Ετικέτες

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Σάββατο 25 Ιουνίου 2011

Και κίνημα...δεν πληρώνω λογαριασμούς ψάχνουν δικηγόρους για να σταθεί νομικά η μη καταβολή των χαρατσιών. Περισσότεροι πλέον οι Έλληνες στα συσσίτια από τους μετανάστες


Το κίνημα «δεν πληρώνω» που εδώ και πολλούς μήνες έχει κάνει αισθητή την παρουσία του έρχεται να κλιμακώσει τη δράση του. Μετά τα διόδια και τα εισιτήρια των Μέσων
Και κίνημα...δεν πληρώνω λογαριασμούς
Μαζικής Μεταφοράς, οργανώνονται για μη ανταπόκριση στα νέα σκληρά φορολογικά μέτρα, όχι μόνο από αντίδραση αλλά και επειδή πολλοί εξ’ αυτών δεν διαθέτουν τα χρήματα για να πληρώσουν.
Όπως αναφέρει η Real News ήδη αναζητούνται δικηγόροι οι οποίοι θα υποστηρίξουν την προσπάθεια για μη καταβολή των φόρων, ενώ αμέσως μετά το καλοκαίρι, προγραμματίζονται οι πρώτες αρνήσεις στην πληρωμή λογαριασμών της ΔΕΗ.
Οφείλουμε να παραδεχτούμε πως το κίνημα «Δεν πληρώνω» μετά από όσα έχουν περάσει τα μέλη του (δεν πάει πολύς καιρός που τους έστελναν αγωγές οι κοινοπραξίες που εκμεταλλεύονται τους αυτοκινητόδρομους), συνεχίζουν να αντιστέκονται απτόητοι στην ακρίβεια και στη φοροκαταιγίδα.
Έστειλαν τους Έλληνες στα συσσίτια
Σοκαριστικά είναι τα στοιχεία της έρευνας που έγινε για την μη κυβερνητική οργάνωση της εκκλησίας «Αποστολή», αφού οι Έλληνες που συμμετέχουν στα συσσίτια ξεπέρασαν τους μετανάστες. Άνθρωποι ηλικίας από 31-50 ετών, παρουσίασαν τη μεγαλύτερη αύξηση τους τελευταίους μήνες.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας:
-Σε 72 σημεία της Αθήνας μοιράζεται πλέον συσσίτιο στο πλαίσιο του προγράμματος «εκκλησία στους δρόμους».
-5.000 άνθρωποι λαμβάνουν 10.000 μερίδες φαγητού ημερησίως
-2.414 είναι άνδρες, 2.312 γυναίκες και 274 παιδιά
-Μέχρι τώρα οι περισσότεροι που κατέφευγαν στο συσσίτιο ήταν μετανάστες και ηλικιωμένοι. Αυτή τη στιγμή οι Έλληνες είναι περισσότεροι και οι ηλικίες που αναγκάζονται να πάρουν συσσίτιο διαρκώς χαμηλώνουν.
-Το 65,5% των ατόμων αφορά το κέντρο της Αθήνας, είναι όμως εντυπωσιακό ότι πλέον καταγράφονται άνθρωποι που έχουν ανάγκη το συσσίτιο της εκκλησίας προάστια όπως το Χαλάνδρι, η Αγ. Παρασκευή, ο Χολαργός, η Ηλιούπολη κ.α.
«Μέσα σε δύο χρόνια υπάρχει πλήρης ανατροπή των δεδομένων. Οι Έλληνες επικρατούν των ξένων στις τράπεζες αγάπης. Περιοχές που στο παρελθόν θεωρούνταν αριστοκρατικές, σήμερα βιώνουν ασφυκτική οικονομική πίεση. 10.000 μερίδες φαγητού σε καθημερινή βάση και 1.500 δέματα το μήνα με τρόφιμα σε ελληνικές οικογένειες δεν εξυπηρετούν τα αιτήματα βοήθειας», αναφέρει στην εφημερίδα ο γενικός διευθυντής της Μ.Κ.Ο. «Αποστολή», Κωστής Δήμτσας.
Η κατάσταση που επικρατεί είναι τραγική και επιδεινώνεται διαρκώς. Ας σκεφτούμε πως ακόμη το Μεσοπρόθεσμο που θα αναγκάσει τους Έλληνες να σφίξουν κι άλλο το ζωνάρι δεν έχει ψηφιστεί. Φως στο τούνελ δεν υπάρχει, καθώς η κυβέρνηση συνεχίζει να κρατά σκληρή στάση απέναντι στους Έλληνες πολίτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: