Ετικέτες

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

Τρομερά επεισόδια στο Σύνταγμα


Νέα επεισόδια στο Σύνταγμα. Οι κουκουλοφόροι χτύπησαν ξανά και στη συμβολή των οδών Λ. Αμαλίας και Β. Γεωργίου το νέφος από τα χημικά εμφανίστηκε ξανά. Την ίδια ώρα σε εξέλιξη βρίσκεται η συναυλία του Βασίλη Παπακωνσταντίνου και των υπόλοιπων τραγουδιστών στο κέντρο της πλατείας.
Τρομερά επεισόδια στο Σύνταγμα
Λεπτό προς λεπτό οι εξελίξεις
21:19 Κοντά στην Καραγιώργη Σερβίας τα επεισόδια αυτή την ώρα. Δεν σταματά η ένταση στο Σύνταγμα.
23:11 «Ότι και να ρίξετε δεν φεύγουμε από εδώ» φωνάζουν οι Αγανακτισμένοι. Τρομερές σκηνές. Πετροπόλεμος και χημικά συνθέτουν το σκηνικό… πολέμου. Μέσα στη Βουλή υπάρχει συνεδρίαση για την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου, που ολοκληρώνεται αύριο με την ψηφοφορία.
23:02 Σε δύο σημεία τα επεισόδια. Όθωνος και Αμαλίας το ένα και Αμαλίας και Β. Σοφίας το δεύτερο. Η συναυλία έληξε. Ραντεβού για αύριο το πρωί στο Καλλιμάρμαρο.
22:57 Αρκετοί οι τραυματίες μέχρι τώρα. Εστίες φωτιάς κάτω από τα πανό. Μολότοφ κατά των ΜΑΤ οι διαδηλωτές. Αμείωτη η ένταση στο Σύνταγμα.
22:51 Να σημειώσουμε ότι ο κόσμος δεν σκοπεύει να φύγει από την πλατεία. Άλλωστε το κάλεσμα είναι για 48ωρο αποκλεισμό της Βουλής.
22:50 Καταφύγιο στο μετρό έχουν βρει οι διαδηλωτές. Αυτή την ώρα η Λ. Αμαλίας έχει αδειάσει και η μάχη μαίνεται. Με δοκάρια, λοστούς και πέτρες οι διαδηλωτές.
22:46 «Μπάτσοι, γουρούνια, δολοφόνοι» από το πλήθος. Ο κόσμος απορεί πως άρχισαν για πολλοστή φορά τα επεισόδια.
22:45 Πετροπόλεμος και κρότου λάμψης συνεχίζουν να συνθέτουν το σκηνικό στην πλατεία Συντάγματος. Ο κόσμος πηγαίνει στο κάτω μέρος της πλατείας για να πάρει τις απαραίτητες ανάσες και συνεχίζει.
22:39 Συνεχίζεται και πάλι η συναυλία!
22:35 Η συναυλία έχει σταματήσει. Το πλήθος εκτοξεύει πέτρες προς τα ΜΑΤ. Το σύννεφο από τα χημικά έχει πλημμυρίσει το Σύνταγμα. Εστία φωτιά μπροστά από το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.
22:33 Χημικά και στην Πανεπιστημίου. Αποπνικτική και πάλι η ατμόσφαιρα. Προχωρούν προς τα κάτω οι διμοιρίες των ΜΑΤ.
22:30 Γυαλιά-καρφιά στη Λ. Αμαλίας. Τα ΜΑΤ προχώρησαν και σε συλλήψεις. Υποχώρησε προς την πλατεία το πλήθος. Εκτεταμένη ρήψη χημικών από την αστυνομία.
22:24 Νέα ένταση αυτή την ώρα. Μπροστά από το μνημείο του Άγνωστου στρατιώτη τα ΜΑΤ έκαναν χρήση χημικών και έριξαν και χειροβομβίδα κρότου λάμψης.
22:19 Πλήθος κόσμου παραμένει στο Σύνταγμα αυτή την ώρα. Σε εξέλιξη βρίσκεται η συναυλία, όπου αυτή την ώρα τραγουδούν τα Υπόγεια Ρεύματα.
22:17 Οι συγκεντρωμένοι φωνάζουν συνθήματα κατά του μεσοπρόθεσμου, της κυβερνητικής πολιτικής και των πολιτικών, ενώ ένα πανό που γράφει "Δεν είμαστε αγανακτισμένοι, είμαστε αποφασισμένοι", έχει αναρτηθεί κατά μήκος της πλατείας.
22:13 Γνωστοί καλλιτέχνες, όπως ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου και ο Αλκίνοος Ιωαννίδης ερμήνευσαν τραγούδια και χειροκροτήθηκαν από τους "Αγανακτισμένους" οι οποίοι έχουν έρθει από κάθε γωνιά της Ελλάδας. Ύστερα από τον πετροπόλεμο, τους βανδαλισμούς, την χρήση χημικών και το ανθρωποκυνηγητό, φαίνεται να επανέρχονται στην πλατεία οι ρυθμοί των τελευταίων 35 ημερών, τους οποίους όμως διαταράσσουν οι κουκουλοφόροι όταν κάνουν την εμφάνισή τους.
21:54 Ένταση μεταξύ πολιτών τώρα στο κάτω μέρος της πλατείας. Το μίνι-επεισόδιο έληξε χωρίς να δοθεί παραπάνω ένταση.
21:36 Μέσα στην πλατεία οι πολίτες από το μεσημέρι διατηρούν μία εστία φωτιάς προκειμένου να... σπάει τα δακρυγόνα και τα χημικά.
21:33 Νωρίτερα ένας από τους ταραξίες εκτόξευσε εντός του προαυλίου της Βουλής καπνογόνο.
21:30 Προς... παύση πυρός οδηγούμαστε στο Σύνταγμα, μετά από 30 λεπτά επεισοδίων. Πάντως η ατμόσφαιρα έξω από την πλατεία μυρίζει... μπαρούτι. Αντίθετα, εντός της πλατείας η συναυλία συνεχίζεται.
21:25 Ένταση υπάρχει και μεταξύ διαδηλωτών. Νωρίτερα είχε υπάρξει ένταση και ανάμεσα στους Αγανακτισμένους και τα μέλη του ΠΑΜΕ
21:23 Τα επεισόδια γίνοντα έξω από το ξενοδοχείο Μ Βρετανία, στη συμβολή των οδών Λ. Αμαλίας και Β. Γεωργίου. Οι πέτρες αυτή τη στιγμή πέφτουν βροχή και τα ΜΑΤ απαντούν με κρόυτου λάμψης.
21:20 Την ίδια ώρα στο σημείο είναι σε εξέλιξη η συναυλία του Βασίλη Κωνσταντίνου και των υπόλοιπων καλλιτεχνών.
21:18 Ένταση μεταξύ των ταραξιών και της αστυνομίας σημειώθηκε λίγο μετά τις 21:00 στο Σύνταγμα. Οι κουκουλοφόροι επιτέθηκαν με πέτρες στα ΜΑΤ, τα οποία απάντησαν με χημικά.
Νωρίτερα η κατάσταση στο Σύνταγμα ήταν ήρεμη, μετά τα επεισόδια που δημιούργησαν για ακόμη μια φορά οι προβοκάτορες οι οποίοι έφεραν εις πέρας το ύποπτο έργο τους. Οι «αγανακτισμένοι» από την πλευρά τους έδωσαν τη δική του μάχη για να κρατήσουν τηνπλατεία. Μια μάχη που πολλές φορές τους έφερε ανάμεσα σε πέτρες, καδρόνια και χημικά.
Οι ταραξίες λίγο πριν τις δύο το μεσημέρι εμφανίστηκαν από το πουθενά και επιτέθηκαν σε όποιον βρισκόταν στον δρόμο τους. Τραυμάτισαν διαδηλωτές, αστυνομικούς και συνεπλάκησαν με μέλη ακροδεξιών οργανώσεων. Αναρχικοί και ακροδεξιοί τον τελευταίο καιρό συνηθίζουν να λύνουν τις διαφορές κατά τις μεγάλες διαδηλώσεις.
Επιπλέον έσπασαν βιτρίνες ξενοδοχείων, καταστήματα και έκαψαν τηλεοπτικά βαν. Μάλιστα έριξαν το φλεγόμενο φορτηγάκι τηλεοπτικού συνεργείου επάνω σε ένα περίπτερο, με σκοπό να προκαλέσουν μεγαλύτερο κακό, αλλά με την άμεση επέμβαση της πυροσβεστικής η φωτιά έσβησε γρήγορα.
«Παιχνίδι» των προβοκατόρων σήμερα ήταν οι ομπρέλες που είναι τοποθετημένες έξω από τα καταστήματα, τις οποίες και έκαψαν μαζί με κάδους απορριμμάτων.
Εν συνεχεία οι κουκουλοφόροι κατάφεραν να καταλάβουν την πλατεία και να συγκρουστούν με τους αστυνομικούς, οι οποίοι έκαναν εκτεταμένη χρήση χημικών σε σημείο που αρκετά άτομα διακομίστηκαν στο νοσοκομείο με δυσκολία στην αναπνοή, ενώ σημειώθηκαν και λιποθυμίες.
Οι κουκουλοφόροι είχαν «έδρα» την κάτω πλευρά της πλατείας και ανά τακτά χρονικά διαστήματα ανέβαιναν στην Αμαλίας για να συγκρουστούν με τις διμοιρίες των ΜΑΤ που βρίσκονταν έξω από τη Βουλή. Δε θεωρείται πάντως τυχαίο πως οι ταραξίες έκαναν επιδρομές στην Αμαλίας, την ώρα που προσπαθούσαν να παραταχθούν έξω από τη Βουλή οι «αγανακτισμένοι».
Η κατάσταση που επικρατούσε στο Σύνταγμα έγινε γρήγορα πρώτο θέμα στα μεγαλύτερα τηλεοπτικά δίκτυα της Ευρώπης και της Αμερικής, τα οποία με ανταποκρίσεις κάλυπταν τα γεγονότα.
Περίπου στις 18:30 οι «αγανακτισμένοι» μη αποδεχόμενοι την κατάσταση αποφάσισαν να παραταχθούν ξανά μπροστά στη Βουλή και να απωθήσουν τους κουκουλοφόρους, κάτι που κατάφεραν με την αποφασιστικότητά τους. Μάλιστα ανεβαίνοντας από τα σκαλιά της πλατείας στην Αμαλίας, ξέσπασαν σε χειροκροτήματα προς τους αστυνομικούς, οι οποίοι αναγκάστηκαν και οπισθοχώρησαν δίνοντας στον κόσμο χώρο για να διαμαρτυρηθεί.
Εν συνεχεία δημιούργησαν μια ανθρώπινη αλυσίδα περιφρούρησης και μετέφεραν νερό από το σιντριβάνι της πλατείας, μπροστά στη Βουλή, χέρι με χέρι. Η διαμαρτυρία των «αγανακτισμένων» την ώρα που στο εσωτερικό του κοινοβουλίου συζητείται το Μεσοπρόθεσμο συνεχίζεται ειρηνικά.

Όλα όσα έγιναν απο το πρωί
18:53 Πέντε άτομα συνελήφθησαν μέχρι στιγμής, ενώ 17 προσήχθησαν συνολικά κατά τη διάρκεια των επεισοδίων, όπως έγινε γνωστό από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής
18:52 Έντονη η μυρωδιά των χημικών ακόμη στο Σύνταγμα αν και αυτή την ώρα δεν γίνονται επεισόδια. Οι «αγανακτισμένοι» κατάφεραν αν απωθήσουν τους προβοκάτορες.
18:45 Οι διαδηλωτές έχουν δημιουργήσει ανθρώπινη αλυσίδα και μεταφέρουν νερό από το σιντριβάνι μπροστά στη Βουλή
18:37 Συνολικά έξι άτομα έχουν διακομισθεί σε νοσοκομεία της Αθήνας, καθώς τραυματίστηκαν στα επεισόδια στο Σύνταγμα. Πρόκειται για δύο άντρες που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο ΚΑΤ, κτυπημένοι στο κεφάλι, μία γυναίκα που παρουσίασε λιποθυμικό επεισόδιο και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο "Αλεξάνδρας" και άλλα τρία άτομα, δύο με αναπνευστικά προβλήματα και ο ένας με εγκαύματα, που διακομίστηκαν πριν από λίγο στο νοσοκομείο "Σωτηρία".
18:25 Οπισθοχωρούν αυτή την ώρα οι αστυνομικές δυνάμεις στη λεωφόρο Αμαλίας. Ομάδες συγκεντρωμένων ανέβηκαν στα πλατεία και κατευθυνόμενες προς τις αστυνομικές δυνάμεις με χειροκροτήματα, συνθήματα αλλά και ειρηνική διάθεση, τις εξανάγκασαν σε οπισθοχώρηση.
18:00 Τα πράγματα φαίνονται να έχουν ηρεμήσει μπροστά από τη Βουλή
17:56 Οι «αγανακτισμένοι» προσπαθούν να πάρουν ξανά θέση μπροστά από τη Βουλή
17:35 Χημικά πέφτουν τώρα στην διασταύρωση της Αμαλίας με την Βασ. Σοφίας
17:27 Οι κουκουλοφόροι υποχωρούν στο κάτω μέρος τις πλατείας και ανά τακτά χρονικά διαστήματα ανεβαίνουν στο ύψος της Βουλής όπου και συγκρούονται με τους άνδρες των ΜΑΤ.
17:20 Οι διαδηλωτές συνεχίζουν από τα μεγάφωνα τις εκκλήσεις για "κατάπαυση" του πυρός από την πλευρά της αστυνομίας.
17:17 Φουκουσίμα θυμίζει, από τα χημικά, το κέντρο σε όλους τους περιφερειακούς της πλατείας δρόμους.
17:11 Μάχες σώμα με σώμα πάνω στην πλατεία Συντάγματος. Οι διαδηλωτές προσπαθούν να δημιουργήσουν ανθρώπινες αλυσίδες, αλλά με το που πλησιάζουν στην Αμαλίας μπροστά από την Βουλή, γλινεται εκτεταμένη χρήση χημικών.
17:08 Οι κουκουλοφόροι επιτίθενται σε όποιον βρεθεί στο διάβα τους. Αστυνομικοί, αλλά και διαδηλωτές δέχονται επιθέσεις από παντού.Δε μπορεί να αναπνεύσει κανείς απο τα χημικά.
16:54 Τέσσερις τραυματίες μέχρι τώρα από τα επεισόδια, ενώ η αστυνομία έχει προβεί σε 18 προσαγωγές εκ των οποίων οι 4 μετατράπηκαν σε συλλήψεις
16:53 Συμπλοκή σε εξέλιξη στο σημείο που έχουν κατασκηνώσει εδώ και πολλές μέρες το κίνημα των 300
16:47 Άγριες συμπλοκές αύτη την ώρα στην Αμαλίας μεταξύ κουκουλοφόρων και αστυνομικών
16:35 Μάχες σώμα με σώμα αύτη την ώρα στην Αμαλίας και στην Όθωνος μεταξύ κουκουλοφόρων και αστυνομικών
16:25 Ηρέμησαν τα πνεύματα μπροστά από τη Βουλή. Επανέρχονται οι «αγανακτισμένοι»
15:59 Οι κουκουλοφόροι έβαλαν φωτιά σε ένα ακόμη τηλεοπτικό βαν. Εν συνεχεία έλυσαν το χειρόφρενο με συνέπεια το βαν να πέσει πάνω σε ένα περίπτερο.Η πυροσβεστική παρενέβη άμεσα και περιόρισε τις φλόγες.
15:55 Κουκουλοφόροι λεηλατούν ένα φορτηγάκι τηλεοπτικών μεταδόσεων
15:52 Οι "αγανακτισμένοι" είναι αποφασισμένοι και επιστρέφουν στην πλατεία.
15:43 Εκτεταμένη χρήση χημικών μπροστά στη Βουλή 
15:38 Οι «αγανακτισμένοι» έφτιαξαν αλυσίδα περιφρούρησης σπρώχνοντας τους κουκουλοφόρους προς το μέρος των αστυνομικών. Συμπλοκές μεταξύ διαδηλωτών και κουκουλοφόρων.
15:36 Οι αστυνομικοί για κάποιο άγνωστο λόγο έριξαν χημικά  στη διασταύρωση των οδών Όθωνος και Αμαλίας εκεί δηλαδή που βρίσκεται συγκεντρωμένος ο κόσμος. Οι διαδηλωτές προσπαθούν να αποχωρήσουν από το σημείο.
15:35 Κουκουλοφόρος χτύπησε με κοντάρι διαδηλωτή στο κεφάλι
15:32 Ένταση αύτη τη στιγμή στην κάτω πλευρά της πλατείας. Επίθεση κουκουλοφόρων σε δυο διμοιρίες των ΜΑΤ
15:26 Ένας πολίτης και τέσσερις αστυνομικοί έχουν τραυματιστεί, σύμφωνα με πρώτες πληροφορίες. Οι αστυνομικοί έχουν δεχτεί πέτρες και αντικείμενα, ενώ ο πολίτης, τραυματίστηκε σε στοά της οδού Όθωνος κατά τη διάρκεια του κυνηγητού μεταξύ αντεξουσιαστών και ακροδεξιών στην πλατεία Συντάγματος.

15:23 "Αστακός" από τις πολυάριθμες αστυνομικές δυνάμεις είναι πλέον το κέντρο της πρωτεύουσας.
15:21 Ηρεμία επικρατεί αυτή την στιγμή στην πλατεία Συντάγματος. Οι αστυνομικές δυνάμεις έχουν δημιουργήσει κλοιό γύρω απο την πλατεία.
15:01 Η αστυνομία έχει πάρει τον πλήρη έλεγχο στην πλατεία.
14:55 Τραυματίας διακομίστηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο, προκειμένου να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες. Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, ο τραυματίας είναι μαχαιρωμένος.
14:50 Οι κουκουλοφόροι επιτίθενται στους άνδρες των ΜΑΤ. Βροχή οι πέτρες που πετούν οι ταραξίες.
14:49 Όλοι οι διαδηλωτές βρίσκονται επί της Αμαλίας προσπαθώντας να μείνουν μακριά από τα επεισόδια
14:48 Οι κουκουλοφόροι πετούν μολότωφ
14:47 Συντονισμένη αντεπίθεση των ΜΑΤ με εκτεταμένη χρήση χημικών.
14:45 Τα ΜΑΤ αντεπιτίθενται, κάτω από βροχή αντικειμένων και λιθαριών.
14:40 Έρμού, Βουκουρεστίου και Σταδίου το "Θέατρο" των επιχειρήσεων.
14:35 Γίναμε για ακόμη μια φορά πρώτη είδηση με live σύνδεση του CNN από το Σύνταγμα.
14:30 Οι διαδηλωτές δεν φεύγουν από την Λ. Αμαλίας.
Οι κουκουλοφόροι καίνε ότι βρουν μπροστά τους
14:28 Πεδίο μάχης η Λ. Σταδίου. Συνεχόμενη ρίψη χημικών από την αστυνομία.
14:24 Πληροφορίες αναφέρουν πως υπάρχει τραυματίας από αιχμηρό αντικείμενο.
14:21 Έκκληση των διοργανωτών να μη αποχωρήσει ο κόσμος από την πλατεία Συντάγματος, λόγω των επεισοδίων.
14:15 Φωτιά σε καταστήμα μπροστά απο το υπουργείο Οικονομικών
14:13 Συνεχής ρήψη χημικών σε διάφορα σημεία της πλατείας. Η ατμόσφαιρα έχει γίνει αποπνικτική.
14:11 Χτύπησαν μία φωτορεπόρτερ στην συμβολή των οδών Ερμού και Συντάγματος.
Η επίθεση στον φωτογράφο
14:10 Φωτιά σε κάδους στην οδό Ερμού και περιμετρικά του υπουργειου Οικονομικών. Οι κάδοι χρησιμοποιούνται ως οδοφράγματα.
14:05 Η ένταση επεκτείνεται και στους γύρω από την πλατεία δρόμους.
14:01 Τα γεγονότα συμβαίνουν επι της οδού Όθωνος και Αμαλίας.
Σύμφωνα με πληροφορίες η ένταση ξεκίνησε όταν στην συμβολή των οδών Φιλελλήνων και μητροπόλεως, ομάδα κουκουλοφόρων εντόπισε μία διμοιρία των ΜΑΤ, και τους πέταξαν μπουκάλια. Οι άνδρες των ΜΑΤ απάντησαν με χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης. 
14:00 Ένταση και ρίψη χημικών στην πάνω άλλα και στην κάτω πλευρά της πλατείας.
13:56 Ένταση μπροστά στην είσοδο του Μετρό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: