Ετικέτες

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

«Απαράδεκτα τα νέα φορολογικά μέτρα»


Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης, κατά την ομιλία του σε πολιτική συγκέντρωση στην Αποθήκη Δ΄ του ΟΛΘ, χαρακτήρισε τα νέα φορολογικά μέτρα  «απαράδεκτα, πρόκειται για φορολογικά που χτυπάνε ακόμα περισσότερο τη μισθωτή εργασία, προσβάλλουν τους συνεπείς φορολογικά πολίτες και αποδυναμώνουν τους οικονομικά αδύναμους».
«Απαράδεκτα τα νέα φορολογικά μέτρα»
«Το ζητούμενο είναι η αντιμετώπιση της κρίσης και η λήψη των μέτρων να γίνεται με τρόπο που δεν θα οδηγεί στην άνιση κατανομή των βαρών. Και το κύριο χαρακτηριστικό αυτών των μέτρων είναι η άνιση κατανομή των βαρών και το πλήγμα που κάθε τόσο δίνεται στους οικονομικά αδύναμους», είπε και πρόσθεσε: «Έχουμε μια κοινωνία τεμαχισμένη. Το 25% και πλέον του ελληνικού λαού ζει κάτω από το όριο της φτώχειας και η ανεργία καλπάζει και επίσημα, πλέον, έχει ως κατώφλι το 2011 το 16,2%».
 Ο κ. Κουβέλης δήλωσε ότι οι βουλευτές της Δημοκρατικής Αριστεράς θα καταψηφίσουν το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα. Και θα το καταψηφίσουν, όχι γενικά κι αόριστα, αλλά με βάση τις δικές τους θέσεις, τις δικές τους επεξεργασίες, τις δικές τους αντιπροτάσεις. Παρατήρησε πως «ναι μεν καταψήφισαν οι βουλευτές της Δημοκρατικής Αριστεράς το Μνημόνιο, καταψήφισαν και όλους τους εν συνεχεία του Μνημονίου νόμους, αλλά εμείς δεν περιοριζόμαστε στο να υπενθυμίζουμε την αντιμνημονιακή μας συμπεριφορά. Θέλουμε να υπάρχουν δρόμοι προκειμένου η διέξοδος να προβάλλει κάποια στιγμή για τη χώρα. Και κυρίως μια έξοδος από την κρίση με την κοινωνία όρθια. Και η κοινωνία πέφτει, δεν αντέχει, συμπιέζεται».

Δεν υπάρχουν σχόλια: