Ετικέτες

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

Το πολιτικό «παιχνίδι» πριν την κ.ο.


Βαρύ πολιτικό ήταν το «μενού» της σημερινή μέρας με τις δηλώσεις υπέρ και κατά του πρωθυπουργού να έρχονται σωρηδόν, από κομματικά στελέχη πριν την συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας. Διαβάστε τι προηγήθηκε.
Το πολιτικό «παιχνίδι» πριν την κ.ο.
16:46 «Όλα θα πάνε καλά», δήλωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος εξερχόμενος από την σύσκεψη με τον πρωθυπουργό.
16:35 Η συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας γίνεται στην αίθουσα της ολομέλειας.
16:25 Ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος ερωτηθείς -κατά την προσέλευσή του στην Βουλή- "αν υπάρχει συνωμοσία κατά του Γ. Παπανδρέου" είπε ότι "η πορεία μου είναι διαυγής και σαφής. Δίνω μάχη καθημερινά με τη δύσκολη δουλειά που έχει αυτή η κυβέρνηση και έτσι θα συνεχίσω. Παρακαλώ όχι σε εμένα αυτά τα ερωτήματα".
16:20 Στην αναγκαιότητα της σταθερότητας και στο να σταθεί η χώρα και η οικονομία όρθια αναφέρθηκε, προσερχόμενος στην Βουλή, ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου.
"Πρέπει να συνεχίσει αδιάλειπτα ο δανεισμός της χώρας μας από τους εταίρους μας, και να περάσουμε τον δύσκολο αυτό κάβο με όσο το δυνατόν λιγότερες απώλειες για τους αδύναμους", είπε ο υπουργός Οικονομικών, προσθέτοντας ότι "κάθε πρωτοβουλία που έχει αναλάβει ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση σε αυτό συντείνει και αυτήν την σταθερότητα εμείς της εγγυόμαστε".
16:15 «Οι περιστάσεις απατούν ο κάθε πολιτικός να κάνει το εθνικό ζήτημα προσωπικό πρόβλημα και όχι το προσωπικό πρόβλημα εθνικό ζήτημα. Το μεγάλο πρόβλημα μπορεί να αντιμετωπιστεί με διαρθρωτικές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις. Η χώρα μπορεί να αντιμετωπίσει τα προβλήματά της αν αλλάξει», δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών. Δ. Ρέππας.
«Ο Παπανδρέου είναι πρωθυπουργό της χώρα. Τα πολιτικά παιχνίδια είναι κατώτερα των περιστάσεων», δήλωσε ο Τ. Χυτήρης .
"Το ΠΑΣΟΚ και τα στελέχη του δε μπορεί να αποσυρθεί από αυτή την προσπάθεια. Έχουμε εντολή από τον Ελληνικό λαό. Δε θα κάνουμε ότι έκανε η προηγούμενη κυβέρνηση. Το ΠΑΣΟΚ δεν λιποτακτεί", είπε κατά την είσοδό του στη Βουλή ο Ν. Σηφουνάκης.
16:08 «Η χώρα περνά μια κρίσιμη περίοδο το κάθε στέλεχος και κάθε βουλευτής έχει αίσθημα ευθύνης. Να αντιμετωπίσομε τα προβλήματα του Ελληνικού λαού που είναι η ανεργία και το χρέος. Στηρίζουμε τον πρωθυπουργό για να δώσουμε στα προβλήματα λύση», δήλωσε η υπουργός Εργασίας, Λούκα Κατσέλη.
16:05 "Η δύσκολη κατάσταση που βρίσκεται η χώρα και η κρίσιμη κατάσταση για την ίδια την κοινωνία απαιτεί από όλους, πολιτικές δυνάμεις και πολιτικά πρόσωπα, υπευθυνότητα και συστράτευση για την επίτευξη του στόχου και συστράτευση με την ηγεσία" δήλωσε ο υφυπουργός Εργασίας, Βασίλης Κεγκέρογλου.
Δεχόμενος ότι ασφαλώς "και χρειάζονται διορθώσεις και αντιμετώπιση λαθών" ο κ. Κεγκέρογλου είπε ότι "αυτό δεν μπορεί να αποτελεί άλλοθι προκειμένου να διευκολυνθούν αυτοί που σχεδιάζουν την νομή της παράταξης και της ίδιας της χώρας".
Ερωτηθείς αν "θα μιλήσει με ονόματα σήμερα", ο υφυπουργός Εργασίας είπε ότι "οι πολιτικές στάσεις του καθενός κρίνονται από το κατά πόσον εξυπηρετούν το μείζον και το μείζον σήμερα είναι να βγάλουμε τη χώρα από το αδιέξοδο με τις λιγότερες επιπτώσεις για την κοινωνία και τους ανθρώπους των χαμηλών και μεσαίων εισοδημάτων".
Απαντώντας σε ερώτηση "αν οι βουλευτές υποκινούνται βάσει σχεδίου" ο κ. Κεγκέρογλου είπε ότι "κανείς σήμερα δεν πρέπει να ασχολείται με σεναριολογίες, αλλά πρέπει να ασχοληθούμε με την πραγματικότητα και πάνω σε αυτή να τοποθετηθούμε υπεύθυνα. Όλα στο φως".
Αποχωρώντας από τα "μικρόφωνα" και στην παρατήρηση ότι "εσείς ρίξατε λάσπη στους συναδέλφους σας", ο κ. Κεγκέρογλου απάντησε "σε κανέναν".
16:05 Ο πρωθυπουργός μέχρι τώρα έχει συναντηθεί με τους: Αννα Διαμαντοπούλου, Ευάγγελο Βενιζέλο, Λούκα Κατσέλη, Χρήστο Παπουτσή, Μιχάλη Χρυσοχοίδη, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και Παύλο Γερουλάνο
15:53 Σύμφωνα με πληροφορίες οι συνεργάτες του πρωθυπουργού «δείχνουν» ως υποκινητή των σημερινών εξελίξεων τον Ευ. Βενιζέλο κάτι που ο ίδιος διαψεύδει κατηγορηματικά.
15:50 Ευθεία αναφορά στην «αποστασία» του 1965 έκαναν και βουλευτές, μεταξύ των οποίων ο Παναγιώτης Αντωνακόπουλος .
15:49 «Όλοι αυτοί που θέλουν να μας γυρίσουν πίσω στο 1965, πρέπει να αντιληφθούν ότι η χώρα έχει εκλεγμένο πρωθυπουργό τον Γιώργο Παπανδρέου", δήλωσε προσερχόμενος στη Βουλή για τη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ», ο οποίος Θαλασσίων Υποθέσεων Γιάννης Διαμαντίδης.
15:42 «Η πατρίδα έχει εκλεγμένη κυβέρνηση και πρωθυπουργό. Κανείς δεν έχει δικαίωμα να το ξεχνά και όσοι επιχειρούν να το παρακάμψουν διαπράττουν ύβρη απέναντι στη δημοκρατία και στους πολίτες. Οφείλουμε να διαχειριστούμε τη λαϊκή εντολή. Να διασφαλίσουμε τη συνοχή της κοινωνίας μας. Να πετύχουμε την αναστήλωση της οικονομίας μας. Να αποτρέψουμε το χάος που απειλεί την ελληνική κοινωνία», δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης.
15:30 Με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Χρήστο Παπουτσή συναντάται ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου στο γραφείο του στη Βουλή, ενώ νωρίτερα συναντήθηκε με την υπουργό Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου.
15:26 «Οι στιγμές που ζούμε έχουν ιστορικό φόρτο. Κάποιοι εκ των βουλευτών επιχείρησαν τη σύγκλυση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ μεταξύ των οποίων και εγώ για να συζητηθούν οι εξελίξεις. Κάποιοι βιαστικοί και ενδεχομένως πονηροί προσπάθησαν να καπηλευτούν υπογραφές συναδέλφων, προκειμένου να δημιουργήσουν άλλα σενάρια τα οποία απεργάζονται εδώ και καιρό. Οι βουλευτές υπογράψαμε για να φέρουμε τάξη και ηρεμία στο κοινοβούλιο και όχι για να πυροδοτήσουμε το χάος. Μακριά από εμάς οι κανιβαλισμοί» τόνισε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Φρ. Παρασύρης λαμβάνοντας τον λόγο στην Ολομέλεια της Βουλής.
15:04 Ο πρωθυπουργός έχει αυτή την ώρα επαφές με μέλη του υπουργικού συμβουλίου στο γραφείο του στη Βουλή
14:54 «Να υπάρξει μέτρο από όλες τις πλευρές της αίθουσας. Δεν πρέπει να ανεβαίνουν οι τόνοι στο βωμό των μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων και να έρχονται εκπρόσωποι κομμάτων που θέλουν να κυβερνήσουν και να διασπείρουν φήμες ότι έφυγε ο πρωθυπουργός στο εξωτερικό. Το ζητούμενο σήμερα είναι η πατρίδα και πάνω από το κεφάλι μας και από το προσωπικό συμφέρον, είναι η κοινωνία», τόνισε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Π. Κουρουμπλής από το βήμα της Ολομέλειας της Βουλής.
Πρόσθεσε δε ότι το ΠΑΣΟΚ διαθέτει αυτοδύναμη πλειοψηφία και διερωτήθηκε:«Πώς θα την ανατρέψουμε;».
14:27 Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός αναμένεται να συναντηθεί με τον υπουργό Άμυνας, Ευάγγελο Βενιζέλο.
14:17 Ο Θ. Πάγκαλος φέρεται να είπε πως αυτό που γίνεται σήμερα του θυμίζει μέρες 65’.
13:52 ο βουλευτής Ηρακλείου Γιώργος Μιχελογιαννάκης σε δήλωσή του επεσήμανε ότι η όποια αμφισβήτηση πρέπει να γίνεται με κριτήριο την σωτηρία της χώρας και στηλιτεύοντας εμμέσως τις κινήσεις συναδέλφων του χρησιμοποίησε παραλλαγμένη τη ρήση "δρυός πεσούσης, πας ανήρ ξυλεύεται".
13:40 Για στελέχη που ακολουθούν προσωπικές στρατηγικές και εξυπηρετούν προσωπικά συμφέροντα μίλησε σε δημοσιογράφους ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Μαγκούφης.
13:37 Ο πρωθυπουργός έχει κάνει δεκτή την πρόταση για σύγκλιση της κοινοβουλευτικής ομάδας. Σύμφωνα με πληροφορίες θα τεθεί θέμα ηγεσίας.
13:20 Ο υπουργός Υγείας από την Βουλή σε αυστηρό τόνο και μετά τις παραιτήσεις είπε πως «όλοι θα κριθούν από τον λαό».
13: 22 «Δεκαοκτώ μήνες τώρα πάμε από το κακό στο χειρότερο», είπε ο κ. Σαλαγιάννης και στο ερώτημα για την ψήφο εμπιστοσύνης απάντησε: «Εγώ δεν δίνω ψήφο αν δεν πειστώ ότι θα βγάλουμε πέρα και ότι θα είμαστε φερέγγυοι απέναντι στο λαό που μας ψήφισε». Ο βουλευτής Καρδίτσας, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως «πάμε από βυθό σε βυθό» και αμφισβητώντας την αποτελεσματικότητα του αναγγελθέντα ανασχηματισμού. «Αν αλλάξουν δηλαδή τα πρόσωπα θα αλλάξουν και τα προβλήματα της χώρας;», διερωτήθηκε ο κ. Σαλαγιάννης από το περιστύλιο της Βουλής .

Δεν υπάρχουν σχόλια: