραπτή δήλωσή του, ο κ. Τσοχατζόπουλος κάνει λόγο για παρασκηνιακές συμφωνίες, προειλημμένες αποφάσεις, και κέντρα παράκεντρα του σημερινού ΠΑΣΟΚ. Χαρακτηριστικά αναφέρει:
«Η Επιτροπή Προκαταρκτικής Εξέτασης επιβεβαίωσε τις εκτιμήσεις μου: Με το διάτρητο, παντελώς αστήρικτο και απόλυτα αναιτιολόγητο πόρισμά της ήρθε να επικυρώσει προειλημμένες αποφάσεις και παρασκηνιακές συμφωνίες έξω από την ίδια την Επιτροπή και τις λειτουργίες της.
Με αυθαίρετες κατασκευές που δεν αντέχουν ούτε στην κοινή λογική, αστήρικτους ισχυρισμούς και φαιδρότητες, νομίζουν ότι θα αποπροσανατολίσουν τους πολίτες και θα εκτονώσουν τη λαϊκή αγανάκτηση.
Αυτό το κατασκευασμένο κατηγορητήριο θα καταρρεύσει ενώπιον της Δικαιοσύνης, η οποία έχει και τον τελευταίο λόγο. Μέχρι τότε θα καταρρεύσει και το πέπλο της ανωνυμίας πίσω απ το οποίο κρύβονται, εδώ και καιρό, οι πραγματικοί καθοδηγητές της σκευωρίας: Δηλαδή, τα κέντρα και τα παράκεντρα του σημερινού ΠΑΣΟΚ, με πρωταγωνιστικό ρόλο αυτών που σταδιοδρόμησαν ως παρακοιμώμενοι της εκάστοτε ηγεσίας».
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: